Πέμπτη 30 Μαΐου 2013

10ο θεατρικό θερινό σεμινάριο “ δρυάδες 2013 ”

συμπόσιο τέχνης
10 χρόνια δρυάδες
λίμνη Ν. Πλαστήρα

10ο θεατρικό θερινό σεμινάριο
δρυάδες 2013 ”

Το ‘τέχνης παίδευσις’ θεατρικό εργαστήριο Καρδίτσας διοργανώνει για 10η συνεχή χρονιά το συμπόσιο τέχνης ‘δρυάδες 2013’ και το θερινό σεμινάριο θεάτρου με θέμα «στο δρόμο…» από 8 έως 14 Ιουλίου 2013 στην λίμνη Πλαστήρα. Με αφορμή την συμπλήρωση 10 χρόνων, του μοναδικού στην χώρα μας συμποσίου τέχνης, το ‘τέχνης παίδευσις’ Θεατρικό Εργαστήριο Καρδίτσας ετοίμασε με ιδιαίτερη φροντίδα και σε πείσμα στους ‘δύσκολους καιρούς’ το πρόγραμμα του θεατρικού σεμιναρίου ‘δρυάδες 2013’ και γιορτάζει μαζί σας την συνάντηση όλων των τεχνών, υπηρετώντας με συνέπεια την ανάγκη για συνεχή ουσιαστική επιμόρφωση και έρευνα αλλά και την βασική αρχή αυτής της διοργάνωσης που είναι: ‘Οι δρυάδες κάθε καλοκαίρι μας ενώνουν’
Από Αγάπη στο θέατρο, στη μουσική, στο κινηματογράφο, στις παραστατικές τέχνες αλλά και σ` όλες τις μορφές καλλιτεχνικής έκφρασης και έχοντας την ανάγκη να ‘κοινωνήσουμε’ με τους ανθρώπους  προσκαλούμε και προκαλούμε όλους όσους πεισματικά επιλέγουν να καταθέσουν ψυχή,  και δουλειά και  να απολαύσουν την φύση στην νότια Πίνδο, από τις κορυφές των Αγράφων έως  την «κόρη» τους την Λίμνη Ν. Πλαστήρα
Απευθύνεται σε εκπαιδευτικούς, ηθοποιούς, θεατρολόγους, σπουδαστές δραματικών σχολών, μαθητές Μουσικών Σχολείων, ερασιτέχνες ηθοποιούς, εμψυχωτές, μουσικούς, φοιτητές, μαθητές και  όσους επιθυμούν να καλλιεργήσουν την τέχνη του θεάτρου.
Στο σεμινάριο θα πραγματοποιηθούν τέσσερα εργαστήρια θεάτρου και μουσικής και θα διδάξουν έμπειροι και καταξιωμένοι εμψυχωτές.
Αναλυτικότερα: 1. ‘‘μελετώντας ένα ρόλο’’, Δημήτρης Καταλειφός ηθοποιός, 2. ‘‘είμαστε κείμενα, ζωντανά και παίζοντα, είμαστε ο ιστός της γλώσσας’’ Άλκιστις Κοντογιάννη - καθηγήτρια Δραματικής Τέχνης στην Εκπαίδευση - πρόεδρος στο Τμήμα Θεατρικών Σπουδών της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, 3.‘‘Η μουσική στην αφήγηση’’ Κώστας Βόμβολος - συνθέτης/ διδάσκων του Τμήματος Θεάτρου του ΑΠΘ & Χάρις Σαφαρή - μουσικός - καθηγήτρια στο μουσικό σχολείο Καρδίτσας και 4. για νέους 15 έως 20 ετών ‘‘Ταξιδεύω στο όνειρο… σερφάροντας στις σκέψεις των άλλων’’, Τάκης Τζαμαργιάς - σκηνοθέτης - διδάσκων στο Πανεπιστήμιο Αθήνας & Μιχάλης Ζαχαρτζής - μουσικός - καθηγητής στο μουσικό σχολείο Τρικάλων.
Επίσης όλοι οι συμμετέχοντες θα παρακολουθήσουν εισηγήσεις αλλά και παράλληλα εργαστήρια από τους Τίτο Πατρίκιο - ποιητή / συγγραφέα δημοσιογράφο, Μηνά Βιντιάδη - συγγραφέα / δημοσιογράφο, Θάνο Καραθάνο - χημικό / οινολόγο, Ειδ. Γευσιγνωσίας - πρόεδρο Ένωσης Ελλήνων Οινολόγων και Σπύρο Μπουντούρη- σκηνοθέτη/ εμψυχωτή θεάτρου.
Θα δοθούν βεβαιώσεις παρακολούθησης
Το ‘τέχνης παίδευσις’ Θεατρικό Εργαστήριο Καρδίτσας παράλληλα με το σεμινάριο θεάτρου, συνεχίζει να διευρύνει την καλοκαιρινή δράση του, στις δρυάδες 2013, με ένα συμπόσιο τέχνης με το ίδιο θέμα, που θα περιλαμβάνει αφιέρωμα στον ποιητή Τίτο Πατρίκιο, αφιέρωμα στο Μιχάλη Κακογιάννη σε συνεργασία με το Ίδρυμα ‘Μιχάλης Κακογιάννης’ βραδιά οινογνωσίας, «Κράσεις οίνου, λόγου και θεάτρου: Από τα διονυσιακά δρώμενα στην τέχνη της οινογνωσίας», εκθέσεις με τίτλο ‘στο δρόμο…’ (ζωγραφικής, φωτογραφίας, γλυπτικής, σκίτσου, video art, με ελεύθερη συμμετοχή), λογοτεχνία, μουσικές βραδιές με φίλους μουσικούς των δρυάδων, χορό και παράλληλες δράσεις (τοξοβολία, ποδήλατο λίμνης, περίπατο σε μονοπ’ατια της περιοχής, μπάνιο στη λίμνη, ξενάγηση  στο βοτανικό κήπο).

Κόστος: δίδακτρα - παραμονή 7 ημέρες (6 διανυκτερεύσεις) στο ξενοδοχείο ‘KAZARMA Lake Resort & Spa, www.kazarma.gr – πλήρης διατροφή με πρωινό και μεσημεριανό, βραδινό με γαστρονομικές απολαύσεις -έντυπα σεμιναρίου:
πλήρης συμμετοχή (δίδακτρα,  διαμονή , διατροφή): 360 € για ενήλικες / 330 €  για μαθητές & φοιτητές έως 24 ετών
μόνο για δίδακτρα σεμιναρίου: 180   για ενήλικες / 145    για μαθητές & φοιτητές έως 24 ετών
για συνοδούς (μόνο διαμονή , διατροφή): 250   

Πληροφορίες: στα τηλέφωνα 6984036309 (whats up), 6974958683 / 24410 23025 και στην
ιστοσελίδα: www.theatrokar.gr ηλεκτρ. ταχ.: theatrokar@yahoo.gr