Πέμπτη 5 Μαΐου 2016

ΕΑΟΜ-ΑμεΑ / Ευρωπαϊκό κολύμβησης: «Ασημένιος» ο Μιχαλεντζάκης στο Ευρωπαϊκό του Φουνσάλ


ΕΘΝΙΚΗ ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΑΤΟΜΩΝ ΜΕ ΑΝΑΠΗΡΙΕΣ (ΕΑΟΜ-ΑμεΑ)

«Ασημένιος» ο Μιχαλεντζάκης στο Ευρωπαϊκό του Φουνσάλ

O Δημοσθένης Μιχαλεντζάκης ήταν ο πρωταγωνιστής του τρίτου μεταλλίου για τα ελληνικά χρώματα στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα κολύμβησης που φιλοξενείται για 3η ημέρα στην πόλη Φουνσάλ της Πορτογαλίας. Ο Μιχαλεντζάκης κατετάγη δεύτερος στον τελικό των 100μ. πεταλούδα S9, με επίδοση 1:00.16 που αποτελεί νέο πανελλήνιο ρεκόρ. Το προηγούμενο ρεκόρ ήταν του ιδίου με 1:01.44 από τις 29 Μαρτίου 2015 στην Αγγλία. Στα προκριματικά, ο νεαρός πρωταθλητής είχε σημειώσει επίδοση 1:03.45.

Όσον αφορά στην Χρυσούλα Αντωνιάδου ήταν 7η στον τελικό των 200μ. ελεύθερο S5 με επίδοση 4:10.39 (3:57.57 στον προκριματικό).

Το μετάλλιο του Μιχαλεντζάκη ήταν το 3ο, με την Αλεξάνδρα Σταματοπούλου να έχει κατακτήσει τα υπόλοιπα δύο και συγκεκριμένα στα 50μ. ύπτιο S3 (χάλκινο) και στα 50μ. ελεύθερο S3 (ασημένιο).

Στο Παγκόσμιο Κύπελλο δρόμου οι Χαλκιαδάκη/Μηλάκη
Στο Παγκόσμιο Κύπελλο δρόμου που θα γίνει το διάστημα 5-9 Μαΐου στο Πιετερμαριτζμπουργκ της Νότιας Αφρικής θα συμμετέχει το tandem γυναικών με τις Χαλκιαδάκη Αδαμαντία και Μηλάκη Ηρώ (πιλότος).

«Η αποστολή του ελληνικού πληρώματος θα είναι πολύ δύσκολη στο δρόμο για το Ρίο, όμως είναι έτοιμες για ακόμα μια μεγάλη πρόκληση και διάκριση. Οι στόχοι μας είναι υψηλοί, έχουμε προετοιμαστεί πολύ σκληρά και πάμε να μετρήσουμε τις δυνάμεις μας, απέναντι στους κορυφαίους. Ο αγώνας αυτός θα είναι ένα καλό τεστ για να δούμε που βρισκόμαστε και φυσικά αποτελεί πρόκριση για το παγκόσμιο πρωτάθλημα δρόμου που θα γίνει την επόμενη χρονιά στην ίδια πόλη», τόνισε ο ομοσπονδιακός προπονητής, Γιώργος Βαρβεράκης, ο οποίος ηγείται της ελληνικής ομάδας.