Τετάρτη 17 Σεπτεμβρίου 2014

ΜΠΑΜΠΗΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ: «εγκρίθηκε πρόταση χρηματοδότησης του Δ. Σοφάδων στην ψηφιακή σύγκλιση»

Μετά από πρόσφατη επικοινωνία που είχα με τη διοίκηση της ΕΕΤΑΑ μου κοινοποιήθηκε ότι μια ακόμα πρόταση που είχε υποβάλει ο Δ. Σοφάδων πριν 7 μήνες για χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ αξιολογήθηκε θετικά και εγκρίθηκε.
Συγκεκριμένα, ο Δ. Σοφάδων, μετά την υπ’ αρ. 59 πρόσκληση του ενδιάμεσου φορέα διαχείρισης ΕΕΤΑΑ, υπέβαλε τον Φεβρουάριο της τρέχουσας χρονιάς πρόταση χρηματοδότησης στο Ε.Π. «Ψηφιακή Σύγκλιση»  για τη «διαχείριση αιτημάτων καθημερινότητας του πολίτη του Δ. Σοφάδων». Υποβλήθηκαν συνολικά 315 προτάσεις απ’ όλη τη χώρα και εκείνη του Δ. Σοφάδων, προϋπολογισμού 61.500 ευρώ αξιολογήθηκε μεταξύ των 28 αρτιότερων οι οποίες προωθούνται ήδη για δημοπράτηση και υλοποίηση.
Αντικείμενο της συγκεκριμένης πρότασης είναι η ανάπτυξη μιας ολοκληρωμένης διαδικτυακής εφαρμογής, μέσω της οποίας θα καταγράφονται τα αιτήματα των Πολιτών και στην συνέχεια αυτά θα διαχειρίζονται με απλό τρόπο από το προσωπικό του δήμου. Πρόκειται για μια ηλεκτρονική εφαρμογή μέσω της οποίας ο Πολίτης θα μπορεί να μεταφέρει στις Υπηρεσίες του Δήμου, άμεσα και στοχευόμενα στο ανάλογο τμήμα, το αίτημά του, τυχόν προβλήματα, καταγγελίες κλπ.
Τελικός στόχος του έργου είναι η αύξηση της αποτελεσματικότητας του Δήμου σε καθημερινά προβλήματα, προς όφελος της αποδοτικής τοπικής διακυβέρνησης και της εξυπηρέτησης των πολιτών.
Μετά την εξέλιξη αυτή αισθάνομαι ιδιαίτερα ικανοποιημένος καθώς τα αποτελέσματα των προσπαθειών μας τα προηγούμενα χρόνια συνεχίζουν να έχουν θετικό αντίκτυπο για το Δ. Σοφάδων και τους δημότες του. Άλλωστε, είναι αρκετές οι προτάσεις που είχαμε υποβάλει τα τελευταία χρόνια για χρηματοδότηση απ’ το ΕΣΠΑ και οι οποίες είτε βρίσκονται σε εξέλιξη (Σοφαδίτης ποταμός, ύδρευση από Λ. Σμοκόβου κλπ) είτε πρόκειται να ξεκινήσουν στο επόμενο διάστημα (ανάπλαση Θραψιμίου, ανάπλαση Κτιμένης, Δάσος Ανωγείου κλπ).
Συνεχίζουμε επίμονα να προωθούμε και να υπερασπιζόμαστε τα συμφέροντα του δήμου μας και των δημοτών του.