Τετάρτη 1 Ιουλίου 2015

Aνακοίνωση της Ο.Κ.Δ.Ε. για τη μη πληρωμή του ΔΝΤ και τις πολιτικές εξελίξεις


1. Η μη πληρωμή των δόσεων του Ιουνίου στο ΔΝΤ, ύψους 1,6 δις ευρώ από την κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ ήταν μια πράξη αναγκαστική μια που ήδη είχαν δοθεί από την αρχή του χρόνου 7,5 δις ευρώ και δεν υπήρχαν άλλα χρήματα. Το χρέος αυτό, όπως και το συνολικό χρέος του Δημοσίου, δεν είναι του ελληνικού λαού, είναι αυτών που το δημιούργησαν (του κεφαλαίου και των κομμάτων του, ΝΔ και ΠΑΣΟΚ) και επομένως αν κάποιος πρέπει να πληρώσει, είναι αυτοί και όχι οι εργαζόμενοι τα φτωχά λαϊκά στρώματα και η νεολαία. Επομένως, συνειδητά πρέπει να παλέψουμε όλοι για άμεση στάση Πληρωμών του Χρέους στους τραπεζίτες και τους τοκογλύφους και για τη συνολική Διαγραφή του.
2. Τα ουρλιαχτά του μαύρου μνημονιακού μπλοκ, ντόπιου και ξένου, για τη μη πληρωμή της δόσης εξυπηρετεί σκοπούς που δύσκολα μπορούν να κρυφτούν από τις άναρθρες κραυγές του: «για χρεοκοπία», «για διεθνή αναξιοπιστία της χώρας», «για διεθνή απομόνωση» κλπ. Αυτή δεν είναι χρεοκοπία. Αυτή είχε συντελεστεί το 2010 και ήταν πραγματική, αλλά με τα μνημόνια φρόντισαν να την φορτώσουν στον ελληνικό λαό: αδιάψευστη απόδειξη το 1,5 εκ άνεργοι, τα 3,5 συνάνθρωποί μας κάτω από το όριο της φτώχειας, οι ουρές μπροστά στα συσσίτια και τα σκουπίδια, το κλείσιμο χιλιάδων μικρών και μεγάλων επιχειρήσεων, η διάλυση των συστημάτων υγείας, παιδείας, κοινωνικής ασφάλισης, των κοινωνικών και πολιτικών δικαιωμάτων… οι 11 χιλιάδες αυτοκτονίες κ.λπ. Αυτό που κυρίως θέλουν όλοι αυτοί που ουρλιάζουν μέσα από τα ΜΜΕξαπάτησης είναι να συνεχίσουν α) τα δισεκατομμύρια ευρώ που βγαίνουν με ιδρώτα και αίμα να γεμίζουν τις τσέπες τους (πάνω από 250 δις ευρώ τα τελευταία πέντε χρόνια), β) να τρομοκρατήσουν και εκφοβήσουν τον ελληνικό λαό ενόψει του κρίσιμου Δημοψηφίσματος της 5ης Ιουλίου, ώστε να νοθεύσουν τη βούλησή του, γ) να μην υπάρχει κανένα εργατικό κοινωνικό και πολικό δικαίωμα, δ) να επανέλθουν στην εξουσία, πιθανόν αυτή τη φάση μέσω της «εθνικής συνεννόησης» και γενικά της «εθνικής ενότητας» και της πατριδοκαπηλίας.
