Πέμπτη 26 Ιανουαρίου 2017

ΧΑΙΡΕΤΙΖΟΥΜΕ ΚΑΙ ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΤΙΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΜΑΧΟΜΕΝΗΣ ΜΙΚΡΟΜΕΣΑΙΑΣ ΑΓΡΟΤΙΑΣ

Από χτες, χιλιάδες αγρότες είναι στους δρόμους, σ’ ένα σκληρό αγώνα κόντρα στην πολιτική που συνεχίζει το ξεκλήρισμά τους. Η συγκέντρωση της γης και της παραγωγής στα χέρια λίγων μεγαλοαγροτών, επιχειρηματιών του αγροτικού τομέα είναι ορατή πίσω από τα μεγάλα λόγια για «στήριξη» των αγροτών.

Είναι πραγματικά πρόκληση για τους μικρομεσαίους αγρότες και κτηνοτρόφους, η κυβερνητική προσπάθεια, υπονόμευσης και συκοφάντησης του αγώνα τους. Επιχειρούν να στρέψουν τους εργατοϋπαλλήλους ενάντια στον αγώνα των αγροτών,στα μπλόκα που συγκροτούνται σε όλη τη χώρα, σε υλοποίηση των αποφάσεων του περασμένου Δεκέμβρη. Κρύβουν την αλήθεια με κάθε λογής τερτίπια , θέλουν να αποδυναμώσουν τον αγώνα από το ξεκίνημά του. Φοβούνται την υποστήριξη του αγώνα από τους εργάτες, τους αυτοαπασχολούμενους των πόλεων και της υπαίθρου, θέλουν τη διαίρεση για να τσακίζουν τον καθένα με τη σειρά του , να περνάνε χωρίς εμπόδια και κόστος την αντιλαϊκή πολιτική.

Η κλιμάκωση του αγώνα των αγροτών είναι το αναγκαίο βήμα, η μόνη απάντηση που ταιριάζει ενάντια στην πολιτική κυβέρνησης και ΕΕ που τους εξοντώνει και τους ξεκληρίζει στην κυριολεξία από το βιός τους.Οι δυσκολίες επιβίωσης των μικρομεσαίων αγροτών εξαιτίας της αύξησης των ασφαλιστικών εισφορών, της αύξησης της φορολογίας κλπ. πάει χέρι-χέρι με την πολιτική που συνθλίβει μισθωτούς, συνταξιούχους, ανέργους και τους μικρομεσαίους αυτοαπασχολούμενους. Όλο αυτό το αντιλαϊκό πλέγμα είναι η άλλη όψη του νομίσματος της ελληνικής εμπλοκής στα ιμπεριαλιστικά σχέδια των ΗΠΑ – ΝΑΤΟ – ΕΕ, για να πάρει όσο το δυνατό μεγαλύτερο μερίδιο η πλουτοκρατία στη μοιρασιά της λείας από το πλιάτσικο σε βάρος των λαών.

Η Επιτροπή Ειρήνης Ν. Καρδίτσας, οι αγωνιστές κι αγωνίστριες του αντιιμπεριαλιστικού αγώνα, χαιρετίζουμε το δίκαιο αγώνα των αγροτών και είμαστε στο πλευρό τους. Είμαστε μαζί τους, στην ίδια όχθη, απέναντι στον κοινό αντίπαλο που επιβουλεύεται καθημερινά τη ζωή μας για τους δικούς του στόχους.


26 Γενάρη 2017
Η γραμματεία της Επιτροπής Ειρήνης Ν. Καρδίτσας