Πέμπτη 28 Μαΐου 2015

ΕΜΜΗΝΟΠΑΥΣΗ: κάνε μία νέα αρχή με τη βοήθεια της ομοιοπαθητικής!

ΕΜΜΗΝΟΠΑΥΣΗ: κάνε μία νέα αρχή με τη βοήθεια της ομοιοπαθητικής!

Η εμμηνόπαυση σημαίνει το μόνιμο τέλος της εμμήνου ρύσεως σε μια γυναίκα, λόγω της μειωμένης παραγωγής των ορμονών όπως τα οιστρογόνα και η προγεστερόνη, που σημαίνει το τέλος της φυσικής ικανότητας μιας γυναίκας να κάνει τα παιδιά.  Παρατηρείται κυρίως στις γυναίκες που φθάνουν στην ηλικία των πενήντα. Ωστόσο η  εμμηνόπαυση πριν από την ηλικία των 35 μπορεί να προκύψει ως αποτέλεσμα μιας χειρουργικής διαδικασίας ή θεραπείας μιας ασθένειας. Σε αυτές τις περιπτώσεις αναφέρεται ως πρόωρη εμμηνόπαυση.  Η εμμηνόπαυση είναι μια σημαντική στιγμή στη ζωή μιας γυναίκας. Κάθε γυναίκα βιώνει την εμμηνόπαυση με διαφορετικό τρόπο.  Το σώμα της βιώνει αλλαγές που μπορεί να έχουν επιπτώσεις στην κοινωνική ζωή της αλλά και στη ψυχολογία της.

Ένα καινούργιο ξεκίνημα
  Σε αντίθεση με την παλιομοδίτικη άποψη ότι η ζωή είναι μία «κατηφόρα» μετά την εμμηνόπαυση, πολλές γυναίκες σήμερα βρίσκουν ότι τα χρόνια μετά την εμμηνόπαυση προσφέρουν νέες δρόμους προσωπικής εξέλιξης και εμπειρίες  ενός καινούργιου ξεκινήματος.  Μία γυναίκα για να έχει μια θετική στάση απέναντι στην εμμηνόπαυση χρειάζεται να αντιληφθεί την εμμηνόπαυση ως μία φυσική, ουσιαστική και υγιή φάση της γυναικείας φύσης που είναι πολύ σημαντική.

Στάδια της εμμηνόπαυσης
Η εμμηνόπαυση εμφανίζεται σε δύο στάδια:
  • Προ-εμμηνόπαυση: Κατά τη διάρκεια της περιόδου αυτής , έχει συνήθως ανώμαλες περιόδους και αλλαγές, όπως εξάψεις, νυχτερινές εφιδρώσεις και ξηρότητα του κόλπου. Μερικές γυναίκες δεν βιώνουν αυτές τις ενοχλητικές αλλαγές μέχρι την οριστική διακοπή της περιόδου.  Το διάστημα αυτό μπορεί να είναι ιδιαίτερα δύσκολο για τις γυναίκες. 
  • Μετα-εμμηνόπαυση: Η περίοδος αυτή ξεκινάει 12 μήνες μετά την διακοπή της εμμήνου ρύσεως.  Οι ωοθήκες δεν παράγουν πλέον καθόλου οιστρογόνα και προγεστερόνη. Την περίοδο αυτή παρατηρούνται  και οι πιο σοβαρές σωματικές και ψυχολογικές αλλαγές.

Συμπτώματα
-Εξάψεις
-Κολπική ξηρότητα που αυξάνει τις πιθανότητες των κολπικών λοιμώξεων
-Ψυχολογικές διαταραχές που προκαλούν εναλλαγές της διάθεσης, καθιστώντας μια γυναίκα πιο ευαίσθητη δηλαδή κατάθλιψη, άγχος, συναισθηματική σύγχυση,
-Διαταραχές του ύπνου
-Νυχτερινές εφιδρώσεις
-Κούραση
-Απώλεια της λίμπιντο, δηλαδή μειωμένο ή εξαφανισμένο ενδιαφέρον για το σεξ
-Αίσθημα παλμών της καρδιάς
-Πονοκέφαλοι και πόνοι στην πλάτη
-Αλλαγές στο δέρμα και τα μαλλιά
-Ακράτεια ούρων
-Οι μετεμμηνοπαυσιακές γυναίκες διατρέχουν μεγαλύτερο κίνδυνο καρδιοπάθειας και οστεοπόρωσης (λέπτυνση των οστών)
-Αύξηση βάρους

Ναι στην ομοιοπαθητική!
  Η ομοιοπαθητική θεραπεία μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως εναλλακτική λύση για την θεραπεία της ορμονικής υποκατάστασης και για τη θεραπεία των συμπτωμάτων της εμμηνόπαυσης. Διεγείρει τη φυσική ορμονική ισορροπία και ενισχύει το άτομο τόσο σε σωματικό όσο και ψυχολογικό επίπεδο. Ερευνά τον ασθενή ως ένα ξεχωριστό και μοναδικό σύνολο χαρακτηριστικών. Η φαρμακευτική της θεραπεία βασίζεται σε ουσίες που προέρχονται από τη φύση.
 Βοηθά στην ενδυνάμωση του οργανισμού, στην ενίσχυση της άμυνάς του αλλά και στην ψυχολογία του. Η ομοιοπαθητική είναι χρήσιμή τόσο για τις  σωματικές  όσο και τις συναισθηματικές πτυχές της εμμηνόπαυσης. Οι περισσότερες γυναίκες, εκτός από την ανακούφιση από τις ταλαιπωρίες τους, ενισχύουν την αυτογνωσία τους και βιώνουν μία αίσθηση ευημερίας μετά την ομοιοπαθητική θεραπεία.

Τι γίνεται και με τα άλλα προβλήματα;
  Άλλα προβλήματα υγείας των γυναικών που μπορούν να αντιμετωπιστούν επιτυχώς με την Ομοιοπαθητική είναι τα προεμμηνορροϊκά συμπτώματα,  διαταραχές της εμμήνου ρύσεως,  κράμπες, κυστίτιδα (λοιμώξεις της ουροδόχου κύστης), κολπίτιδα (φλεγμονή του κόλπου που οφείλονται σε λοιμώξεις), κύστεις και ινομυώματα, ενδομητρίωση, προβλήματα  γονιμότητας, φλεγμονώδης νόσος της πυέλου, πρόπτωση της μήτρας, επιλόχεια κατάθλιψη, άγχος και πολλά άλλα.
 Η ομοιοπαθητική μπορεί να βοηθήσει την καλή υγεία των γυναικών σε όλα τα στάδια της ζωής τους. Είναι βοήθεια σε όλα τα είδη της συναισθηματικής, ψυχικής και σωματικής δυσκολίας που βιώνει μια γυναίκα και μπορεί να την βοηθήσει να μεταβεί ομαλά και ήρεμα σε όλα τα αναπτυξιακά ορόσημα της ζωής της.
https://www.ego.gr/