Σάββατο 23 Μαΐου 2015

Η θέση της ΚΙΠΑΝ για την 3η εξεταστική για τους φοιτητές επί πτυχίω σε όλα τα μαθήματα.

Προσπαθούμε να παρακολουθήσουμε το νομοθετικό έργο του Υπουργείου Παιδείας με κάθε καλή προαίρεση. Όμως δεν μπορούμε να μη σημειώσουμε τον έντονο προβληματισμό μας και την ριζική αντίθεσή μας σε αποφάσεις που βάλλουν ευθέως κατά της εύρυθμης και ομαλής λειτουργίας των Ιδρυμάτων.

Η Πολιτεία, με το επιχείρημα της επικείμενης διαγραφής των αιωνίων φοιτητών, είχε επαναφέρει για τους φοιτητές επί πτυχίω και «μόνο για μια χρονιά», την λεγόμενη 3η εξεταστική. Τότε είχαμε αντιδράσει έντονα, θεωρώντας ότι δημιουργείται ένα προηγούμενο το οποίο δύσκολα θα αποφύγουν να επαναλάβουν οι επόμενοι υπουργοί, όποιοι και να είναι αυτοί!

Δυστυχώς, η επαλήθευση δεν άργησε, και μάλιστα για 3η φορά (βλ. [1]). Αυτή τη φορά δεν υπάρχει καν το πρόσχημα της διαγραφής φοιτητών, καθώς η ‘’αιωνιότητα’’ διαιωνίζεται, με την κατάργηση των σχετικών διατάξεων περί διαγραφής (βλ. [2])!

Έτσι, δίπλα στα σοβαρά πανεπιστημιακά προβλήματα της υποχρηματοδότησης και αποψίλωσης του προσωπικού, τα οποία σε κάθε ευκαιρία επισημαίνουμε, ενσκήπτει ο λαϊκισμός και η παροχολογία που μεταβάλλουν τα πανεπιστήμια σε ένα διαρκές εξεταστικό κέντρο, επιδεινώνοντας ακόμα περισσότερο τις συνθήκες για ουσιαστική και ποιοτική εκπαιδευτική διαδικασία.

«Ήταν το κλίμα στραβό, το ‘φαγε και ο γάιδαρος»

Ε Κ Τ Ε Λ Ε Σ Τ Ι Κ Η Γ Ρ Α Μ Μ Α Τ Ε Ι Α της
Κ Ι Ν Η Σ Η Σ Π Α Ν Ε Π Ι Σ Τ Η Μ Ι Α Κ Η Σ Α Ν Α Β Α Θ Μ Ι Σ Η Σ