Σάββατο 2 Απριλίου 2016

"GOAL με την αλληλεγγύη"

‘’Goal με την αλληλεγγύη’’
Μπαίνουμε στα γήπεδα με εισιτήριο τα τρόφιμα
Σάββατο 09 και Κυριακή 10 Απριλίου 2016


Στα πλαίσια του τρέχοντος πρωταθλήματος για ερασιτεχνικές ομάδες, η «Ένωση Ποδοσφαιρικών Σωματείων Πειραιά» προτρέπει τους φιλάθλους της να στηρίξουν την αστική, μη-κερδοσκοπική εταιρεία «Αλληλεγγύη Πειραιά» στα 14 γήπεδα που θα διεξαχθούν οι αγώνες το Σαββατοκύριακο 9 και 10 Απριλίου.

Αντί για εισιτήριο, οι οπαδοί και οι φίλαθλοι καλούνται να προσφέρουν τρόφιμα και φάρμακα για να ενισχύσουν την Αλληλεγγύη Πειραιά και να συμβάλουν, ο καθένας με ό,τι έχει δυνατότητα, στο κοινωνικό της έργο. Τα αναγκαία τρόφιμα είναι: αλεύρι, ζάχαρη, λάδι, ντοματοχυμός, ρύζι, όσπρια, μπισκότα, μερέντα, μαρμελάδα, μέλι, γάλα μακράς διάρκειας.

Με το ομαδικό σύνθημα ‘’Goal με την αλληλεγγύη’’ προσκαλούμε όλους τους κατοίκους της περιοχής και όχι μόνο, να δώσουν το παρόν και να στηρίξουν αυτήν την προσπάθεια, για μια κοινωνία χωρίς ανθρωπιστική κρίση, χωρίς διαχωρισμούς και ανισότητες χωρίς αποκλεισμούς και ρατσισμούς.

Η ΕΠΣΠ και η Αλληλεγγύη Πειραιά προτρέπουν να μην λείψει κανείς από τα γήπεδα στις 9 και 10 Απριλίου.

Η τελική λίστα των γηπέδων θα ανακοινωθεί στις 5 Απριλίου 2016.






ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΠΕΙΡΑΙΑ

Η  Αλληλεγγύη Πειραιά είναι μια ανοιχτή συλλογική ομάδα που ιδρύθηκε  με σκοπό να συμβάλει στην αντιμετώπιση των βασικών αναγκών επιβίωσης των θυμάτων της ανθρωπιστικής κρίσης του σήμερα. Δυστυχώς πολλοί συμπολίτες μας και κυρίως οι κοινωνικά, οικονομικά και πολιτισμικά ασθενέστεροι, δεν είναι σε θέση να αντεπεξέλθουν στους περιορισμούς και στις κοσμογονικές αλλαγές που επιβάλλει η κρίση, με συνέπεια την εξώθησή τους στο περιθώριο, τη φτώχεια και τον κοινωνικό αποκλεισμό. Με βασική αρχή “ο καλύτερος τρόπος να πεις κάτι είναι να το κάνεις’’, η Αλληλεγγύη Πειραιά διεκδικεί τα δικαιώματα αυτών των ομάδων, οικοδομεί την ενότητα των εργαζομένων και είναι πάντα ενεργά δίπλα στο προσφυγικό.

Μέχρι σήμερα η  Αλληλεγγύη  Πειραιά  έχει δημιουργήσει ένα μεγάλο δίκτυο και δομές έμπρακτης αλληλεγγύης: στους εξής τομείς
  • Σίτιση και συλλογικές κουζίνες
διανομή σε τακτική βάση 600 πακέτων τροφίμων μηνιαία σε οικογένειες και άστεγους και διοργάνωση ανοιχτής - κοινωνικής κουζίνας 1600 μερίδων.
  • Ένδυση
  • Παιδεία
Τμήματα δωρεάν διδασκαλίας ξένων γλωσσών για παιδιά καθώς και τμήμα ενισχυτικής διδασκαλίας.
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • Λειτουργία θεατρικής ομάδας ,καθώς και εκθέσεων φωτογραφίας.
  • ΝΟΜΙΚΗ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ
Δωρεάν προσφορά νομικών συμβουλών από δικηγόρους σε θέματα γνώσης των δικαιωμάτων των εργαζομένων, τραπεζικών δανείων, συντάξεων, αδειών παραμονής μεταναστών κλπ.
  • ΕΡΓΑΣΙΑ ενάντια στην ανεργία
Με αλληλέγγυους κοινωνικούς λειτουργούς, με υποδείξεις και προσωπικές συνεντεύξεις σε κάθε άνεργο, στοχοποιείται η επανένταξη τους στη ζωή και στην αγορά εργασίας, με την ανάληψη δράσης, βάση ενός συλλογικού σχεδίου επαναπροσδιορισμού των ικανοτήτων τους, με αντικειμενικό στόχο τον κοινωνικό τους προσανατολισμό, και την αντιμετώπιση της φτώχειας, μέσα από την προώθηση της απασχόλησης και τη δημιουργία προστατευόμενων θέσεων εργασίας


-ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΟ
Η Αλληλεγγύη Πειραιά, ευαισθητοποιημένη από την πρώτη στιγμή, στο ανθρώπινο δράμα που εκτυλίσσεται στη χώρα μας λόγω της προσφυγικής κρίσης, στέκεται καθημερινά αρωγός στις ανάγκες των προσφύγων, και πρωτοστατεί με συλλογή και διανομή τροφίμων στα κέντρα υποδοχής.