Τετάρτη 25 Μαΐου 2016

Ε.Σ.Α.μεΑ.: Σε ημερίδα στη Λάρισα ο Ι. Βαρδακαστάνης στις 27/5

Την Παρασκευή 27 Μαΐου ο πρόεδρος της Ε.Σ.Α.μεΑ. Ιωάννης Βαρδακαστάνης θα βρίσκεται στη Λάρισα, προκειμένου να συμμετάσχει στην ημερίδα που διοργανώνει η Εθνική Συνομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία με το Δήμο Λάρισας με τίτλο: «Τοπική Αυτοδιοίκηση, κοινωνική προστασία και άτομα με αναπηρία σε περίοδο οικονομικής κρίσης» στο Δημοτικό Ωδείο Λάρισας (Πλατεία Λαού). Παράλληλα την ίδια ημέρα καθώς την επόμενη θα λάβει χώρα και η συνεδρίαση του Γενικού Συμβουλίου της Ε.Σ.Α.μεΑ.
Με την Ημερίδα επιδιώκεται η ανάδειξη κατευθύνσεων και εναλλακτικών προσεγγίσεων για τη βελτίωση της λειτουργίας των δομών κοινωνικής προστασίας, τη βελτίωση της ποιότητας των παρεχόμενων υπηρεσιών στα άτομα με αναπηρία και τη διαμόρφωση ενός μοντέλου κοινωνικής προστασίας και ένταξης που θα βασίζεται στις αρχές και τις αξίες της Διεθνούς Σύμβασης για τα Δικαιώματα των Ατόμων με Αναπηρία, η οποία κυρώθηκε από την Ελλάδα με τον ν.4074/2012.
Ακολουθεί το πρόγραμμα της ημερίδας. Παρακαλούμε για την κάλυψη.
8.30: 9:30 ΕΓΓΡΑΦΕΣ
9:30 - 10:30: ΕΝΑΡΞΗ - ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΙ
Χαιρετίζουν:             
·         Αγοραστός Κώστας, Περιφερειάρχης Θεσσαλίας
·         Βουλευτές
·         Τσιουλάκης Ράλλης, Πρόεδρος Περιφερειακής Ομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία Θεσσαλίας & Γ΄ Αντιπρόεδρος Εθνικής Συνομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία (Ε.Σ.Α.μεΑ.)
·         Καλογιάννης Απόστολος, Δήμαρχος Λαρισαίων
Κεντρικός Ομιλητής: Βαρδακαστάνης Ιωάννης, Πρόεδρος Εθνικής Συνομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία (Ε.Σ.Α.μεΑ.) & Πρόεδρος Ευρωπαϊκού Φόρουμ Ατόμων με Αναπηρία (EDF), «ΔΙΕΘΝΗΣ ΣΥΜΒΑΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΩΝ ΑΤΟΜΩΝ ΜΕ ΑΝΑΠΗΡΙΑ ΚΑΙ ΤΟΠΙΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ»
10:30 -12:00: ΘΕΜΑΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ 1: ΔΙΑΜΟΡΦΩΝΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΤΟΠΙΚΗ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΕΝΤΑΞΗ ΤΩΝ ΑΤΟΜΩΝ ΜΕ ΑΝΑΠΗΡΙΑ
Ομιλητές:   
·         Δεληγιάννης Δημήτρης, Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής Δήμου Λαρισαίων, «ΤOΠΙΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ ΚΑΙ ΑΤΟΜΑ ΜΕ ΑΝΑΠΗΡΙΑ»
·         Δανιηλίδης Σίμος, Δήμαρχος Νεάπολης - Συκεών, «ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΓΙΑ ΑΤΟΜΑ ΜΕ ΑΝΑΠΗΡΙΑ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΝΕΑΠΟΛΗΣ ΣΥΚΕΩΝ: ΕΝΑ ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΟ ΜΟΝΤΕΛΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΕΝΤΑΞΗ ΤΩΝ ΑΤΟΜΩΝ ΜΕ ΑΝΑΠΗΡΙΑ ΣΕ ΤΟΠΙΚΟ ΕΠΙΠΕΔΟ»
