Τετάρτη 27 Μαΐου 2015

Ποδηλατοδράσεις στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Σοφάδων.



Μια ξεχωριστή εμπειρία έζησαν οι μαθητές του 2ου Δημοτικού Σχολείου Σοφάδων την Παρασκευή 22 Μαΐου 2015.
Με πρωτοβουλία του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου και την υποστήριξη του Συλλόγου Διδασκόντων διοργανώθηκε σχολική ποδηλατοδρομία για τρίτη συνεχή χρονιά. Αθλητές και μέλη του Ποδηλατικού Ομίλου Καρδίτσας, με επικεφαλής τον κύριο Ευθύμιο Μπανάσιο, συνόδεψαν τους μικρούς μαθητές σε έναν γύρο στους δρόμους της πόλης στον Σοφάδων. Ευχάριστη έκπληξη για τους κατοίκους της πόλης που είδαν ξαφνιασμένοι 200 παιδιά με τα ποδήλατα τους να πλημμυρίζουν τους δρόμους της πόλης.
Στη συνέχεια ακολούθησε ενημέρωση- συζήτηση με τους μαθητές, για το ποδήλατο και την ιστορία του, για τη σωστή χρήση του, για την αναγκαιότητα εφαρμογής των κανόνων οδικής κυκλοφορίας αλλά και τη συμβολή του συγκεκριμένου μέσου μεταφοράς στη σωματική υγεία των παιδιών.
Στο τέλος της εκδήλωσης κληρώθηκε ένα ποδήλατο που το κέρδισε μια μικρή μαθήτρια της A΄τάξης.
Η Διευθύντρια του σχολείου κ. Χαρά Παπαδήμου, ευχαρίστησε ιδιαίτερα τους αθλητές του Π.Ο.Κ. για τη συμπαράστασή τους, τις πολύτιμες συμβουλές αλλά και για τον προσωπικό χρόνο που διέθεσαν. Ευχαρίστησε τον σύλλογο γονέων και κηδεμόνων για το αδιάκοπο ενδιαφέρον και τις ξεχωριστές πρωτοβουλίες.
Επίσης εγγράφως ευχαρίστησε την Αστυνομική Διεύθυνση Καρδίτσας, το Α.Τ. Σοφάδων και το ΕΚΑΒ Λάρισας για την καθοριστική συμβολή τους ώστε να πραγματοποιηθεί μια πετυχημένη και ασφαλής ποδηλατοδρομία.