Κυριακή 22 Μαΐου 2016

ΕΡΧΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ Η ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΠΟΥ ΚΑΤΕΚΤΗΣΕ ΤΟ ΘΑΥΜΑΣΜΟ ΤΗΣ ΜΙΣΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ-ΣΤΗΝ ΚΑΡΔΙΤΣΑ ΘΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΕΙ ΑΠΟ ΤΙΣ 25 ΕΩΣ ΤΙΣ 29 ΜΑΙΟΥ

Στην Καρδίτσα θα παραμείνει από τις 25 έως και τις 29 Μαΐου!



Φτάνει επιτέλους και στην Ελλάδα η πιο πρωτοποριακή παράσταση των τελευταίων χρόνων! Πρόκειται για το Circo Acquatico, ένα show που θα σας ξεναγήσει στον υπέροχο θαλάσσιο κόσμο!

Το Circo Acquatico γεννήθηκε στην Ισπανία ως Ευρωπαϊκή απάντηση στο "Cirque du Soleil" με μια παράσταση κατάλληλη για όλη την οικογένεια που μέσα σε τρία χρόνια κατάφερε να μαγέψει 3.300.000 θεατές σε 7 Ευρωπαϊκές χώρες (Ισπανία, Ιταλία, Γαλλία, Ουγγαρία, Σλοβακία, Ρουμανία και Αυστρία). Σε ένα κυκλικό θέατρο-ενυδρείο με περισσότερα από 50.000 λίτρα νερού διηγείται την ιστορία του ένας κλόουν που πέφτει και γλιστράει μέσα στο νερό και βυθίζεται καθώς δεν ξέρει κολύμπι. Από τη στιγμή αυτή αρχίζουν γι'αυτόν διάφορες περιπέτειες, κάποιες δύσκολες, άλλες διασκεδαστικές. Ανακαλύπτει ότι ο υποβρύχιος κόσμος είναι γεμάτος πλάσματα μαγικά που χαρακτηρίζονται από τη δύναμη και την επιδεξιότητά τους. Ο καθένας από αυτούς του προσφέρει καινούριες και μοναδικές γνώσεις κι έτσι ο πρωταγωνιστής ενθουσιασμένος αποφασίζει να επιστρέψει στην επιφάνεια για να τις μοιραστεί με τους ομοίους του.

Πρόκειται για μια ιστορία στην οποία συναντιούνται δυο αντίθετοι κόσμοι χάρη στην απλότητα των χαρακτήρων οι οποιοι χρησιμοποιούν μια μόνο κοινή γλώσσα: τη γλώσσα της φιλίας.

Θα ζήσετε τη μεγάλη περιπέτεια εντός αλλά κι εκτός νερού μαζί με τους χαρακτήρες που θα βρείτε στο Circo Acquatico. Οι καλλιτέχνες με τη δεξιότητα και τις γοητευτικές τους ικανότητες αλλά και με το θάρρος τους θα σας μαγέψουν για ολόκληρες τις 2 ώρες της παράστασης.

Φώτισμός, ήχος, μουσική, ηθοποιία, σκηνογραφία, μακιγιάζ και κουστούμια ενώνονται για να δημιουργήσουν μια σύγχρονη κι ελκυστική παράσταση.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει επίσης 10 θεάματα υψηλού τεχνικού επιπέδου όπως και 50 καλλιτέχνες με έναν κοινό παρονομαστή: την αφοσίωση στην τέχνη τους χάρη στην οποια προσφέρουν, ο καθένας με τον δικό του ξεχωριστό τρόπο, μοναδικότητα σε ολόκληρη την παράσταση.

Κι έτσι, κάτω από τη σκηνή του Circo Acquatico, εκτός από τα παιχνίδια με το νερό και τα ειδικά εφέ, θα μπορέσετε να θαυμάσετε ανθρώπινες πυραμίδες, ζογκλέρ, σειρήνες-ακροβάτες που χάρη στην απίστευτη ευλυγισία τους θα σας μοιάσουν σαν ελατήρια κι ακόμη λαμπερές χορεύτριες, τολμηρές αθλήτριες πάνω σε θορυβώδεις τζετ σκι κι άλλα πολλά.

Και να μην ξεχνάμε τους πρωταγωνιστές του βυθού! Πρώτα απ'όλα είναι η χελώνα, ο αστερίας, ο καρχαρίας, το καβούρι και οι μέδουσες, τα συμπαθητικά χταπόδια, τα ψάρια και ο ιππόκαμπος που προσφέρουν ακόμα περισσότερη ιδιαιτερότητα στο show.

Τo Circo Acquatico, όμως, δεν αποτελεί σκέτη πηγή ψυχαγωγίας καθώς μεταδίδει κι ένα σημαντικό μήνυμα κοινωνικού περιεχομένου που σχετίζεται με το σεβασμό του ανθρώπου προς τη θάλασσα και γενικότερα προς το περιβάλλον. Η πεποίθηση των παραγωγών ότι ο άνθρωπος πρέπει και μπορεί να αλλάξει τη συμπεριφορά του προς τη φύση, παρατηρείται μέσα από την εξέληξη του χαρακτήρα του κλόουν ο οποίος είναι αρχικά κάπως παιδαριώδης και προσπαθεί να ακουμπήσει οτιδήποτε βρίσκει μπροστά του αλλά όταν αναπτύσσει τη σχέση του με τους κατοίκους της θάλασσας αρχίζει να υπερασπίζεται την κληρονομιά αυτή που η Φύση μας χάρισε.

