Κυριακή 13 Φεβρουαρίου 2011

Βρετανία: δεύτερος κατά σειράν πρώην βουλευτής οδηγείται στη φυλακή για πλασματικά, δήθεν βουλευτικά, έξοδά του.

Ο πρώην βουλευτής των Εργατικών, Ερικ Ίλσλι, καταδικάστηκε σήμερα σε ποινή φυλάκισης 12 μηνών, κριθείς ένοχος επιβάρυνσης του βρετανού φορολογούμενου με πλασματικά έξοδά του, που δήθεν καλύπτονταν από τη νομοθεσία περί βουλευτικής ασυλίας, συνολικού ύψους 16.600 ευρώ (22.600 δολάρια) στη διάρκεια του 2009.

Τη καταδικαστική απόφαση για τον δεύτερο κατά σειράν πρώην βουλευτή, που φυλακίζεται, υπογράφει ο δικαστής Τζάστις Σάουντερς, που αναφέρει ότι "έχει πληγεί το κύρος των πολιτικών και του κοινοβουλίου".

Έχει προηγηθεί για τον ίδιο ακριβώς λόγο η φυλάκιση του πρώην βουλευτή, επίσης των Εργατικών, Τζιμ Ντιβάιν, που τα δήθεν βουλευτικά έξοδά του ανήρχοντο στα 9.900 ευρώ (13.500 δολάρια).

Αθροιστικά, πάντως, τέσσερις πρώην βουλευτές αντιμετωπίζουν, ήδη, την ανωτέρω κατηγορία.

Ορκωτός λογιστής του Λονδίνου ανέφερε το '09 ότι πιό πολλοί από τους μισούς βουλευτές της Βουλής των Κοινοτήτων, που διαλύθηκε, είχαν κάνει αλχημείες με τα προσωπικά έξοδά τους, εκτιμώντας "περισσότερο κι από ένα εκατομμύριο ευρώ" τα χρήματα που οφείλουν στην πραγματικότητα στο βρετανό φορολογούμενο. Εν συνεχεία, η σχετική νομοθεσία είχε διατυπωθεί πολύ περιοριστικότερα.

http://dexiextrem.blogspot.com/