Σάββατο 9 Απριλίου 2016

Πρωτοφανής συμμετοχή σε επιστημονική ημερίδα του Διεπιστημονικού Κέντρου Ηπείρου στο Βελλίδειο στη Θεσσαλονίκη

Πρωτοφανής συμμετοχή σε επιστημονική ημερίδα του Διεπιστημονικού Κέντρου Ηπείρου στο Βελλίδειο στη Θεσσαλονίκη

Με πρωτοφανή συμμετοχή και απόλυτη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η επιστημονική ημερίδα του Διεπιστημονικού Κέντρου Ηπείρου στο Βελλίδειο Συνεδριακό Κέντρο στη Θεσσαλονίκη, σε συνεργασία με τα Εκπαιδευτήρια "Ο Απόστολος Παύλος".  Η επιστημονική ημερίδα είχε θέμα τις Μαθησιακές Δυσκολίες και εισηγήτρια ήταν η συνεργάτιδα του Διεπιστημονικού Κέντρου Ηπείρου και πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρίας Δυσλεξίας Δρ. Ελένη Λιβανίου.

Η Δρ. Ελένη Λιβανίου, Εκπαιδευτική Ψυχολόγος, απευθυνόμενη σε γονείς, εκπαιδευτικούς, φοιτητές και επιστήμονες της Ειδικής Αγωγής αναφέρθηκε στα νεότερα δεδομένα για τις Μαθησιακές Δυσκολίες, τη ΔΕΠΥ, τα προβλήματα συμπεριφοράς και τη σωστή διαχείριση και προσέγγιση των παιδιών σε αυτές τις δυσκολίες.

Να σημειωθεί πως το Διεπιστημονικό Κέντρο Ηπείρου είναι ένα σύγχρονο θεραπευτικό Κέντρο που παρέχει υπηρεσίες Λογοθεραπείας, Εργοθεραπείας, Συμβουλευτικής και Εκπαιδευτικών Σεμιναρίων, με έδρα τα Ιωάννινα. Ως κορυφαίος φορέας εκπαίδευσης, με τα ποιοτικά σεμινάρια που διοργανώνει, έχει, επί σειρά ετών, επωμισθεί, ως μια διαρκή πρόκληση, ένα σημαντικό μέρος της συνεχιζόμενης εκπαίδευσης, δίνοντας ένα λαμπρό και επιτυχημένο παράδειγμα του έγκυρου επιστημονικού του λόγου.