Σάββατο, 27 Αυγούστου 2016

Μπατζίνα ή Κολοκυθόπιτα χωρίς φύλλο... Με καλαμποκάλευρο ή αλεύρι


Μπατζίνα ή Κολοκυθόπιτα χωρίς φύλλο
Πολύ εύκολη, αυθεντική και ενδιαφέρουσα, παραδοσιακή πίτα της Θεσσαλίας. Λεπτή και τραγανή!
Για μεγάλο ταψί ηλ. κουζίνας (16 τετρ. κομμάτια ή τα διπλά αν τα κόψουμε τρίγωνα και μικρότερα)

8 κούπες τριμμένη κολοκύθα καλά στραγγισμένη ή κολοκυθάκια
½ κιλού φέτα τριμμένη (4 κούπες περίπου)
4 αυγά χτυπημένα
2 κούπες γάλα
¾ κούπας ελαιόλαδο και λίγο για την επιφάνεια
3 κούπες καλαμποκάλευρο ή αλεύρι
αλάτι και πιπέρι

1. Σε ένα μπολ αναμειγνύουμε την κολοκύθα, το γάλα, τα αυγά, το ελαιόλαδο, και το καλαμποκάλευρο. Προσθέτουμε τη φέτα (αφού κρατήσουμε λίγη για το γαρνίρισμα), λίγο αλάτι και πιπέρι. Ανακατεύουμε.
2. Λαδώνουμε το ταψί, απλώνουμε ομοιόμορφα το μείγμα, πασπαλίζουμε με τη φέτα και ραντίζουμε με λίγο ελαιόλαδο.
Μπατζίνα ή Κολοκυθόπιτα χωρίς φύλλο  Μπατζίνα ή Κολοκυθόπιτα χωρίς φύλλο
3. Ψήνουμε σε πρ. φούρνο 180°C μέχρι να ροδίσει καλά-καλά η επιφάνεια (1 ώρα περίπου).
Μπατζίνα ή Κολοκυθόπιτα χωρίς φύλλο  Μπατζίνα ή Κολοκυθόπιτα χωρίς φύλλο