Παρασκευή 30 Ιανουαρίου 2015

EΟΦ Πάλης: Στη συνεδρίαση της Μεσογειακής Πάλης ο Κώστας Θάνος

Στη συνεδρίαση του γραφείου της Μεσογειακής Πάλης που θα γίνει στο Παρίσι και συγκεκριμένα στο περιθώριο του γαλλικού γκραν πρι (31/1-1/2), θα συμμετέχει ο Κώστας Θάνος.

Ο πρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Φιλάθλων Πάλης (ΕΟΦ) και αντιπρόεδρος της Μεσογειακής Ομοσπονδίας, θα έχει και τον ρόλο του αρχηγού της ελληνικής ομάδας που θα ταξιδέψει το απόγευμα της Παρασκευής (16:30) για τη γαλλική πρωτεύουσα.

«Είναι η πρώτη συνεδρίαση της χρονιάς, όπου θα συζητηθούν διάφορα θέματα. Ένα από αυτά είναι και η διοργάνωση ενός συνεδρίου στην Αρχαία Ολυμπία σε συνεργασία με τη Μεσογειακή Επιτροπή και την παγκόσμια ομοσπονδία πάλης με αντικείμενο: η πάλη στο σήμερα, η ανάπτυξη του αθλήματος παγκοσμίως και ειδικότερα στις χώρες της Μεσογείου», τόνισε ο αντιπρόεδρος της Μεσογειακής Ομοσπονδίας.

Σχετικά με την ελληνική συμμετοχή στο δυνατό τουρνουά, ο κ. Θάνος είπε ότι «ως επί πλείστον συμμετέχουμε με νεαρούς αθλητές. Τα παιδιά αυτά θα έχουν την ευκαιρία να λάβουν αγωνιστικές εμπειρίες ενόψει των διοργανώσεων που υπάρχουν μέσα στη χρονιά, όπως το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα για παλαιστές κάτω των 23 ετών που θα διεξαχθεί εφέτος για πρώτη φορά και συγκεκριμένα τον Μάρτιο στην Πολωνία».

Εκτός αποστολής, την τελευταία κυριολεκτικά στιγμή, λόγω τραυματισμού έμεινε ο Δημήτρης Παπαδόπουλος. Η ελληνική ομάδα:

ΕΛΕΥΘΕΡΑ - 57 κιλά: Αμιράν Καρντάνοφ (Πολυνίκης Μοσχάτου), 74 κιλά: Γιώργος Σαββουλίδης (Πολυνίκης Μοσχάτου), 86 κιλά: Τιμοφέι Ξενίδης (Πολυνίκης Μοσχάτου), 130 κιλά: Ιωάννης Αρζουμανίδης (Αριστοτέλης Καλαμαριάς).

ΕΛΛΗΝΟΡΩΜΑΪΚΗ - 66 κιλά: Μανώλης Αζωίδης (ΑΑΠ Δράμας), 75 κιλά: Γιώργος Πρεβολαράκης (Εθνικός ΓΣ), 85 κιλά: Δημήτρης Τσεκερίδης (ΠΑΟΚ).

Προπονητής της ελληνικής ομάδας θα είναι ο Παναγιώτης Χεριστανίδης, ενώ στην αποστολή μετέχει και ο διεθνής διαιτητής, Γιώργος Καράμπελας.

Το πρόγραμμα:
Σάββατο 31 Ιανουαρίου
11.00 - 18.00 Προκριματικά
Ελληνορωμαϊκή: 66κ. - 71κ. – 80κ. – 98κ.
Ελευθέρα: 57κ. - 65κ. – 74κ. – 97κ.
18.00 - 20.30 Τελικοί
Κυριακή 1 Ιανουαρίου
11.00 - 18.00 Προκριματικά
Ελληνορωμαϊκή: 59κ. -75κ. – 85κ. – 130κ.
Ελευθέρα: 61κ. - 70κ. – 86κ. – 125κ.
18.00 - 20.30 Τελικοί

(*) Περισσότεροι από 360 αθλητές και αθλήτριες, από συνολικά 45 σωματεία, θα λάβουν μέρος στην α` προκριματική φάση του πανελλήνιου πρωταθλήματος παίδων, εφήβων, κορασίδων και νεανίδων που θα διεξαχθεί αύριο και την Κυριακή στο κλειστό γυμναστήριο Καισαριανής «Γ. Μελησσινός». Αύριο θα γίνουν οι αγώνες ελληνορωμαϊκής παίδων-εφήβων, ενώ την επομένη οι αγώνες ελευθέρας παίδων-εφήβων αλλά και αυτοί σε κορασίδες και νεάνιδες. Η ζύγιση και στις δύο ημέρες θα ξεκινήσει στις 11:00, ενώ οι αγώνες θα εκκινήσουν στις 13:30. Να θυμίσουμε πως τόσο από την Α` όσο και από την Β` προκριματική φάση προκρίνονται οι τέσσερις πρώτοι αθλητές κάθε κατηγορίας βάρους.