Παρασκευή 7 Ιουνίου 2013

Γυμνή ποδηλατοδρομία σήμερα στη Θεσσαλονίκη

Την 6η Διεθνή Γυμνή Ποδηλατοδρομία, που φέτος συνδιοργανώνεται με το 6ο Φεστιβάλ για τη διεκδίκηση των ελεύθερων χώρων πρασίνου «Ευχαριστούμε που Ενοχλείτε», στηρίζει ο Δήμος Θεσσαλονίκης.
Η διοργάνωση εκφράζει τη βούληση της κοινωνίας των πολιτών για την παραμέριση των ΙΧ και την προώθηση του ποδηλάτου ως εναλλακτικού και βιώσιμου μέσου μετακίνησης αλλά και για την προάσπιση και επανάκτηση του δημόσιου χώρου από τα ιδιωτικά συμφέροντα.
Σημείο συνάντησης της 6ης Διεθνούς Γυμνής Ποδηλατοδρομίας (World Naked Bike Ride) που πραγματοποιείται σήμερα, Παρασκευή 7 Ιουνίου 2013 με ώρα εκκίνησης 7 το απόγευμα, θα είναι φέτος το πάρκο της ΧΑΝΘ.
H Διεθνής Γυμνή Ποδηλατοδρομία (World Naked Bike Ride) σύμφωνα με τους διοργανωτές (κινήσεις και ομαδες πολιτών), είναι μια γιορτή για το ποδήλατο, το περιβάλλον και το ανθρώπινο σώμα. Ξεκίνησε από το Βανκούβερ του Καναδά το 2004 και πλέον συμμετέχουν σε αυτό περισσότερες από 70 πόλεις σε όλο τον κόσμο, ενώ στην Ελλάδα διοργανώθηκε για πρώτη φορά στη Θεσσαλονίκη το 2008.
Η εκδήλωση, που συμμετέχει στη Θεσσαλονίκη – Ευρωπαϊκή Πρωτεύουσα Νεολαίας 2014, οργανώνεται από εθελοντές ενεργούς πολίτες και άλλες συλλογικότητες και συγκεκριμένα από τα Παιδιά Εν Δράσει, το Δίκτυο Κινήσεων Θεσσαλονίκης και την Οικολογική Κίνηση Θεσσαλονίκης.
Το πρόγραμμα της διοργάνωσης (Παρασκευή 7 Ιουνίου 2013):
-15.00 Bodypainting Καλλιτεχνικό βάψιμο σωμάτων.
-19.00 Συγκέντρωση Ποδηλατοδρομίας
-22.00 Πάρτι με ΚΡΟΥΣΗ Ομάδα Κρουστών, DJ Miss Dynamite, Hollyrabit + Slammin’ Danny A., GG + Γυμνός Ποδηλάτης.
Οι δράσεις της διήμερης εκδήλωσης θα συνεχιστούν στο πάρκο της ΧΑΝΘ το Σάββατο 8 Ιουνίου 2013 από τις 15.00 με τα δρώμενα του «Ευχαριστούμε που Ενοχ


http://www.econews.gr/