Πέμπτη 11 Φεβρουαρίου 2016

ΠΡΟΤΑΣΗ ΓΑΜΟΥ του Άντον Τσέχοφ
Από τους Αστροναύτες Σάββατο 13 και Κυριακή 14 Φεβρουαρίου 9μμ στον χώρο του Τέχνης παίδευσις Θεατρικού Εργαστηρίου Καρδίτσας Κίτρους Επισκόπου 28  Είσοδος 5 ευρώ. τηλ κρατήσεων 6977736548(what’s up),

Σκηνοθεσία: Κυριακή Σπανού.
Μουσική σύνθεση & εκτέλεση(tenor viola da gamba): Αντώνης Σκαμνάκης
Κοστούμια: Ελένη Καραμέρου
Επιμέλεια κίνησης: Ιωάννα Βασιλακοπούλου
Παίζουν: Φρόσω Ζαγοραίου, Ντίνος Ποντικόπουλος.
Αφίσα: Ειρήνη Τσιράκη
Φωτογραφίες: Ελένη Σαρλίδου

Η ομάδα Αστροναύτες στη νέα της παραγωγή δοκιμάζεται σε ένα από τα αριστουργηματικά μονόπρακτα του Τσέχοφ αλλά και του παγκόσμιου θεάτρου, την «πρόταση γάμου».  Η ιστορία έχει ως εξής: Ο Ιβάν Βασίλιεβιτς, ξεκινάει μια όμορφη καλοκαιρινή μέρα να πάει να κάνει πρόταση γάμου στη γυναίκα της καρδιάς του. Τη συναντά τυχαία στην εξοχή. Προσπαθεί απεγνωσμένα να της διατυπώσει την πρόταση και εκείνη απεγνωσμένα να του δείξει πόσο τον θέλει. Όμως, κάποια παρεξήγηση επιμένει να εμφανίζεται τη στιγμή ακριβώς που δεν πρέπει, πότε για ένα κτήμα και πότε για έναν σκύλο, μέχρι που η ανείπωτη πρόταση γάμου σχεδόν «πεθαίνει» τον υποψήφιο γαμπρό!
Το μονόπρακτο του Άντον Τσέχοφ σε μια απρόβλεπτη σκηνική μεταφορά , τρυφερό και ξεκαρδιστικό μαζί, ερμηνεύουν με δεξιοτεχνία η Φρόσω Ζαγοραίου και ο Ντίνος Ποντικόπουλος. Ξεδιπλώνουν μπροστά στα μάτια μας λιβάδια, λίμνες  και «καλλιστεία» σκύλων με την συναρπαστική φόρμα του αυτοσχεδιασμού. Παράλληλα ο Αντώνης Σκαμνάκης, συμπράττει ζωντανά συνδυάζοντας την σύγχρονη τεχνολογία (looping) με ακουστικό ήχο φέρνοντας στην σκηνή ένα από τα παλαιότερα όργανα της δυτικής μουσικής (tenor viola da gamba).