Παρασκευή 7 Ιουνίου 2013

Με μεγάλη συμμετοχή και επιτυχία η 2η Συνάντηση των Δημοτικών Σχολείων του Δ. Σοφάδων

Πλήθος μαθητών αλλά και εκπαιδευτικών παρευρέθηκαν στη Συνάντηση των Δημοτικών Σχολείων που διοργάνωσε για δεύτερη χρονιά ο Δήμος Σοφάδων στο άλσος του Αγίου Νικολάου στον Κέδρο την Πέμπτη 6 Ιουνίου 2013.
Μετά την επιτυχία που σημείωσε η περυσινή αντίστοιχη γιορτή, ο Δήμος ανέλαβε ξανά την πρωτοβουλία για τη φετινή διοργάνωση ευελπιστώντας να αποτελέσει θεσμό και για τα επόμενα χρόνια.
Στους μικρούς μαθητές δόθηκε η δυνατότητα να απολαύσουν το καταπράσινο τοπίο και την ηλιόλουστη μέρα σε συνδυασμό με μία σειρά δραστηριοτήτων που προετοίμασε ο Δήμος για την ψυχαγωγία και τη δημιουργική απασχόλησή τους.
Μουσική, χυμούς, παγωτά αλλά και άφθονο παιχνίδι ήταν μερικά από αυτά που απόλαυσαν τα παιδιά κατά τη διάρκεια της ημέρας, ενώ έμπειροι καλλιτέχνες του e- Trikala A.E χάρισαν στο μάγουλο του καθενός μια ζωγραφιά της επιλογής τους. Ο Δήμος παράλληλα στηρίζοντας τον αθλητισμό, διοργάνωσε για πρώτη φορά φιλικό τουρνουά ποδοσφαίρου μεταξύ των Δημοτικών Σχολείων, στο οποίο την πρώτη θέση πήρε το 2ο Δημοτικό Σχολείο Σοφάδων , τη δεύτερη το Δημοτικό Σχολείο Ανάβρας και την τρίτη το Δημοτικό Σχολείο Κέδρου. Τους μικρούς ποδοσφαιριστές βράβευσε ο Δήμαρχος Σοφάδων Μπάμπης Παπαδόπουλος στους οποίους έδωσε συγχαρητήρια για την άψογη εμφάνισή τους, χαρίζοντας στη νικήτρια ομάδα ένα έπαθλο ενώ στις άλλες δύο από ένα αναμνηστικό τιμητικό έπαινο.
Στο αντάμωμα των μαθητών εκτός από το Δήμαρχο Σοφάδων Μπάμπη Παπαδόπουλο, παρευρέθηκαν η Αντιδήμαρχοι Παύλος Ραγιάς, Χριστίνα Σελεμέκου και Δημήτρης Καρπούζας, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι Φώτης Τσέλιος, Γιώργος Κεχαγιάς, οι Πρόεδροι των Τ.Κ Κέδρου Νίκος Μπούκης και Τ.Κ Θραψιμίου Γιώργος Παναγιώτου και ο Αντιπρόεδρος της Τ.Κ Αηδονοχωρίου Σωτήρης Αντωνόπουλος.
Μετά το πέρας της εκδήλωσης ο κ. Παπαδόπουλος εξέφρασε την ικανοποίηση του για την επιτυχία της δηλώνοντας :
« Θέλω να ευχαριστήσω τους μαθητές των σχολείων μας αλλά και τους εκπαιδευτικούς που για δεύτερη χρονιά στηρίζουν την πρωτοβουλία αυτή και ενισχύουν την δράση του Δήμου με την παρουσία τους. Αισθάνομαι ιδιαίτερη ικανοποίηση με τη μεγάλη συμμετοχή αλλά και με τα χαμογελαστά πρόσωπα των παιδιών που αποδεικνύουν ότι απολαμβάνουν αυτή την καλοκαιρινή σχολική γιορτή και μας ενθαρρύνουν για τη συνέχισή της και τις επόμενες χρονιές.
Θα ήταν παράλειψη να μην ευχαριστήσω το Κ.Υ Σοφάδων για τη διάθεση γιατρού στο χώρο της εκδήλωσης καθώς επίσης το Νοσοκομείο Καρδίτσας και τον Αντιπρόεδρο του Δ.Σ Βαγγέλη Τσουκνίδα για τη διάθεση ασθενοφόρου.
Τέλος, ευχαριστώ θερμά τον Οδυσσέα Ράπτη και την εταιρεία e- Trikala Α.Ε για τη διάθεση τριών καλλιτεχνών που επιμελήθηκαν τη ζωγραφική προσώπου και φέτος.
Θέλω να ευχηθώ σε όλους τους μικρούς μας μαθητές αλλά και τους εκπαιδευτικούς όλων των σχολείων να έχουν ένα Όμορφο και ξένοιαστο Καλοκαίρι».