Κυριακή 29 Μαρτίου 2015

ΕπιΣκέπτομαι την πόλη μου


Ξεκίνησε το Σάββατο 28 Μαρτίου το «ΕπιΣκέπτομαι την πόλη μου 2015» με την πραγματοποίηση Ημερίδας στην αίθουσα εκδηλώσεων του Επιμελητηρίου Καρδίτσας. Την έναρξη των εργασιών χαιρέτησαν ο κος Φ. Αλεξάκος Δήμαρχος Καρδίτσας, ο κος Η. Αντωνίου Πρόεδρος Επιμελητηρίου Καρδίτσας και η κα Σ. Βαρελά Πρόεδρος του Σ.Ε.Ε.Δ.Μ.Ν.Κ.
Πλήθος πολιτών έδειξε ενδιαφέρον για τα θέματα των εισηγήσεων της Ημερίδας που κάλυπταν ένα ευρύ φάσμα των εκφάνσεων της πόλης μας.
Σήμερα, Κυριακή 29/3/2015, στις 11.00π.μ. θα πραγματοποιηθεί ξενάγηση στον Ι.Ν. Ζωοδόχου Πηγής (Καμινάδες) από τον αρχιτέκτονα Κωνσταντίνο Μιχαλάκη.
Ακολούθως, στις 12.30μ.μ. οργανώνεται εκδήλωση γαστρονομίας με τίτλο «Επισκέπτομαι τις γεύσεις του τόπου μου», στο αίθριο της Δημοτικής Αγοράς. Η εκδήλωση, που οργανώνεται από την Αναπτυξιακή Καρδίτσας Αναπτυξιακή Ανώνυμη Εταιρία Ο.Τ.Α σε συνεργασία με τους τοπικούς φορείς, τις επιχειρήσεις, τους συνεταιρισμούς και τα ΤΕΙ, στο πλαίσιο των επταήμερων δράσεων «ΕπιΣκέπτομαι την Πόλη μου», εντάσσεται στο Σχέδιο Διατοπικής Συνεργασίας «Γεύσεις Ελλήνων Εκλεκτές» του Τοπικού Προγράμματος LEADER (Άξονας 4 του ΠΑΑ) στο οποίο συμμετέχει η ΑΝ.ΚΑ Α.Ε. μαζί με άλλες 19 Αναπτυξιακές Εταιρίες διαφόρων περιοχών της Ελλάδας όπου υλοποιούνται προγράμματα LEADER και περιλαμβάνει:
Παρουσίαση παραδοσιακών συνταγών από σεφ
Γευσιγνωσία
Έκθεση προϊόντων τοπικών επιχειρήσεων και συνεταιρισμών που δραστηριοποιούνται στον κλάδο Τροφίμων και Ποτών
Παραδοσιακή μουσική από ορχήστρα και χορωδία
Αύριο Δευτέρα 30 Μαρτίου οι δράσεις συνεχίζονται με ξενάγηση στο Βιοκλιματικό ΚΑΠΗ στις 12:00μ.μ. και ξενάγηση στο κτίριο Γιολδάση (τέρμα Δ. Λάππα) στις 1:30μ.μ. Οι ξεναγήσεις θα γίνουν από την αρχιτέκτονα κα Λ. Καραμούζη.
Όλες οι δράσεις του ΕπιΣκέπτομαι την πόλη μου έχουν ελεύθερη είσοδο.