Πέμπτη 15 Δεκεμβρίου 2016

♥ Καρδίτσα: Αλευριά - Συνταγή

Αλευριά της γιαγιάς Αγόρως Αναστασίου (Γιαγιά Θωμά Νών. Αναστασίου)

ΥΛΙΚΑ
4 ΚΙΛΑ ΧΟΙΡΙΝΟ ΚΡΕΑΣ (ΔΕΞΙ ΜΠΡΟΣΤΙΝΟ ΚΑΤΑ ΠΡΟΤΙΜΗΣΗ)
2 ΚΕΦΑΛΙΑ ΧΟΙΡΙΝΑ
12 ΚΙΛΑ ΠΡΑΣΟ
750 ΓΡ. ΛΙΠΑ
ΕΝΑ ΚΟΥΤΑΛΑΚΙ ΤΟΥ ΓΛΥΚΟΥ ΠΙΠΕΡΙ ΚΟΚΚΙΝΟ ΚΑΥΤΕΡΟ
ΜΙΑ ΚΟΥΤΑΛΙΑ ΣΟΥΠΑΣ ΠΙΠΕΡΙ ΜΑΥΡΟ
ΔΥΟ ΚΟΥΤΑΛΙΕΣ ΣΟΥΠΑΣ ΡΙΓΑΝΗ
2-3 ΚΟΥΤΑΛΙΕΣ ΑΛΑΤΙ
2 ΠΟΡΤΟΚΑΛΙΑ ΞΥΣΜΑ


ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΣΥΝΤΑΓΗΣ

1. ΚΟΒΟΥΜΕ ΤΟ ΠΡΑΣΟ ΣΕ ΛΩΡΙΔΕΣ ΣΤΑ ΤΕΣΣΕΡΑ ΜΕΤΑ ΤΟ ΚΟΒΟΥΜΕ ΣΕ ΑΠΟΣΤΑΣΗ 7 ΕΚΑΤΟΣΤΩΝ , ΤΟ ΒΡΑΖΟΥΜΕ , ΤΟ ΣΟΥΡΩΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΟ ΑΦΗΝΟΥΜΕ ΝΑ ΣΤΡΑΓΓΙΣΕΙ ΚΑΛΑ.
2. ΚΟΒΟΥΜΕ ΤΟ ΚΡΕΑΣ ΣΕ ΚΟΜΜΑΤΙΑ ΜΕΓΕΘΟΣ ΚΕΜΠΑΠ ΤΟ ΒΑΖΟΥΜΕ ΝΑ ΒΡΑΣΕΙ ,ΤΟ ΣΟΥΡΩΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΟ ΑΦΗΝΟΥΜΕ ΝΑ ΣΤΡΑΓΓΙΣΕΙ.
3. ΒΑΖΟΥΜΕ ΤΑ ΧΟΙΡΙΝΑ ΚΕΦΑΛΙΑ ΝΑ ΒΡΑΣΟΥΝ, ΤΑ ΣΟΥΡΩΝΟΥΜΕ ΤΑ ΞΕΚΟΚΑΛΙΖΟΥΜΕ ( ΟΧΙ ΤΗΝ ΓΛΩΣΣΑ ) ΚΑΙ ΤΑ ΑΦΗΝΟΥΜΕ ΝΑ ΣΤΡΑΓΓΙΣΟΥΝ.

ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΣΥΝΤΑΓΗΣ

ΣΕ ΜΙΑ ΜΕΓΑΛΗ ΚΑΤΣΑΡΟΛΑ ΒΑΖΟΥΜΕ ΤΗ ΛΙΠΑ ΝΑ ΛΕΙΩΣΕΙ , ΡΙΧΝΟΥΜΕ ΤΟ ΠΡΑΣΟ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΕΧΟΥΜΕ ΣΤΥΨΕΙ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ ΝΑ ΚΑΒΟΥΡΔΙΣΤΕΙ ΑΝΑΚΑΤΕΥΟΝΤΑΣ ΣΥΝΕΧΩΣ ΜΕ ΞΥΛΙΝΗ ΚΟΥΤΑΛΑ , ΜΕΤΑ ΡΙΧΝΟΥΜΕ ΤΟ ΚΡΕΑΣ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΑ ΣΤΡΑΓΓΙΣΜΕΝΟ , ΡΙΧΝΟΥΜΕ ΟΛΑ ΤΑ ΜΠΑΧΑΡΙΚΑ ΚΑΙ ΑΝΑΚΑΤΕΥΟΥΜΕ ΣΥΝΕΧΩΣ ΜΕΧΡΙ Η ΛΙΠΑ ΝΑ ΓΥΑΛΙΣΕΙ ΔΗΛΑΔΗ ΝΑ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΤΗΝ ΛΙΠΑ ΟΤΑΝ ΤΗΝ ΣΗΚΩΝΟΥΜΕ ΜΕ ΤΟ ΚΟΥΤΑΛΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΔΙΑΦΑΝΗΣ ΚΑΙ ΓΥΑΛΙΣΤΕΡΗ , ΤΟΤΕ Η ΑΛΕΥΡΙΑ ΕΙΝΑΙ ΕΤΟΙΜΗ .
ΤΗΝ ΒΑΖΟΥΜΕ ΣΤΟ ΜΠΟΛ ΛΕΙΩΝΟΥΜΕ ΛΙΓΗ ΛΙΠΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΡΙΧΝΟΥΜΕ ΠΑΝΩ ΣΤΗΝ ΑΛΕΥΡΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗ ΜΑΣ ΜΟΥΧΛΙΑΣΕΙ .