Τετάρτη 7 Δεκεμβρίου 2016

ΠΑΥΣΙΛΥΠΟΥΠΟΛΗ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ ΠΕΜΠΤΗ 8 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ,Ώρα 9πμ έως 4μμ: Ο Σύλλογος Ζαχαροπλαστών Νομού Καρδίτσας, θα δημιουργήσει την μεγαλύτερη πουτίγκα στον κόσμο

Τη μεγαλύτερη πουτίγκα που έχει φτιαχτεί στον κόσμο, μήκους 100 μέτρων και βάρους δύο τόνων, ετοιμάζονται να δημιουργήσουν στις 8 Δεκεμβρίου οι ζαχαροπλάστες της Καρδίτσας.

Πρόκειται για εγχείρημα του Συλλόγου Ζαχαροπλαστών Καρδίτσας, σε συνεργασία με τον Δήμο Καρδίτσας, με το τοπικό Επιμελητήριο και την Περιφέρεια Θεσσαλίας που θα πραγματοποιηθεί στο χριστουγεννιάτικο πάρκο της Παυσιλιπούπολης.

Όπως δήλωσε στον ραδιοφωνικό σταθμό του ΑΠΕ – ΜΠΕ, «Πρακτορείο 104,9 fm» ο πρόεδρος των ζαχαροπλαστών, Γιάννης Κουφόπουλος, για την παρασκευή της γιγάντιας πουτίγκας θα χρειαστούν 6.000 αυγά, 500 κιλά αλεύρι, 500 κιλά ζάχαρη, 300 κιλά γάλα και μπαχαρικά, ενώ έχουν δηλώσει συμμετοχή 120 ζαχαροπλάστες.

«Η πουτίγκα ή κοφτή, όπως λέγεται στην Καρδίτσα, είναι τοπικό γλύκισμα και θέλουμε να το αναδείξουμε σε όλη τη χώρα» σημείωσε ο κ. Κουφόπουλος.

Μετά την παρασκευή του, το γλυκό θα κοπεί σε 5.000 μερίδες και θα μοιραστεί στους κατοίκους και τους επισκέπτες.

Ήδη πολλά ΜΜΕ ασχολούνται με το εγχείρημα και το πρωί της Πέμπτης, η πουτίγκα της Καρδίτσας θα παρουσιαστεί σε ζωντανή μετάδοση από τους τηλεοπτικούς σταθμούς ΕΡΤ & STAR.
Παράλληλα η Ελένη Ψυχούλη (γνωστή παρουσιάστρια της εκπομπής Chef στον αέρα), θα βρεθεί στην πόλη μας, παρουσιάζοντας το εγχείρημα των ζαχαροπλαστών...



ΣΥΝΤΑΓΕΣ:ΠΟΥΤΙΓΚΑ ΚΟΦΤΗ ~ ΚΑΡΔΙΤΣΙΩΤΙΚΗ

Παραδοσιακή πουτίγκα "κοφτή" με εύκολο τρόπο!

Υλικά:
8 αυγά
13-15 κουταλιές της σούπας αλεύρι
1 κούπα ζάχαρη
κούπα καρύδια ψιλοκομμένα.

2 φακελ. μπέικιν
1/2 κουταλάκι γλυκού κανέλα
1/2 κουταλάκι γλυκού γαρύφαλο

Σιρόπι:
3 κούπες νερό
κούπες ζάχαρη

χυμό από μισό λεμόνι

Κρέμα:
2 φακελ. άνθος αραβοσίτου στιγμής βανίλια
φακελ. σαντυγί γκαρνί




Εκτέλεση:
Χτυπάμε τη ζάχαρη με τους κρόκους και τα ασπράδια χωριστά να γίνουν μαρέγκα. Αφού χτυπηθούν καλά αυγά και ζάχαρη να αφρατέψουν ρίχνουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε καλά. Στο τέλος ρίχνουμε τη μαρέγκα και ανακατεύουμε απαλά να ενσωματωθεί. Ρίχνουμε το μείγμα σε βουτυρωμένο ταψάκι και ψήνουμε στους 180 περίπου 45'.
Το σιρόπι το βράζουμε για 3-5 λεπτά. Σιροπιάζουμε με ζεστό σιρόπι (όχι καυτό) σε κρύο γλυκό.
Χτυπάμε το άνθος αραβοσίτου και το γκαρνί σύμφωνα με τις οδηγίες και αφού ετοιμαστούν οι δύο κρέμες, τα ανακατεύουμε. Αν δούμε ότι η κρέμα είναι σφιχτή, ρίχνουμε λίγο γάλα ακόμη. Απλώνουμε την κρέμα πάνω στο γλυκό και πασπαλίζουμε με κανέλα.

ΣΥΝΤΑΓΗ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΣ ΚΟΥΦΟΠΟΥΛΟΥ... ΑΠΟ ΤΟ 15:45 ΤΟΥ ΒΙΝΤΕΟ :



ΑΝΑΛΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ΕΔΩ:http://karditsas.blogspot.gr/


ΠΗΓΕΣ: ΑΠΕ-ΜΠΕ
               http://geustikoiproorismoi.blogspot.gr/
               SKAI.gr
               https://www.youtube.com/user/PHOTOVIDEOART1