·         Μαρινάκης Γιώργης, Δήμαρχος Ρεθύμνου «ΤΟ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΡΕΘΥΜΝΟΥ»
·         Χαροκόπος Αντώνης, Αντιπεριφερειάρχης Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας «Η ΕΝΤΑΞΗ ΤΗΣ ΔΙΑΣΤΑΣΗΣ ΤΗΣ ΑΝΑΠΗΡΙΑΣ ΣΤΗΝ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΤΟΝ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟ ΤΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΩΝ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ»
·         Ριζούλη Δήμητρα, Πρόεδρος Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας Θεσσαλίας, «ΟΙ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΦΡΟΝΤΙΔΑΣ ΣΕ ΕΝΑ ΜΕΤΑΒΑΛΛΟΜΕΝΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ»
·         Βούλγαρης Σωτήριος, Διευθυντής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Λάρισας, «ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΚΑΙ ΑΤΟΜΑ ΜΕ ΑΝΑΠΗΡΙΑ»
12.00 - 13:30:ΘΕΜΑΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ 2: ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΠΡΑΞΗ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ: ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟ ΣΤΗΝ ΕΝΤΑΞΗ
Ομιλητές:
·         Ασημόπουλος Χάρης, Αναπληρωτής Καθηγητής Κοινωνικής Εργασίας, ΤΕΙ Αθηνών - Τμήμα Κοινωνικής Εργασίας, «ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΔΡΥΜΑΤΟΠΟΙΗΣΗ ΣΤΗΝ ΑΥΤΟΝΟΜΗ ΔΙΑΒΙΩΣΗ»
·         Χριστοφή Μαρίλυ, Τοπογράφος Μηχανικός, Εξωτερική Συνεργάτιδα Ε.Σ.Α.μεΑ. σε θέματα προσβασιμότητας, «ΤΟΠΙΚΑ ΣΧΕΔΙΑ ΔΡΑΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΒΑΣΙΜΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΑΠΗΡΙΑ»
·         Μουρούζης Αλέξανδρος, Εμπειρογνώμων ηλεκτρονικής προσβασιμότητας, «ΨΗΦΙΑΚΗ ΠΡΟΣΒΑΣΙΜΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΑΤΟΜΑ ΜΕ ΑΝΑΠΗΡΙΑ»
·         Χατζηπέτρου Ανθή, Στέλεχος Ε.Σ.Α.μεΑ., Υπεύθυνη σε θέματα Διά Βίου Εκπαίδευσης και Αναπηρίας, «ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΣΕ ΘΕΜΑΤΑ ΑΝΑΠΗΡΙΑΣ ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΤΗΣ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΛΑΡΙΣΑΙΩΝ “ΟΙ ΠΟΛΕΙΣ ΠΟΥ ΜΑΘΑΙΝΟΥΝ”».
·         Σαραφίδου Μελίνα, Προϊσταμένη ΕΥΔ, Ε.Π. Περιφέρειας Θεσσαλίας,  «Ο ΡΟΛΟΣ ΤΩΝ ΔΙΑΡΘΡΩΤΙΚΩΝ ΤΑΜΕΙΩΝ»
13:30 - 14:00: ΣΥΖΗΤΗΣΗ - ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ
14:00:  ΕΛΑΦΡΥ ΓΕΥΜΑ

Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε με τον Πρόεδρο της Ε.Σ.Α.μεΑ. κ. Ι. Βαρδακαστάνη στο κινητό τηλέφωνο 6937157193.

Τώρα μπορείτε να ενημερωθείτε για όλες τις εξελίξεις στο χώρο της Αναπηρίας στη νέα ιστοσελίδα της Ε.Σ.Α.μεΑ. www.esaea.gr και www.esamea.gr .