Δευτέρα 4 Απριλίου 2016

Ανακοίνωση της Ο.Κ.Δ.Ε. για την καταδίκη αγωνιστή της Επιτροπής Αλληλεγγύης Στρατευμένων

Προκλητική καταδίκη αγωνιστή της Επιτροπής Αλληλεγγύης Στρατευμένων

Στις 30/3, μετά από μια δίκη–παρωδία ο αγωνιστής της Επιτροπής Αλληλεγγύης Στρατευμένων Νίκος Αργυρίου καταδικάστηκε από το Β΄ Μονομελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών σε δύο χρόνια φυλάκιση (με τριετή αναστολή), για συκοφαντική δυσφήμηση. Η υπόθεση αφορούσε δημοσιοποίηση παραβιάσεων από αξιωματικούς στο Κέντρο Εκπαίδευσης Νεοσυλλέκτων (KEN) Γρεβενών το 2009. Η μήνυση για συκοφαντική δυσφήμηση ασκήθηκε στην Εισαγγελία Γρεβενών από τον τότε αντισυνταγματάρχη, Δημήτρη Βούτση, ο οποίος ήταν διοικητής στο ΚΕΝ.
O Νίκος Αργυρίου καταδικάστηκε σαν διαχειριστής της ιστοσελίδας και εκπρόσωπος της Επιτροπής Αλληλεγγύης Στρατευμένων, επειδή ο αριθμός του κινητού του εμφανιζόταν στα στοιχεία επικοινωνίας της επιτροπής. Το κατηγορητήριο ήταν κατασκευασμένο από την Υπηρεσία Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, που αφού ζήτησε άρση του τηλεφωνικού απορρήτου ανακάλυψε ότι ο Ν. Αργυρίου είχε συνδεθεί στην ιστοσελίδα της επιτροπής ένα μήνα μετά τη δημοσίευση των καταγγελιών. Η πρόεδρος φαίνεται ότι είχε αποφασίσει από πριν την καταδίκη αφού στο ξεκίνημα της ακροαματικής διαδικασίας ανέφερε«Έχω διαβάσει τη δικογραφία, ξέρω τι έχει γίνει και δεν χρειάζομαι μάρτυρες». Εντύπωση επιπλέον προκάλεσαν οι ερωτήσεις της έδρας για το αν είχαν πάει φαντάροι οι μάρτυρες υπεράσπισης. Ο ζήλος της προέδρου ήταν τέτοιος που ενώ η πρόταση της εισαγγελέως ήταν για καταδίκη για απλή δυσφήμηση και φυλάκιση πέντε μηνών, τελικά έκρινε ένοχο τον Ν. Αργυρίου για συκοφαντική δυσφήμηση και του επέβαλε δύο χρόνια.
Η καταδίκη του Ν. Αργυρίου είναι μια προκλητική εξέλιξη, η οποία προσπαθεί να απενοχοποιήσει κάθε εξοντωτική και αντιδημοκρατική δράση, ενάντια στους φαντάρους, και παράλληλα επιχειρεί να τρομοκρατήσει οποιονδήποτε επιχειρήσει να κάνει κριτική για την κατάσταση στον ελληνικό στρατό. Έρχεται σε μια περίοδο που μαζί με το 3ο μνημόνιο κάνει τη δυναμική επανεμφάνιση του το μαύρο Κράτος Έκτακτης Ανάγκης και σε όλη την Ευρώπη, με πρόσχημα την «τρομοκρατία», επιχειρείται μια μεγάλη αντιδημοκρατική αναδίπλωση με “καταστάσεις έκτακτης ανάγκης” και τον στρατό στους δρόμους. Σε μια περίοδο που η φιλοϊμπεριαλιστική, φιλοπολεμική πολιτική της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ–ΑΝΕΛ έχει φέρει το ΝΑΤΟ στο Αιγαίο και ακόμα πιο κοντά την πιο ενεργή εμπλοκή της Ελλάδας (και Ελλήνων φαντάρων) στα πολεμικά σχέδια ΗΠΑ και ΕΕ.
Η Ο.Κ.Δ.Ε. καταγγέλλει την καταδίκη του αγωνιστή Νίκου Αργυρίου και στέκεται αλληλέγγυα σε αυτόν, στην Επιτροπή Αλληλεγγύης στρατευμένων και το Δίκτυο Ελεύθερων φαντάρων Σπάρτακος. Δεν τρομοκρατούμαστε από τις στημένες, άδικες αποφάσεις της αστικής–μνημονιακής «δικαιοσύνης», δεν υποχωρούμε. Νόμος είναι το δίκιο των αγώνων μας.