Παρασκευή 30 Μαΐου 2014

Κερασοβίτης: «Θέλουμε γεμάτες κερκίδες στο Ευρωπαϊκό της Αθήνας»

Οι γεμάτες κερκίδες και η ένθερμη στήριξη των προσπαθειών των Ελλήνων τζουντόκα, είναι σύμφωνα με τον Νίκο Κερασοβίτη, το μυστικό της επιτυχίας για την πραγματοποίηση του καλύτερου ευρωπαϊκού πρωταθλήματος U18 στην ιστορία του θεσμού. Ο υπεύθυνος των αγώνων, περίπου 40 ημέρες πριν από τη διοργάνωση των Άνω Λιοσίων (4-6 Ιουλίου), παραχώρησε «μίνι» συνέντευξη στο γραφείο Τύπου της ΕΟ Τζούντο, όπου αναφέρθηκε στην πρόσφατη επίσκεψη των υπευθύνων της ευρωπαϊκής ομοσπονδίας στην Αθήνα αλλά και στη βαρύτητα που δίνει η EJU στο θέμα της εγκατάστασης που είχε φιλοξενήσει το Ολυμπιακό τουρνουά του 2004.

ΕΡ: Πώς κύλησε η επίσκεψη των υπευθύνων της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας στην Αθήνα;

ΑΠ: «Έμειναν απόλυτα ικανοποιημένοι. Τόσο ο Μάρτιν Πόγιερ, διευθυντής της EJU, όσο και η μάνατζερ της διοργάνωσης, Καταρίνα Ροντρίγκες, καλύφθηκαν από όσα τους παρουσιάσαμε κατά την επίσκεψή τους στην Αθήνα. Έγινε έλεγχος της εγκατάστασης στα Άνω Λιόσια, στους βοηθητικούς χώρους αλλά και στα ξενοδοχεία. Το στάδιο καλύπτει όλες τις ανάγκες και όσες προκύψουν μέχρι και την ημέρα έναρξης του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος, θα καλυφθούν το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα. Είναι η πρώτη μεγάλη διοργάνωση που ανέθεσε η ευρωπαϊκή ομοσπονδία στη χωρα μας και οι άνθρωποί της είναι πολύ αυστηροί. Ειδικά στο σωστό στήσιμο της εγκατάστασης, σύμφωνα με τις απαιτήσεις της EJU, αλλά και στο θέμα των θεατών κατά τη διάρκεια των αγώνων. Τους ενδιαφέρει πολύ να έχει φιλάθλους και πρέπει να υλοποιήσουμε την επιθυμία τους».

ΕΡ: Το τζούντο επιστρέφει στην εγκατάσταση όπου το 2004 φιλοξένησε το Ολυμπιακό τουρνουά, κάτι που πιστεύω ότι "γοητεύει" την EJU...
ΑΠ: «Είναι η πρώτη φορά που γίνεται ευρωπαϊκό πρωτάθλημα σε εγκατάσταση που έχουν φιλοξενηθεί Ολυμπιακοί Αγώνες και επιθυμία τους είναι να το προβάλλουν ιδιαίτερα. Δείχνουν να έχουν εμπιστοσύνη στις οργανωτικές μας ικανότητες. Έμειναν ικανοποιημένοι και πάνω στα ζητήματα υποδοχής και φιλοξενίας, γεγονός που μας το επισήμαναν».

ΕΡ: Σε τι ρυθμούς δουλεύει η Οργανωτική Επιτροπή για να είμαστε έτοιμοι για το μεγάλο ραντεβού του Ιουλίου;
«Δουλεύει σκληρά και σε συνεργασία με την ΕΟ Τζούντο, τον πρόεδρο Γιάννη Καφενταράκη αλλά και τον εθνικό προπονητή, Νίκο Ηλιάδη, επιλύει όσα θέματα παρουσιάζονται. Μέχρι και τη στιγμή που οι αποστολές θα αναχωρούν για τις πατρίδες τους, θα είμαστε επί ποδός. Καλούμε τους Έλληνες φίλους του αθλητισμού να στηρίξουν την προσπάθεια αυτή, ενώ στέλνουμε και ένα μήνυμα στους εθελοντές στους οποίους στηρίζεται κατά πολύ η επιτυχία αυτής της διοργάνωσης: σας θέλουμε κοντά στο τζούντο, κοντά σε μία ακόμη προσπάθεια για την ανάδειξη του ελληνικού αθλητισμού σε κάθε γωνιά της Ευρώπης αλλά και στα πέρατα του κόσμου».