Δευτέρα 16 Μαΐου 2016

ΕΤΑΝΕ - Άκρως επιτυχημένη και η 5η έκδοση του Αγωνιστικού Φεστιβάλ Kim e Liu



Άκρως επιτυχημένη και η 5η έκδοση του Αγωνιστικού Φεστιβάλ Kim e Liu
Έκλεψαν την παράσταση οι επιδείξεις Γονέα-Παιδιού και Αγωνιστικού 5x5


To Αγωνιστικό Φεστιβάλ Kim e Liu, τα τελευταία δύο χρόνια έχει γίνει συνώνυμο της επιτυχίας για τα ελληνικά αθλητικά δρώμενα. Ειδικά όμως η 5η έκδοσή του, η οποία έριξε αυλαία σήμερα στο Ολυμπιακό Κέντρο Άνω Λιοσίων, ξεπέρασε κάθε προσδοκία, ανεβάζοντας τον πήχη ψηλότερα από ποτέ. Το πλούσιο θέαμα που προσέφεραν τα 1.500 παιδιά ηλικίας 6-11 ετών, σε συνδυασμό με τις πολλές και πρωτοποριακές -για τα ελληνικά δεδομένα και όχι μόνο- επιδείξεις, προκάλεσαν τον θαυμασμό των εκατοντάδων θεατών που βρέθηκαν στις κερκίδες του κλειστού γυμναστηρίου. Για πρώτη φορά στην ιστορία του θεσμού αλλά και του ελληνικού ταεκβοντό, πραγματοποιήθηκαν επιδείξεις Γονέα-Παδιού (ΠΟΥΜΣΕ), αγωνιστικού 5 εναντίον 5, επίδειξη ΠΟΥΜΣΕ από το προπονητικό κλιμάκιο της ΕΤΑΝΕ, Hapkido, παράσταση μικρών αθλητών με θέμα το bullying, ενώ για ακόμη μία φορά την παράσταση έκλεψαν οι αθλητές με σύνδρομο Down μέσω μιας ιδιαίτερα απολαυστικής επίδειξης. 

Επιδείξεις υψηλού επιπέδου στο 5ο Kim e Liu
Τέσσερις επιδείξεις, έκαναν την παρθενική τους εμφάνιση στον 5ο σταθμό του Kim e Liu. Πρώτη και καλύτερη η «συνεύρεση» στο ίδιο τερέν, Γονέα και Παιδιού για επίδειξη ΠΟΥΜΣΕ. Είκοσι γονείς (μητέρα ή πατέρας) συνοδευόμενοι από τα παιδιά τους, είχαν την ευκαιρία να παρουσιάσουν ένα κοινό πρόγραμμα ΠΟΥΜΣΕ, σε μια ιδιαίτερα τρυφερή στιγμή, άκρως εντυπωσιακή και με εξαιρετικό αποτέλεσμα.
Άριστες εντυπώσεις άφησε και η επίδειξη 5x5 αγωνιστικού ταεκβοντό από τους συλλόγους Jaguar και Αίαντας (σ.σ. αγώνες 5x5 έγιναν την τελευταία ημέρα των αγώνων με τη συμμετοχή έξι σωματείων ανδρών και τριών γυναικών), όπως και η επίδειξη που πραγματοποίησαν οι αθλητές και αθλήτριες του προπονητικού κλιμακίου που λειτουργεί από την ΕΤΑΝΕ τους τελευταίους μήνες.
Επίδειξη Hapkido πραγματοποίησε ο σύλλογος ΑΓΣ Τζιτζιφιών, ενώ οι αθλητές με σύνδρομο DOWN από τον σύλλογο του Ερμή Περάματος έδωσαν μια εξαιρετική παράσταση ταεκβοντό, υπό την καθοδήγηση της προπονήτριάς τους, Κικής Χατζογιαννάκη.
Μήνυμα κατά του bullying έστειλαν οι μικροί αθλητές του Θρίαμβου Ηλιούπολης μέσω της επίδειξής τους. Με την ολοκλήρωσή της, ανήρτησαν πανό που έγραφαν: «Όταν δέχεσαι λεκτική ή σωματική βία, πρέπει να βρεις τη δύναμη και τον τρόπο να την αποφύγεις!!! STOP BULLYING, KEEP FIGHTING!». 

