Παρασκευή 25 Απριλίου 2014

Πότε θα βρείτε τα πιο φθηνά αεροπορικά εισιτήρια και πού;

Πού θα βρείτε τα πιο φθηνά αεροπορικά εισιτήρια;

Στις μέρες μας παρατηρείται μία πολύ μεγάλη ανάπτυξη στον τουριστικό τομέα και ιδίως σε επίπεδο online υπηρεσιών. Μεγάλα startups ή ήδη εδραιωμένες εταιρείες του χώρου, παρέχουν πρωτόγνωρη ευελιξία και πολύ καλές λύσεις για οποιονδήποτε ταξιδιώτη.

Τα ταξιδιωτικά πρακτορεία προσφέρουν ολοκληρωμένα πακέτα υπό μορφή deals που εκπέμπονται σε διάφορα sites προσφορών (μάλιστα υπάρχουν και deal sites μόνο για πακέτα ταξιδιών), ενώ άλλα μέσω ιδιαίτερα εξελιγμένων booking engines, επιτρέπουν στον επισκέπτη να αναζητήσει τα πιο φθηνά αεροπορικά εισιτήρια, ξενοδοχεία, ακτοπλοϊκά εισιτήρια και ενοικιάσεις αυτοκινήτων.

Στη συνέχεια άλλα sites συγκεντρώνουν σε ένα booking engine τα αποτελέσματα όλων των υπηρεσιών αυτών για ακόμα ευκολότερη αναζήτηση και άμεση σύγκριση τιμών. Τα δημοφιλέστερα booking engines ή υπηρεσίες τουρισμού και ταξιδιωτικά πρακτορεία για φθηνά αεροπορικά εισιτήρια, μπορείτε να βρείτε συγκεντρωμένα στο airticketsman.gr.

Η ποιότητα των ελληνικών και διεθνών υπηρεσιών, γύρω από τον τουρισμό και τα αεροπορικά εισιτήρια, δεν είναι αμφισβητήσιμη. Παρόλα αυτά, υπάρχουν και κάποιοι παράγοντες που επηρεάζουν την τιμή του εισιτηρίου που σε μεγάλο βαθμό καθορίζονται από εσάς. Πώς πρέπει να δράσετε λοιπόν για να εξασφαλίσετε τις βέλτιστες τιμές;

Πότε να κλείσετε αεροπορικά εισιτήρια:

Έρευνα της CheapAir, έδειξε πως ανάμεσα στις 104 και 29 ημέρες τα εισιτήρια τείνουν να παίρνουν τις χαμηλότερες τιμές τους, ενώ η οικονομικότερη τιμή για κάθε πτήση, υπολογίστηκε στις 54 ημέρες κατά μέσο όρο. Τα δεδομένα αφορούν κυρίως αμερικάνικα στοιχεία, αλλά είναι επαρκή δειγματοληπτικά, ώστε να βγάλουμε ασφαλή συμπεράσματα για την παγκόσμια αγορά. Αποφύγετε λοιπόν ιδιαίτερα πρόωρες αναζητήσεις για αεροπορικά εισιτήρια, ή αναζητήσεις της τελευταίας στιγμής. Γενικά ισχύει πως ανάμεσα στις 2 αυτές περιπτώσεις είναι προτιμότερο να αγοράσετε εισιτήρια πολύ νωρίς από ότι πολύ αργά. Η ημέρα πριν την αναχώρηση είναι η χειρότερη για να κλείσετε αεροπορικά εισιτήρια, ενώ 2 μέρες πριν την αναχώρηση είναι η αμέσως χειρότερη επιλογή (η τάση αυτή συνεχίζεται μέχρι 13 ημέρες πριν την αναχώρηση). Η διαφορά ανάμεσα στην καλύτερη και χειρότερη μέρα ανέρχεται στο διόλου ευκαταφρόνητο ποσόν των 312$!

Αν θέλετε να πετύχετε οικονομία στο έπακρο απαραίτητη προϋπόθεση είναι φυσικά να είστε ευέλικτοι, τόσο σε μέρες και ώρες αναχώρησης, όσο και στις επιλογές αεροπορικής εταιρείας. Γενικά οι τιμές τείνουν να είναι σταθερά υψηλές προς συγκεκριμένες περιοχές που διοργανώνουν εκδηλώσεις ή είναι τουριστικές κατά τις αντίστοιχες περιόδους (είτε της εκδήλωσης, είτε των διακοπών). Το ίδιο συμβαίνει συνήθως και για μικρά αεροδρόμια που δεν εξυπηρετούν πολλές αεροπορικές. Επομένως σε ορισμένες περιπτώσεις το υψηλό κόστος είναι αναπόφευκτο. Για να γίνει όμως πιο υποφερτό, η CheapAir συμβουλεύει στις περιπτώσεις δημοφιλών προορισμών, κατά δημοφιλείς περιόδους, η αναζήτηση θέσεων για την πτήση σας να γίνεται Νωρίτερα από το γενικό μαγικό αριθμό των 54 ημερών.

Σε σχέση λοιπόν με το μαγικό αριθμό 54 ημερών πότε πρέπει να τείνουμε να αγοράσουμε νωρίτερα και πότε αργότερα;




Η έρευνα εκτείνεται και σε διεθνείς πτήσεις παγκόσμιας εμβέλειας με συγκεκριμένα αποτελέσματα για διαφορετικές περιοχές. Υπενθυμίζουμε πως αναφέρεται σε αμερικανικά δεδομένα. Η καλύτερη μέρα για να κλείσει κανείς αεροπορικά εισιτήρια προς τους παρακάτω προορισμούς προέκυψε ως εξής:

Ευρώπη: 151 ημέρες
Ασία: 129 ημέρες
Αφρική: 166 ημέρες
Μεξικό: 89 ημέρες
Καραϊβική: 101 ημέρες
Μέση ανατολή: 80 ημέρες
Νότιος Ειρηνικός: 70 ημέρες
Λατινική Αμερική: 80 ημέρες

Ειδησεις - newser.gr