ABEL MARTIN

Καλλιτεχνικός Διευθυντής


Καλλιτεχνικός διευθυντής, χορογράφος και δάσκαλος είναι ο Abel Martin, ιδρυτής της θεατρικής εταιρείας με έδρα στη Bayona της Ισπανίας και στη Cipolletti της Αργεντινής, που έγινε σημείο αναφοράς του λεγόμενου "θεάτρου του δρόμου" και σημαντικό θέαμα για την πολιτιστική ζωή της Ισπανίας και της Αργεντινής. Είναι χορογράφος και σκηνοθέτης πολλών θεατρικών παραστάσεων ανάμεσα στις οποιες βρίσκονται Η Σταχτοπούτα και το Φάντασμα του Canterville, O Γιατρός στην Πυρά, το Τσίρκο της Βενετίας και πάνω από 600 άλλα show και είναι επίσης δημιουργός της θεαματικής επιτυχίας των ζωντανών αγαλμάτων των Τριών Σοφών στους δρόμους της πόλης του Βίγκο. ΄Αρχισε τη συνεργασία του με το Cirkid το 2008 την πρώτη φορά στο Τρίρκο των Παιδιών όπου εμφανίστηκε στην πίστα ως μεγάλος Γελωτοποιός που καθοδιγούσε μια ομάδα νέων γελωτοποιών. Από το γραφείο του στη Bayonne, ο Abel Martin, ήταν και καλλιτεχνικός διευθυντής του Φεστιβάλ του Τσίρκου του Albacete και σχεδιάζει πολλές κανούριες επιτυχίες όπως το σούπερ Ινδία και το Χριστουγεννιάτικο Τσίρκο του Βερολίνου.

OI ΠΑΡΑΓΩΓΟΙ: ΤΑ ΑΔΕΛΦΙΑ ZOPPIS
Προτού γίνουν παραγωγοί φανταστικών παραστάσεων, τα αδέλφια Zoppis ήταν σπουδαίοι διεθνείς καλλιτέχνες εξειδικευμένοι στην ακροβασία, μια τέχνη που τους επέτρεψε να γυρίσουν ολόκληρο τον κόσμο, από την Ευρώπη ως την Αμερική, την Κίνα και την Ιαπωνία όπου γνώρισαν μεγάλους σκηνοθέτες, δημόσια πρόσωπα και πολύ κόσμο που τους θαύμασε. Χάρη στην εμπειρία που απέκτησαν μέσα στα χρόνια που δούλεψαν ως καλλιτέχνες και όντας μεγάλοι παρατηρητές, τα τέσσερα αδέλφια Zoppis υλοποίησαν το σχέδιό τους. Το 1995, λοιπόν, οι Corty, Vanny, Toni και Ivan Zoppis εγκαίνιασαν την πρώτη τους παράσταση τσίρκου που αμέσως τράβηξε το ενδιαφέρον του κοινού σε σημείο που τα αδέλφια πείστηκαν να επενδύσουν αυτό που μέσα σε λίγα χρόνια έγινε μια πραγματική ψυχαγωγική επιχείρηση η οποία δημιουργεί καινοτόμες παραστάσεις που έχουν ήδη αφήσει έντονο σημάδι. Η αρχή έγινε στην Ιταλία κι έπειτα εξαπλώθηκαν σε Ισπανία, Γαλλία, Ελλάδα, Αυστρία, Ουγγαρία, Σλοβακία και Γερμανία όπου διαχειρίστηκαν ταυτόχρονα τρία συγκροτήματα από τα οποία δυο περιοδεύοντες και ένα σταθερό. Στην Ισπανία παρουσίασαν παραστάσεις μέσα στις σημαντικότερες Plaza de Toros, στη Βαρκελώνη, για παράδειγμα, εγκαίνιασαν το Magnifico Acquatico, ένα show που μέσα σε 5 χρόινα έσπασε κάθε ρεκόρ σε όλη την Ευρώπη και έγινε μια από τις πιο δημοφιλές παραστάσεις σε όλο τον κόσμο σε σημείο που τα αδέλφια Zoppis δημιούργησαν δυο συγκροτήματα και δυο παραγωγές με δυο θαλάσσιες παραστάσεις που κυκλοφορούν ταυτόχρονα. Επίσης των αδελφών Zoppis είναι οι παραγωγές Χριστουγεννιάτικο Τσίρκο, Christmas Spectacular Show, Circo de los Ninos, Circus on Ice, I Gladiatori live, το επαναστατικό Circo de Los Horrores, το τσίρκο του τρόμου Infierno, Delirio κι ακόμη πολλές παραστάσεις μέσα στο σταθερό τσίρκο Price της Μαδίρτης και το ακραίο Stunt Show Live. Τον Δεκεμβρη του 2011 στη Ρώμη παρουσίασαν το Boreal, το τσίρκο όπου τα όνειρα γίνονται πραγματικότητα, με εξαιρετική επιτυχία. Εδώ και τρία χρόνια οι Zoppis έχουν αρχίσει την παραγωγή παραστάσεων για πάρκα ψυχαγωγίας και έχουν λάβει πολλές ενδιαφέρουσες προτάσεις που έγιναν, για χάρη τους, μεγάλες επιτυχίες. Η Zoppis Productions εξειδικεύτηκε στη δημιουργία παραστάσεων ακόμη και σε θεματικά πάρκα γίνοντας χώρις καμία αμφιβολία η μεγαλύτερη επιχείρηση ψυχαγωγίας στην Ευρώπη.

Μπορείτε να βρείτε επιπλέον πληροφορίες στην επίσημη σελίδα του Facebook https://www.facebook.com/acquaticocirco/ και στην ιστοσελίδα μας http://www.circoacquatico.net/