Τρίτη 21 Φεβρουαρίου 2017

ΟΙ ΛΙΧΟΥΔΙΕΣ ΤΗΣ ΚΑΘΑΡΑΣ ΔΕΥΤΕΡΑΣ ΚΑΙ ΟΙ ΘΕΡΜΙΔΕΣ

-Χαλβάς: Ο χαλβάς αποτελείται κατά 60% από ταχίνι, με αποτέλεσμα να είναι πλούσιος σε θρεπτικά συστατικά όπως βιταμίνες του συμπλέγματος Β, βιταμίνη Ε, ασβέστιο, φώσφορο, μαγνήσιο, ψευδάργυρο, σελήνιο και αντιοξειδωτικές ουσίες. Ωστόσο, παρόλο που είναι πλούσιος σε θρεπτική αξία η υπερβολική κατανάλωση του μπορεί να οδηγήσει σε αύξηση του σωματικού βάρους
Θερμίδες: 100 gr χαλβά αποδίδουν γύρω στις 540 Kcal
-Ταραμάς: Είναι πλούσιος σε νάτριο (αλάτι) για αυτό καλό είναι να αποφεύγεται η κατανάλωση από όσους έχουν υπέρταση. Η ταραμοσαλάτα δεν είναι μόνο ιδιαίτερα εύγευστη, αλλά και γενναιόδωρη σε θερμίδες. Καλό είναι να μην καταναλώσουμε περισσότερες από 2 κουταλιές της σούπας, δηλαδή 30γρ.
Θερμίδες: 100 γρ. ταραμά έχουν 407 θερμίδες
-Θαλασσινά: Επιλέξτε ψητά ή μαγειρεμένα και όχι τηγανιτά! Είναι πλούσια σε φώσφορο, ω3 λιπαρά οξέα, ιώδιο, μαγνήσιο, σίδηρο και χαλκό. Ιδανική πρόταση για όσες ακολουθούν δίαιτα μιας και μία μερίδα δεν ξεπερνά τις 200 θερμίδες.
Θερμίδες: 200kcal / μερίδα
-Λαγάνα: Μία φέτα λαγάνα είναι αρκετή, αφού ισοδυναμεί με μια απλή φέτα ψωμιού. Από διατροφικής πλευράς, μας προσφέρει όλα τα θρεπτικά συστατικά της ομάδας του αμύλου, όπως οι βιταμίνες του συμπλέγματος Β.
Θερμίδες: Μια φέτα ίσον 80 θερμίδες