Τετάρτη 27 Μαΐου 2015

ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ Π.Α.ΜΕ. 11 ΙΟΥΝΗ 2015 & ΨΗΦΙΣΜΑ ΓΙΑ ΕΡΤ

ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ Π.Α.ΜΕ. 11 ΙΟΥΝΗ 2015 
Η Διοίκηση της Πανελλαδικής Ομοσπονδίας Εργατοϋπαλλήλων Εμφιαλωμένων Ποτών (Π.Ο.Ε.Ε.Π.) καλεί όλα τα μέλη της και όλους τους εργαζόμενους στον κλάδο των Εμφιαλωμένων Ποτών και Τροφίμων να συμμετέχουν μαζικά στις κατά τόπους συγκεντρώσεις του πανελλαδικού συλλαλητηρίου που κήρυξε το Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο (Π.Α.ΜΕ.) για τις 11 Ιουνίου 2015.
Με τη μαζική μας συμμετοχή θα στείλουμε μήνυμα αγώνα μαζί με τους υπόλοιπους εργαζόμενους ενάντια στα νέα μνημόνια, στις αντεργατικές αξιώσεις των βιομηχάνων και των επιχειρηματικών ομίλων, ενάντια στα νέα μέτρα που απεργάζονται.
Παλεύουμε για την κατάργηση όλων των αντεργατικών νόμων και για την υπογραφή ικανοποιητικών Σ.Σ.Ε. που θα διασφαλίζουν αξιοπρεπείς συνθήκες εργασίας, δίκαιες αμοιβές και θα προστατεύουν τους εργαζόμενους από την ασυδοσία των βιομηχάνων.

 ΨΗΦΙΣΜΑ ΓΙΑ ΕΡΤ
Η Εκτελεστική Γραμματεία της Π.Ο.Ε.Ε.Π. συνεδρίασε την Δευτέρα 25 Μάη 2015 και εξέτασε, μεταξύ άλλων, και τις εξελίξεις αναφορικά με την επαναλειτουργία της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης και
ΔΙΑΠΙΣΤΩΣΕ ότι
Συνεχίζεται η ασάφεια αναφορικά με το νομικό πλαίσιο λειτουργίας του δημόσιου οργανισμού ενημέρωσης, αφήνοντας εκτός ή σε εκκρεμότητα πολλά δίκαια αιτήματα των εργαζομένων στα δημόσια μέσα ενημέρωσης
ΚΑΤΑΓΓΕΛΟΥΜΕ
Την τοποθέτηση στη διοίκηση και στη θέση του διευθύνοντος συμβούλου άτομα που υπηρέτησαν την νεοφιλελεύθερη πρακτική του παρελθόντος.
ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΟΥΜΕ ότι
Κάθε προσπάθεια ρεβανσιστικής πολιτικής εις βάρος εκείνων των εργαζόμενων που κράτησαν «όρθια» την ΕΡΤ στην περίοδο του «μαύρου» θα μας βρει απέναντί της.
ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ
Άμεση επαναλειτουργία της ΕΤ3 και αξιοποίηση της εμπειρίας των εργαζομένων από την περίοδο αυτοδιαχείρισής της στο οργανωτικό, αλλά και στον τομέα συγκρότησης και διανομής της πληροφορίας, χωρίς εξωθεσμικές παρεμβάσεις και οποιοδήποτε έλεγχο των ειδήσεων από εσωτερικούς ή εξωτερικούς παράγοντες ενάντια στο πνεύμα της ελεύθερης ενημέρωσης και της ανοικτής δημοσιότητας.
ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΜΕ
Να εκδώσουμε το παρόν ψήφισμα και επιφυλασσόμαστε για περαιτέρω ενέργειες αλληλεγγύης σε περίπτωση που το νέο καθεστώς προσπαθήσει να παρακάμψει τα δεδομένα που δημιούργησε ο πολύμηνος αγώνας των εργαζομένων και η αλληλεγγύη του ελληνικού λαού.