Τετάρτη 14 Σεπτεμβρίου 2016

ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ ΣΤΟ ΣΔΕ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ


Την Δευτέρα, 12/9/2016, πραγματοποιήθηκε στο Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας (ΣΔΕ) Καρδίτσας η απονομή του Πιστοποιητικού στην Πληροφορική, αναγνωρισμένο από τον ΑΣΕΠ και το ελληνικό Δημόσιο και περιλαμβάνει τις ενότητες επεξεργασία κειμένου (Word), Υπολογιστικά φύλλα (Excel), Υπηρεσίες διαδικτύου (Internet). Η ισχύ του είναι εφ’ όρου ζωής στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.

Την ευκαιρία «άρπαξαν» έντεκα (11) εκπαιδευόμενοι/ες του σχολείου μας, οι οποίοι/ες συμμετείχαν και πέτυχαν στις εξετάσεις που έγιναν τον Ιούνιο σε ανεξάρτητο πιστοποιημένο εξεταστικό κέντρο. Υπεύθυνη για την προετοιμασία τους για τις εξετάσεις ήταν η καθηγήτρια τους σχολείου κα. Τραγούδα Αθανασία (υποδιευθύντρια). Η προετοιμασία ήταν συνεχής στη διάρκεια του σχολικού έτους στο πλαίσιο όχι μόνον του μαθήματος της Πληροφορικής αλλά και με επιπλέον μάθημα εκτός του εβδομαδιαίου προγράμματος, αξιοποιώντας το εξαιρετικά σύγχρονο εργαστήριο του ΣΔΕ Καρδίτσας. Επίσης, το απαιτούμενο ποσό εξέτασης για όλους καλύφθηκε από το σχολείο δηλ. ήταν δωρεάν για τους μαθητές μας. Αξίζει να σημειωθεί ότι όλη η φοίτηση στο ΣΔΕ είναι δωρεάν και περιλαμβάνει μια σειρά από παροχές που δεν υπάρχουν σε άλλες δομές εκπαίδευσης, όπως: δωρεάν μετακίνηση μαθητών, δωρεάν γραφική ύλη, δωρεάν συμμετοχή τους στις σχολικές εκδρομές-εκδηλώσεις-εργαστήρια, κ.λ.π. καθώς όλες τις δαπάνες τις καλύπτει εξ’ ολοκλήρου το σχολείο.

Εκτός της πιστοποίησης στην Πληροφορική, καλύπτεται επίσης δωρεάν η συμμετοχή των μαθητών μας σε εξετάσεις απόκτησης πτυχίου Αγγλικών, όπως συνέβη τον προηγούμενο χρόνο όταν δυο (2) εκπαιδευόμενες του σχολείου απέκτησαν πτυχίο Αγγλικών Επιπέδου Γ1.

Oι εκπαιδευόμενοι/ες συγκεντρώθηκαν στην αίθουσα εκδηλώσεων του σχολείου και περήφανοι/ες για την επιτυχία τους παρέλαβαν τα πιστοποιητικά από τον Διευθυντή και τους εκπαιδευτές τους, αποτελώντας παράδειγμα για τους φετινούς εκπαιδευόμενους που είναι βέβαιο ότι θα συνεχίσουν την επιτυχία τους.

Αξίζουν θερμά συγχαρητήρια για την προσπάθειά τους και την επιτυχία τους, στους: Botnari Natalia, Ciapi Saimir, Xafaki Albina, Αρβανίτη Σεραφείμ, Γιαγιάκου Φωτεινή, Καλαθά Δημήτρη, Καραγιάννη Άννα, Μπάλα Ειρήνη, Μπολτσή Δήμητρα, Παπακάβουρα Παναγιώτη και Τασιοπούλου Μαρία.

Το Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας Καρδίτσας υπόσχεται ότι θα συνεχίσει να μεριμνά στο μέλλον για τη χρηματοδότηση της συμμετοχής των μαθητών του σε εξετάσεις πιστοποίησης Ξένων Γλωσσών και Πληροφορικής, ενισχύοντας έτσι το ρόλο του σχολείου για προσωπική ανάπτυξη, επανασύνδεσή τους με την εκπαίδευση και τα συστήματα κατάρτισης, ενίσχυση της αυτοεκτίμησής τους, ώστε να αποκτήσουν γνώσεις, ικανότητες και στάσεις που θα τους βοηθήσουν στην κοινωνική ανέλιξη και στην ένταξή τους στον κόσμο της εργασίας.

Το Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας (ΣΔΕ) Καρδίτσας λειτουργεί από το 2004 και είναι ένα καινοτόμο Σχολείο Εκπαίδευσης Ενηλίκων. Αρκετοί από τους μαθητές μας ανήκουν σε ευάλωτες κοινωνικά ομάδες (άνεργοι, μετανάστες, πρόσφυγες). Το πρόγραμμα των ΣΔΕ συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο (Ε.Κ.Τ.) και από το Ελληνικό Δημόσιο και προφέρει τη δυνατότητα με πραγματικά ΔΩΡΕΑΝ φοίτηση, απόκτησης απολυτηρίου Γυμνασίου σε 2 χρόνια.

Σουφλάκος Βασίλειος

Φυσικός – MSc Τηλεπικοινωνίες

Διευθυντής ΣΔΕ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