Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου 2017

Ενημερωτική εκδήλωση για την Ευρωπαϊκή Ένωση στο Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας Καρδίτσας

«Έχετε απορίες σχετικά με την Ευρωπαϊκή Ένωση; Το Europe Direct μπορεί να σας βοηθήσει!» Αυτά τα λόγια άκουσαν οι εκπαιδευόμενοι/ες και το εκπαιδευτικό προσωπικό του ΣΔΕ Καρδίτσας στην ενημέρωση για την Ευρωπαϊκή Ένωση που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 08 Φεβρουαρίου 2017, από τις υπεύθυνες του Κέντρου Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης Europe Direct Καρδίτσας κ. Καβράκη Παναγιώτα και κ. Κατσέα Χρυσούλα. 

Οι μαθητές/τριες παρακολουθώντας με ιδιαίτερο ενδιαφέρον ενημερώθηκαν για θέματα που σχετίζονται με την Ευρωπαϊκή Ένωση, μέσα από βιντεο και παρουσιάσεις. Παρακολούθησαν την ιστορική διαδρομή της Ε. Ε. από την ίδρυσή της έως και σήμερα και τον τρόπο που λειτουργούν οι θεσμοί και τα όργανά της. Συνειδητοποίησαν τι σημαίνουν οι έννοιες: πολίτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης-δικαιώματα-πλεονεκτήματα. Επίσης, παρακολούθησαν την ιστορία του Ευρώ, πώς ξεκίνησε, πόσες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης το χρησιμοποιούν σαν κύριο νόμισμα και πόσες όχι.

Τέλος, ακολούθησε συζήτηση με απορίες των μαθητών/τριών και διευκρινίσεις των υπεύθυνων του Κέντρου Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης Europe Direct Καρδίτσας.

Ευχαριστούμε θερμά το Europe Direct Καρδίτσας που ανταποκρίθηκε άμεσα στην πρόσκληση του σχολείου μας.

Το Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας (ΣΔΕ) Καρδίτσας λειτουργεί από το 2004 και είναι ένα καινοτόμο Σχολείο Εκπαίδευσης Ενηλίκων. Πολλοί από τους μαθητές μας είναι ΡΟΜΑ και μετανάστες. Το πρόγραμμα των ΣΔΕ χρηματοδοτείται από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού, Εκπαίδευση και Δια Βίου Μάθηση (ΕΣΠΑ 2014-2020)» που υλοποιείται με τη συγχρηματοδότηση της ΕΕ και του Ελληνικού Δημοσίου. Εποπτεύονται από το την Γενική Γραμματεία Δια Βίου Μάθησης και Νέας Γενιάς και από το Ίδρυμα Νεολαίας και Δια Βίου Μάθησης (ΙΝΕΔΙΒΙΜ). Υπηρετούν την καταπολέμηση του κοινωνικού αποκλεισμού μέσω της εκπαίδευσης και στόχοι είναι η επανασύνδεση με την τυπική εκπαίδευση, η διαμόρφωση θετικής στάσης προς τη μάθηση, η απόκτηση βασικών γνώσεων και δεξιοτήτων και η πρόσβαση στην αγορά εργασίας.

Σουφλάκος Βασίλειος

Φυσικός – MSc Τηλεπικοινωνίες

Διευθυντής ΣΔΕ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