Δευτέρα 5 Οκτωβρίου 2015

Το 18ο Αντιρατσιστικό Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης σε φθινοπωρινή έκδοση (16-18/10)!

Το τριήμερο του Αντιρατσιστικού Φεστιβάλ τον Ιούλη, συνέπεσε με το Σαββατοκύριακο του δημοψηφίσματος. Οι συλλογικότητες που συμμετέχουμε σε αυτό, αποφασίσαμε τότε να αναβάλουμε το φεστιβάλ και να ριχτούμε με όλες μας τις δυνάμεις στη μεγάλη μάχη για το ΟΧΙ.
Οι εξελίξεις μετά το συντριπτικό ΟΧΙ, ήταν ραγδαίες, δεν έχουν αλλάξει, όμως, τίποτα από τους άξονες και τις θεματικές του 18ου Φεστιβάλ.
Η ανάγκη μας να βρεθούμε και να κουβεντιάσουμε παραμένει και επείγει περισσότερο από ποτέ. Θέλουμε να μιλήσουμε για τα μνημόνια, τη φτώχεια, τις εναλλακτικές σε αυτά. Χρειαζόμαστε να κάνουμε πιο ολοκληρωμένη την κουβέντα για το προσφυγικό που έχει εκ των πραγμάτων εξελιχθεί στο πιο καθοριστικό ζήτημα για την Ελλάδα και την Ευρώπη συνολικά, για την αλληλεγγύη στους πρόσφυγες, αλλά και την αντιμετώπιση των νέων εκδοχών ευρωπαϊκής αντιμεταναστευτικής πολιτικής, για το γκρέμισμα των συνόρων και των φραχτών. Είναι επείγον να κάνουμε μια αποτίμηση του αντιφασιστικού αγώνα, να εκτιμήσουμε τις εξελίξεις με τη δίκη της χρυσής αυγής και να οργανώσουμε τη συνέχεια του αντιφασιστικού μετώπου.
Φυσικά, μας έχει λείψει και το συνολικότερο φεστιβαλικό κλίμα. Με τη διοργάνωση του αναβληθέντος φεστιβάλ μας δίνουμε μια ευκαιρία να παρακολουθήσουμε τις δημιουργικές προσπάθειες των καλλιτεχνών που το στηρίζουν, να περιδιαβούμε τις εκθέσεις που το πλαισιώνουν, να χορέψουμε μπροστά στη συναυλία. Μας δίνουμε μια μικρή ανάσα ανάμεσα σε ένα καλοκαίρι που δεν ήρθε ποτέ για τα καλά κι ένα χειμώνα που ξεκίνησε πριν την ώρα του.
Ραντεβού, λοιπόν, στις 16, 17 και 18 του Οκτώβρη, στην αποθήκη 8 του λιμανιού της Θεσσαλονίκης!