Πέμπτη 24 Απριλίου 2014

Επισκέψεις του «Δρόμου Ανατροπής για τη Θεσσαλία» στην Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Πηλίου και Β. Σποράδων και στην Ανώνυμη Εταιρεία Βιομηχανικής Έρευνας Τεχνολογικής Ανάπτυξης και Εργαστηριακών Δοκιμών, Πιστοποίησης και Ποιότητας (ΕΒΕΤΑΜ Α.Ε)

Κλιμάκιο του «Δρόμου Ανατροπής για τη Θεσσαλία» με την Ηρώ Διώτη, υποψήφια Περιφερειάρχη, τον Γιώργο Σταμπουλή, υποψήφιο Αντιπεριφερειάρχη Μαγνησίας, τον υποψήφιο περιφερειακό σύμβουλο Σταύρο Κατσούρα και το γραμματέα της Ν.Ε ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρη Παπαϊωάννου επισκέφτηκε την Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Πηλίου και Β. Σποράδων έναν κυρίως εξαγωγικό Συνεταιρισμό, και συνομίλησε με τον Πρόεδρο κ. Γ. Διανελλάκη και τον Διευθυντή κ. Τ. Ψοφογιώργο για τα προβλήματα του Συνεταιρισμού. Προβλήματα που επιδεινώθηκαν λόγω της μηδενικής σοδειάς της ελιάς τη χρονιά που πέρασε. Κρίσιμο ζήτημα για τον συνεταιρισμό και την επιβίωσή του είναι να παραμείνουν οι ρυθμίσεις για τα δάνεια αλλά και να υπάρξει αναστολή των δόσεων μέχρι την καινούρια σοδειά. Συζητήθηκαν επίσης οι δυνατότητες παρέμβασης της Περιφέρειας για να βοηθηθούν οι παραγωγοί και ο Συνεταιρισμός.
Στην συνέχεια ο «Δρόμος Ανατροπής» με τη συμμετοχή των υποψήφιων περιφερειακών συμβούλων Μυρτώς Ζαφειροπούλου και Γιάννη Κλείτσα επισκέφτηκε την εταιρεία ΕΒΕΤΑΜ ΑΕ  στα γραφεία της στην Βιομηχανική Περιοχή Βόλου. Η συνάντηση έγινε παρουσία του Προέδρου του Δ.Σ της εταιρείας κ. Θωμά Παπαλιάγκα και του Γενικού Διευθυντή κ. Αργύρη Τζαμτζή, οι οποίοι παρουσίασαν την νέα πλέον εταιρεία που  προήλθε από την συγχώνευση τριών τεχνολογικών φορέων με 25ετή εμπειρία στον χώρο των υλικών: ΕΒΕΤΑΜ Α.Ε. - ΕΚΕΠΥ Α.Ε. - ΕΤΑΚΕΙ Α.Ε.
Η  ΕΒΕΤΑΜ είναι μια εταιρεία δημόσιου συμφέροντος μικτού χαρακτήρα και λειτουργεί υπό την επίβλεψη της Γενικής Γραμματείας Βιομηχανίας του Υπουργείου Ανάπτυξης.
Στην συνάντηση έγινε παρουσίαση των δραστηριοτήτων της εταιρείας στο χώρο της πιστοποίησης και της έρευνας και του στόχους της που είναι η ανάπτυξη πολυδιάστατων συνεργασιών μιας και η εταιρεία είναι η μόνη με ιδιόκτητα εργαστήρια μετρήσεων και αναλύσεων υλικών και προϊόντων.
Επίσης τονίστηκε πως η πολιτεία πρέπει να βοηθήσει την εταιρεία σε συστήματα ISO, μέσω της επιλογής της απ’ όλους  τους φορείς του Δημοσίου .
Στη συνέχεια το κλιμάκιο του Δρόμου Ανατροπής συναντήθηκε με τον Πρόεδρο του Σωματείο Εργαζομένων  κ. Βασίλη Πισιώτη, ο οποίος παρουσίασε τα προβλήματα των εργαζομένων που προέκυψαν από τις συγχωνεύσεις, την δομή του νέου οργανογράμματος και τις περικοπές των μισθών μετά την ένταξή τους στο ενιαίο μισθολόγιο . Ο κ. Πισιώτης έδωσε μεγάλη έμφαση στο ανθρώπινο δυναμικό, με την πολύ υψηλή τεχνογνωσία και εμπειρία που είναι η βασική δύναμη της εταιρείας και μετέφερε την άποψη των εργαζόμενων ότι ο προσανατολισμός της εταιρείας πρέπει να είναι προς όλες τις δραστηριότητες και να μην περιορίζονται οι δυνατότητές της.

Από τη μεριά του ο «Δρόμος Ανατροπής για τη Θεσσαλία» τόνισε το ρόλο που διαδραματίζουν οι περιφέρειες στην άσκηση αναπτυξιακής πολιτικής, με μοχλό τους φορείς και τις υποδομές έρευνας και τεχνολογικής ανάπτυξης. Η περιφέρεια έχει ρόλο και προστιθέμενη αξία στην ανάπτυξη σε όφελος της κοινωνίας, αντίθετα με την μνημονιακή παράταξη που στο κεντρικό επίπεδο οδήγησε σε μαρασμό και διάλυση τις δομές στη Θεσσαλία και στην περιφέρεια, δια του κ. Αγοραστού έλαμψε δια της απουσίας της, Η ΕΒΕΤΑΜ είναι χαρακτηριστικό παράδειγμα φορέα εθνικής σημασίας που αποτελεί εργαλείο άσκησης βιομηχανικής και κλαδικής πολιτικής καθώς και μοχλό ανάπτυξης καινοτομικών παραγωγικών δραστηριοτήτων, ώστε να δημιουργηθούν νέες θέσεις εργασίας. 
Στη νέα περίοδο με την ηγεσία του Δρόμου Ανατροπής, η Περιφέρεια θα διαδραματίσει το σύγχρονο παρεμβατικό και δημιουργικό ρόλο που αρμόζει σε μια Ευρωπαϊκή περιφέρεια. Θα στηριχθεί στο πολύτιμο ανθρώπινο δυναμικό των φορέων έρευνας και τεχνολογίας, ως αιχμή στην αναπτυξιακή προσπάθεια.

Το Γραφείο Τύπου
24/04/2014