Τιμητική διάκριση στην Ιλεάνα Κλοκώνη
Η συνεργασία της ΕΤΑΝΕ με την Εθνική Ολυμπιακή Ακαδημία από την παρθενική κιόλας εμφάνιση του Kim e Liu στην Ελλάδα, έχει δώσει μια ιδιαίτερη δυναμική στο Αγωνιστικό Φεστιβάλ. Για τον λόγο αυτό, η Ένωση τίμησε την Διευθύντρια της ΕΘΝΟΑ, Ιλεάνα Κλοκώνη, για την πολυδιάστατη συνεργασία των δύο πλευρών. Την τιμητική πλακέτα στην κ. Κλοκώνη, παρέδωσε ο πρόεδρος της ΕΤΑΝΕ, Μάκης Καρανταγλής.
Η κα Κοκλώνη, μαζί με την Ολυμπιονίκη της ιστιοπλοΐας, Σοφία Παπαδοπούλου, και την Ολυμπιονίκη της ρυθμικής γυμναστικής, Ειρήνη Αϊνδηλή, παρακολούθησαν την επίδειξη των παιδιών με σύνδρομο Down, ενώ συμμετείχαν και στη βράβευσή τους από την ΕΤΑΝΕ.

Το κοινωνικό πρόσωπο του 5ου Kim e Liu
Το κοινωνικό της πρόσωπο δείχνει για ακόμη μία φορά η ΕΤΑΝΕ, αξιοποιώντας στο μέγιστο τα έσοδα από τις συνδρομές των συμμετεχόντων. Συγκεκριμένα, το μεγαλύτερο μέρος θα διατεθεί στον Μη Κερδοσκοπικό Οργανισμό Φλόγα, την Ελληνική Εταιρεία Παιγνιοθήκης, ενώ ιδιαίτερη έμφαση θα δοθεί στη συνέχιση-δημιουργία νέων υποτροφιών για υποσχόμενους αθλητές και αθλήτριες αγωνιστικού ταεκβοντό, καθώς και στην στήριξη του προγράμματος «Υποστηρίζω τον αθλητή μου» που αφορά 50 νέους ταλαντούχους και ανερχόμενους αθλητές και αθλήτριες (ηλικίας 12 έως 15 ετών).



Πρωτιά του Θεαγένη Καλλιθέας στη γενική κατάταξη
Στο αγωνιστικό μέρος, την πρώτη θέση στη γενική κατάταξη πήρε ο Θεαγένης Καλλιθέας. Ακολούθησε ο Αντίμαχος, ενώ τρίτος σύλλογος ήταν η Δύναμη Κορυδαλλού. Οι τρεις πρώτοι στις επι μέρους κατηγορίες:
Παίδων-Κορασίδων Έγχρωμη Ζώνες 2005: 1. ΑΣ Κορινθίας, 2. ΑΣ Εθνικός 95, 3. ΑΣ Δημήτριος Υψηλάντης.
Παίδων-Κορασίδων Μαύρη Ζώνη 2005: 1. Θεαγώνης Καλλιθέας, 2. Ολυμπιακός Νίκαιας, 3. ΑΣ Αττική Δύναμη Σεπολίων.
Παίδων-Κορασίδων Έγχρωμη Ζώνη 2006: 1. ΑΣ Αντίμαχος, 2. ΑΣ Δημήτριος Υψηλάντης, 3. ΑΣ Δύναμη Κορυδαλλού.
Παίδων-Κορασίδων Μαύρη Ζώνη 2006: 1. ΑΣ Αστέρας Λουτρακίου, 2. Θεαγένης Καλλιθέας, 2. ΑΣ Ολυμπιακό Αγωνιστικό Σαλαμίνας, 3. Αίαντας Αγ. Δημητρίου
Παίδων-Κορασίδων Έγχρωμη Ζώνη 2007: 1. ΑΣ Αττική Δύναμη Σεπολίων, 2. Δύναμη Κορυδαλλού, 3. ΑΣ Εθνικός 95
Παίδων-Κορασίδων Έγχρωμη Ζώνη 2008: 1. ΑΣ Αντίμαχος, 2. Εθνικός 95, 3. Νίκαιας Κέντρο Δυναμικών Αθλημάτων Alaiskas.
Παίδων-Κορασίδων Έγχρωμη Ζώνη 2009-10: 1. ΑΣ Αντίμαχος, 2. ΑΣ Εθνικός 95, 3. Θεαγένης Καλλιθέας.
Να θυμίσουμε πως το 5ο Αγωνιστικό Φεστιβάλ Kim e Liu «Ευ Αγωνίζεσθαι» τελούσε υπό την αιγίδα της Εθνικής Ολυμπιακής Ακαδημίας (ΕΘΝ.Ο.Α.), της Ευρωπαϊκής Ένωσης Ταεκβοντό (ETU) και της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ταεκβοντό (ΕΛ.Ο.Τ.), ενώ διοργανώτρια είναι Ένωση Ταεκβοντό Νοτίου Ελλάδος (Ε.ΤΑ.Ν.Ε.).
ΕΝΩΣΗ ΤΑΕΚΒΟΝΤΟ ΝΟΤΙΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