Τρίτη 21 Φεβρουαρίου 2017

H εφαρμογή που θα σώσει κόσμο: Έτσι θα βρεις δουλειά μέσα από το Facebook!

Το Facebook ετοιμάζει μία νέα λειτουργία για να μπορούν να βρίσκουν οι χρήστες του δουλειά μέσα από την πλατφόρμα του.
Εδώ και μήνες, υπάρχει η φήμη ότι το Facebook θέλει να ανταγωνιστεί το LinkedIn και όπως φαίνεται αυτό επιβεβαιώνεται με το δημοφιλές κοινωνικό δίκτυο, να ανακοινώνει ότι τη δυνατότητα ανάρτησης αγγελιών εργασίας στις επίσημες σελίδες των εταιρειών.
Με τη νέα υπηρεσία Facebook Jobs, κάθε χρήστης θα μπορεί να βλέπει αγγελίες στο News Feed του αν έχει κάνει Like σε μία εταιρεία που ψάχνει κόσμο.
Εκτός όμως από την ενημέρωση για διαθέσιμες θέσεις εργασίας, τo Facebook αναλαμβάνει να βοηθήσει το χρήστη να κάνει τις αιτήσεις του, αντλώντας τα απαραίτητα στοιχεία για τη θέση εργασίας μέσα από το προσωπικό προφίλ του.
Τέλος και το Facebook Messenger θα συμμετέχει σε όλη αυτή τη διαδικασία αφού, αν κάποιος χρήστης κάνει αίτηση για μία θέση, η εταιρία θα μπορεί να τον ενημερώσει μέσα από το Messenger για την πορεία της αίτησής του ή για να μάθει περισσότερες πληροφορίες.
Για την ώρα το Facebook Jobs θα ξεκινήσει να λειτουργεί στις επιχειρήσεις στις ΗΠΑ και στον Καναδά μέσα στις επόμενες εβδομάδες, ενώ μέσα στο επόμενο τρίμηνο του 2017 αναμένεται να επεκταθεί σε όλο τον κόσμο.