Δευτέρα 10 Ιουνίου 2013

Απάντηση του Δ.Σ Γονέων & Κηδεμόνων 1ου Δημοτικού Σχολειου & 1ου ΝΗπιαγωγείου Παλαμά

 Απάντηση του Δ.Σ Γονέων & Κηδεμόνων 1ου Δημοτικού Σχολείου & 1ου Νηπιαγωγείου Παλαμά προς την απάντηση της κ. Μουτσανίδου Μαρίας Προέδρου Δημοτικής Κοινότητας Παλαμά

Η ολομέλεια του Δ.Σ. Γονέων & Κηδεμόνων (και όχι μια υποτιθέμενη ομάδα μελών) θέλει να διευκρινίσει ότι στον Καλλικρατικό Δήμο Παλαμά δεν λειτουργεί ούτε μια παιδική χαρά (και όχι 44).
Εμείς είμαστε ανοιχτοί σε κάθε πρόταση που θα δώσει λύσεις στο πρόβλημα των παιδικών χαρών , και δεν είμαστε διατεθειμένοι να εμπλακούμε σε ανευ λόγου διαμάχη με την εκάστοτε Δημοτική Αρχή.
Άλλωστε το πρόβλημα ήταν γνωστό σε όλους απο πέρυσι, απλά η αδράνεια της Δημοτικής Αρχής μας ανάγκασε να το επισημάνουμε σε συζήτηση που είχαμε ΠΡΟΣΩΠΟ ΜΕ ΠΡΟΣΩΠΟ μαζί τους.
Επίσης θέλουμε να τονίσουμε ότι ο σύλλογος μας δεν αποτελείται απο ανώνυμα μέλη - τα ονόματα των μελών του Δ.Σ. είναι δημοσιευμένα στον Ιστότοπο του Συλλόγου. 


Ζητάμε μια ανθρώπινη πόλη για τα παιδιά μας .

Η Ολομέλεια
του Δ.Σ. του
συλλόγου

ΠΡΟΕΔΡΟΣ :
ΒΑΣΩ ΤΑΣΙΟΠΟΥΛΟΥ
ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ :
ΕΛΕΝΗ ΜΙΧΑΛΟΥ
ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ :
ΡΙΤΑ ΜΑΡΓΕΛΗ
ΕΙΔΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ :
ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΚΑΤΕΒΑ
ΤΑΜΙΑΣ :
ΓΙΑΝΝΗΣ ΔΗΜΟΥΛΑΣ
ΕΙΔΙΚΟΣ ΤΑΜΙΑΣ :
ΜΠΑΜΠΗΣ ΠΕΤΡΟΠΟΥΛΟΣ

Η ΠΡΩΤΗ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΤΗΣ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ ΠΑΛΑΜΑ

ΑΠΑΝΤΗΣΗ στην ομάδα μελών του Δ.Σ. των γονέων του 1ου Δημοτικού Σχολείου  

Στον καλλικρατικό δήμο Παλαμά λειτουργούν 44 (σαράντα τέσσερις) παιδικές χαρές. Η δημοτική Αρχή προσπαθεί να διατηρήσει τους χώρους όπου λειτουργούν καθαρούς. Όπως δείχνουν οι φωτογραφίες, από πλευράς χόρτων η κατάσταση (παρ’ όλη την έλλειψη προσωπικού υπαλλήλων πρασίνου) είναι αρκετά ικανοποιητική.
Υπάρχουν χώροι που, ως υπεύθυνη πρασίνου για το δήμο, έχουν καθαριστεί για πρώτη φορά, π.χ. Πάρκο κυκλοφοριακής αγωγής, πάρκο Δασκαλόπουλου, Ζάχου, κ.λπ.
Το Πάρκο κυκλοφοριακής αγωγής, το οποίο επί 15 χρόνια ήταν ανενεργό, θα λειτουργήσει για πρώτη φορά από τη σημερινή δημοτική Αρχή. Ας δούνε ορισμένα άτομα (ευτυχώς ελάχιστα) πώς ήταν κάποιοι χώροι παλαιότερα και πώς είναι σήμερα.
Σαφώς δεν είμαστε απόλυτα ικανοποιημένοι, διότι εχθρός του καλού είναι το καλύτερο. Κανένας χώρος παιδικής χαράς δεν είναι επίσημα χαρακτηρισμένος για παιδική χαρά, ώστε να μπορεί να ενταχθεί σε κάποιο πρόγραμμα. Σύντομα, και συντήρηση θα γίνει στις υπάρχουσες παιδικές χαρές όπου χρειάζεται, και προμήθεια νέων οργάνων θα γίνει, φυσικά με όλες εκείνες τις προδιαγραφές που προβλέπει η νέα νομοθεσία.
Πιστεύουμε ότι με συνεργασία και συλλογικότητα λύνονται τα τόσα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε σήμερα, και δεν δίνουν λύσεις στα διαχρονικά προβλήματα οι αντιπαλότητες και οι εκβιασμοί.
Κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν, για μια καλύτερη ποιότητα ζωής για όλους μας και δεν θα σταματήσουμε να διεκδικούμε.
Είναι η πρώτη φορά που ο δήμος Παλαμά διεκδίκησε και πήρε 1.400.000 ευρώ έργο από το ΕΣΠΑ, για δημιουργία χώρων πρασίνου και αναψυχής, για αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των κατοίκων του δήμου μας, χωρίς ο δήμος να επιβαρυνθεί ούτε με ένα ευρώ.
Ως πρόεδρος της δημοτικής κοινότητας Παλαμά και υπεύθυνη πρασίνου του δήμου, έκανα ό,τι είναι δυνατόν και σε σύντομο χρονικό διάστημα (μόλις πριν δύο μήνες ο δήμαρχος μου ανέθεσε τα καθήκοντα για τη συντήρηση του πρασίνου στον Παλαμά) κατάφερα να ελέγχω και να διατηρώ τα πράσινο στον Παλαμά σε αρκετά καλή κατάσταση.
Δεν γνωρίζω αν αυτά που γράφτηκαν είναι με τη σύμφωνη γνώμη του Συλλόγου γονέων του 1ου δημοτικού σχολείου Παλαμά, αν όχι, καλό θα είναι οι συντάκτες του κειμένου να μην κρύβονται πίσω από την ανωνυμία τους, όπως συνηθίζεται τώρα τελευταία μέσα από διάφορες ανακοινώσεις, τόσο του γραπτού όσο και του ηλεκτρονικού Τύπου.
Θέλουμε να τονίσουμε ότι δεν έχουμε καμιά πρόθεση ως δημοτική Αρχή να εμπλακούμε σε πόλεμο ανακοινώσεων μέσω του Τύπου, γραπτού και ηλεκτρονικού, διότι έχουμε ως ΑΡΧΗ μας, να μιλάμε με τους δημότες μας πρόσωπο με πρόσωπο.

Μουτσανίδου Μαρία
Πρόεδρος Δημοτικής Κοινότητας Παλαμά