Κυριακή 3 Ιουλίου 2016

Ενημέρωση Προέδρου Ματαράγκας για τρέχοντα προβλήματα του χωριού

Ενημερώνω τους κατοίκους της Κοινότητας Ματαράγκας ότι την περασμένη Τετάρτη 29 Ιουνίου 2016 κάλεσα σε έκτακτη συνεδρίαση το Τοπικό Συμβούλιο Ματαράγκας προκειμένου να συζητήσουμε ορισμένα επείγοντα ζητήματα που απασχολούν όλους μας στο χωριό.
Άρδευση καλλιεργειών: διανύουμε το μέσον της αρδευτικής περιόδου και οι αγρότες του χωριού που αρδεύουν τα χωράφια τους από τα νερά της λίμνης Σμοκόβου δεν πήραν ακόμα ούτε σταγόνα νερό. Η χρονιά είναι δύσκολη για όλους αφού ούτε οι κλιματολογικές συνθήκες είναι ευνοϊκές ούτε τα αποθέματα της λίμνης είναι επαρκή. Είναι αδικία όμως για τους Ματαραγκιώτες να μην έχουν ποτίσει ούτε ένα νερό, σε αντίθεση με ότι συμβαίνει σε άλλα χωριά. Αποφασίσαμε λοιπόν ομόφωνα να ζητήσουμε απ’ το Δ. Σοφάδων να κάνει όλες τις απαραίτητες ενέργειες έτσι ώστε να φτάσει νερό για άρδευση στα χωράφια μας.
Χρήση δημοτικών μηχανημάτων: Έχει παρατηρηθεί αρκετές φορές το φαινόμενο όσες φορές έρχονται στο χωριό δημοτικά μηχανήματα για εργασίες, να μην γνωρίζει τίποτα ο Πρόεδρος και το Τοπικό Συμβούλιο. Η ιεράρχηση των προβλημάτων του χωριού γίνεται μόνο από τον Πρόεδρο και το Τοπικό Συμβούλιο οι οποίο άλλωστε έχουν εκλεγεί απ’ τους Ματαραγκιώτες γι αυτό το λόγο. Αποφασίσαμε λοιπόν ομόφωνα να ζητήσουμε από τη δημοτική αρχή καλύτερη συνεργασία σχετικά με τη χρήση των δημοτικών μηχανημάτων για τη διευθέτηση προβλημάτων του χωριού.
Αποκομιδή απορριμμάτων: Εδώ και μερικούς μήνες η αποκομιδή των σκουπιδιών της Ματαράγκας γίνεται μία φορά την εβδομάδα κι όχι δύο φορές όπως συνέβαινε όλα τα προηγούμενα χρόνια. Το αποτέλεσμα είναι αισθητό σε όλους τους κατοίκους του χωριού καθώς οι υψηλές θερμοκρασίες δημιουργούν έντονη δυσοσμία και πιθανότατα να δημιουργείται και κίνδυνος για την υγεία των κατοίκων. Αποφασίσαμε λοιπόν ομόφωνα να ζητήσουμε απ’ το Δ. Σοφάδων να επαναφέρει και πάλι το δεύτερο δρομολόγιο κάθε εβδομάδα για την αποκομιδή των απορριμμάτων.
Για τους ίδιους λόγους την επόμενη ημέρα, Πέμπτη 30/6/2016, το Τοπικό Συμβούλιο επισκέφτηκε το Δήμαρχο Σοφάδων για να του εκθέσει και προφορικά τα προβλήματα και τις αποφάσεις μας αναμένοντας την άμεση ανταπόκρισή του για την επίλυσή τους. Επιπλέον ενημερωθήκαμε ότι εντός της ερχόμενης εβδομάδας ο ΓΟΕΒ σε συνεργασία με το Δ. Σοφάδων θα αμμοχαλικοστρώσει αγροτικούς δρόμους του αγροκτήματος Ματαράγκας.


Νίκος Ντάφος
Πρόεδρος ΤΚ Ματαράγκας