Τετάρτη 17 Αυγούστου 2016

Αστυνομικό Μουσείο Καρδίτσας ♥

Το κέντρο ιστορικής έρευνας μουσιακής ιδιωτικής συλλογής Ελληνικής Χωροφυλακής, Αστυνομίας Πόλεων και Αγροφυλακής ιδρύθηκε τον Ιούλιο του 2013 από τον κ. Δημήτριο Καλλιαντζή, Υποστράτηγο Ελληνικής Αστυνομίας (ε.α.) και οργανώθηκε επιμελώς σε στεγασμένο χώρο του Ιστορικού Δημοτικού Σχολείου στον προάυλιο χώρο του Ιερού Ναού της Ευαγγελιστρίας, στην πόλη της Καρδίτσας.
Σκοπός του είναι η έρευνα η ανάδειξη και «Η ιστορική μνήμη πρέπει πάντοτε να στέκεται ενεργό και δημιουργικό εμπόδιο στην εθνική μας αμνησία».
Στον εντυπωσιακό χώρο εκτείθεται πλήθος αρχειακού υλικού, στολών, πηλικίων, εμβλημάτων, θυρεών και πολλών άλλων αντικειμένων που απεικονίζουν την καθημερινότητα του αστυνομικού λειτουργήματος και αποτελούν κιβωτό γνώσης για τις νεότερες γενιές των συναδέλφων.
η προβολή της πολυποίκιλης προσφοράς στους εθνικούς και κοινωνικούς αγώνες των ενδόξων σωμάτων. Σύμφωνα με τα λόγια του ιδρυτή
Το μουσείο ιδρύθηκε και λειτουργεί με την υποστήριξη της τ.δ. ΙΡΑ Καρδίτσας. Όποιος βρεθεί στην πόλη της Καρδίτσας και επιθυμεί να ξεναγηθεί στο χώρο του μουσείου μπορεί να  επικοινωνεί με τον κ. Καλλιαντζή στο τηλέφωνο 6998881088.
Η ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΤΟΥ ΜΟΥΣΕΙΟΥ ΕΔΩ:http://karditsa-police-museum.gr/