3. Στην κατάσταση που βρίσκεται η ελληνική οικονομία και κοινωνία είναι έγκλημα να δίνονται χρήματα στους τραπεζίτες και τους τοκογλύφους, ενώ υπάρχει επείγουσα ανάγκη αυτά τα ποσά και όλοι οι οικονομικοί και χρηματικοί πόροι της χώρας να δοθούν για να βρουν δουλεία όλοι άνεργοι, για να ανοίξουν τα σχολεία, τα νοσοκομεία, τα εργοστάσια και οι επιχειρήσεις και γενικά για να αρχίσει μια νέα επανεκκίνηση της οικονομίας την οποία έχουν καταστρέψει οι δοσίλογοι μνημονικοί. Πέρα όμως από αυτό, κάθε υποχώρηση, κάθε συμβιβασμός και πολύ περισσότερο οποιαδήποτε «συμφωνία» με τους ληστές της ΕΕ/Ευρωζώνης και του ΔΝΤ, θα προκαλέσει πολύ από τραγικές καταστάσεις από αυτές που ζουν σήμερα οι εργατικές και λαϊκές μάζες, οι συνταξιούχοι και η νεολαία. Και ακόμη θα φέρει πιο κοντά στην εξουσία τους εδώ βρικόλακες των μνημονίων και πεμπτοφαλαγγίτες και το άνοιγμα μιας από τις πιο μαύρες σελίδες στην ιστορία της χώρας μας.
4. Η σημερινή κατάσταση οφείλεται στο ναυάγιο της πολιτικής και στρατηγικής του ΣΥΡΙΖΑ: στην υποχωρητικότητα, στους διαρκείς συμβιβασμούς… στη συμφωνία της 20ης Φλεβάρη, στη δήθεν διαπραγμάτευση, στις ανοησίες «περί εταίρων», στη δογματική ιδεοληψία του «πάση θυσία στο ευρώ» κ.α. Η σημερινή σύγκρουση ήταν αναμενόμενη και σχεδιάστηκε μεθοδικά από πολιτικοοικονομική ελιτ της ΕΕ. Είναι πασιφανές ότι πάνω απ’ όλα θέλουν να κλείσουν τη ρωγμή που άνοιξε ο ελληνικός λαός με τους αγώνες και την ψήφο του στις 25 Γενάρη.
Τα τωρινά ήξεις-αφήξεις του ΣΥΡΙΖΑ, η εγκατάλειψη του ΟΧΙ από πολλά στελέχη του και από άλλους  η όλο και πιο ξεκάθαρη τοποθέτηση υπέρ του ΝΑΙ, όχι μόνο υπονομεύουν το κρίσιμο Δημοψήφισμα, αλλά ευνοούν τους ιμπεριαλιστές της ΕΕ να σκληρύνουν τη στάση τους, ενθαρρύνουν και αποθρασύνουν τους δοσίλογους μνημονιακούς και σκορπίζουν σύγχυση και απογοήτευση στα εργατικά και λαϊκά στρώματα, σε όλους εκείνους που πάλεψαν τα προηγούμενα 5 χρόνια. Τυχόν, εγκατάλειψη του Δημοψηφίσματος ή ακόμη και η παραπέρα υπονόμευσή του (που ουσιαστικά ισοδυναμεί το ίδιο) είναι προδοσία ιστορικών διαστάσεων.
Εμείς, η ΟΚΔΕ, θα συνεχίζουμε να παλεύουμε με όλες μας τις δυνάμεις για τη νίκη του ΟΧΙ στο δημοψήφισμα της 5ης Ιούλη, για να μην υπογραφεί καμιά συμφωνία με τους ληστές/τοκογλύφους της ΕΕ και του ΔΝΤ, για την στάση πληρωμών και τη διαγραφή του χρέους, για την έξοδο τώρα από Ευρώ και Ε.Ε.. Καλούμε τους εργαζόμενους, τα φτωχά, λαϊκά στρώματα και τη νεολαία να κλείσουν τα αυτιά τους στις σειρήνες του ντόπιου και ξένου μαύρου μνημονιακού μπλοκ, στις «συνετές» φωνές, στους κήρυκες του καταστροφικού «άκυρου» αλλά και της υποχώρησης και του συμβιβασμού και να παλέψουν για τη νίκη του ΟΧΙ όσο πιο μαζικά γίνεται.
ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΩΝ ΔΙΕΘΝΙΣΤΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