Κυριακή 21 Δεκεμβρίου 2014

Εντυπωσιακή η Χριστουγεννιάτικη γιορτή του 2ου Δ. Σ. Σοφάδων

Το απόγευμα της Παρασκευής στο Πνευματικό Κέντρο της πόλης των Σοφάδων φιλοξενήθηκε η χριστουγεννιάτικη γιορτή του 2ου Δημοτικού Σχολείου, σε μια κατάμεστη από κόσμο αίθουσα .
Η εκδήλωση ξεκίνησε με τους αγγέλους και το ξωτικό των Χριστουγέννων που καλωσόρισαν τον κόσμο. Ακολούθησε ο χαιρετισμός και οι ευχές της Διευθύντριας του σχολείου κ. Χαράς Παπαδήμου.
Σε μια μαγευτική ατμόσφαιρα κι ένα υπέροχο χριστουγεννιάτικο σκηνικό, κάτω από τους ήχους του πιάνου οι μαθητές της Β΄ τάξης παρουσίασαν γιορτινά έθιμα και μουσικές από όλο τον κόσμο, με τη βοήθεια των τριών πνευμάτων. Εμφανίστηκαν οι μικροί μαθητές της Α΄ τάξης που κατέβαλαν αγωνιώδεις προσπάθειες να ελευθερώσουν τον Άη Βασίλη απ΄ την κακιά μάγισσα ώστε να πάρουν τα δώρα τους όλου του κόσμου τα παιδιά.
Τα παιδιά της Γ΄ τάξης έδειξαν και τραγούδησαν με τον δικό τους τρόπο από πού και πώς ξεκίνησαν τα κάλαντα του Δωδεκαημέρου και γέμισαν την αίθουσα με ευχές για υγεία, ειρήνη, αγάπη, ευτυχία…
Η χορωδία του σχολείου, υπό τη διεύθυνση της κυρίας Έλενας Μαντζιαφού, τραγούδησε τραγούδια από όλον τον κόσμο σε ελληνικά, αγγλικά και ισπανικά.
Στον επίλογο αυτής της λαμπερής βραδιάς οι μαθήτριες της ΣΤ' τάξης χόρεψαν το χριστουγεννιάτικο τραγούδι “Αll I want for Christmas” σε χορογραφία που επιμελήθηκαν οι εκπαιδευτικοί κ. Νάνσυ Οικονόμου και Ελένη Καραμποτζακίδου.
Ο αυθορμητισμός των παιδιών, η αμεσότητα των μικρών ηθοποιών που άγγιζε τα όρια του επαγγελματισμού, ενθουσίασαν και συγκίνησαν το κοινό, που ξέσπασε σε παρατεταμένα χειροκροτήματα .
Δευτερολογώντας η Διευθύντρια του σχολείου συνεχάρη και ευχαρίστησε τους μικρούς μαθητές για την υπέροχη δουλειά, τις υπεύθυνες εκπαιδευτικούς κ. Δέσποινα Αγγελάκη, Γιάννα Χατζηγιάννη, Αίγλη Καφαντάρη, Σταυρούλα Νάκου, Μάρθα Ντάκου, Έλενα Μανζιαφού, Νάνσυ Οικονόμου και Ελένη Καραμποτζακίδου, καθώς και τον σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων για την υποστήριξή του.
Στην έξοδο ο σύλλογος γονέων και κηδεμόνων του σχολείου προσέφερε γλυκίσματα σε μικρούς και μεγάλους.