Πέμπτη 23 Μαρτίου 2017

Εορταστικές Εκδηλώσεις Της Εθνικής Επετείου 25ης Μαρτίου 1821 Στους Σοφάδες

Με την καθιερωμένη παρέλαση επί της οδού Κιερίου κορυφώνονται το Σάββατο οι εκδηλώσεις για τον εορτασμό της Εθνικής Επετείου της 25ης Μαρτίου στους Σοφάδες. Αναλυτικά το πρόγραμμα εκδηλώσεων:

Παρασκευή 24 Μαρτίου 2017
Ομιλίες για το ιστορικό της ημέρας σε Σχολεία, Δημόσιες Υπηρεσίες, Οργανισμούς κ.λπ. Ορίζεται γενικός σημαιοστολισμός των Δημοσίων, Δημοτικών, ΝΠΔΔ, Τραπεζών, ιδιωτικών καταστημάτων και οικιών από 8ηςπρωϊνής της 24ης μέχρι τη δύση του ηλίου της 25ης Μαρτίου, καθώς και φωταγώγηση των δημοσίων & δημοτικών καταστημάτων κατά τις βραδινές ώρες.

Σάββατο 25 Μαρτίου 2017
07.00 π.μ.
Xαρμόσυνες κωδωνοκρουσίες
10.30 π.μ.
Επίσημη δοξολογία στον Ιερό Ναό Αγίας Παρασκευής, εκφώνηση του πανηγυρικού της ημέρας εντός του Ιερού Ναού από την κο Ντελή Ευάγγελο εκπαιδευτικό του Γενικού Λυκείου Σοφάδων Σχολείου Σοφάδων.
10.45 π.μ.
Μετάβαση στο μνημείο Ηρώων όπου θα τελεστεί επιμνημόσυνη δέηση, γύρω από το οποίο θα παραταχθεί τιμητική ομάδα από μαθητές των Δημοτικών Σχολείων, Γυμνασίων, Γενικού Λυκείου, Τ.Ε.Ε. καθώς και δημότες του Δήμου Σοφάδων.
Πρωτεύουσα θέση θα καταλάβουν οι ανάπηροι και τραυματίες πολέμου, πολεμιστές του 1940-41, οι σύλλογοι και τα αναγνωρισμένα σωματεία της πόλης με τις σημαίες τους.
Μετά την επιμνημόσυνη δέηση θα γίνει κατάθεση στεφάνων. Τήρηση ενός λεπτού σιγής σε μνήμη των Ένδοξων Νεκρών – Εθνικός Ύμνος.

11.45 π.μ.
Παρέλαση επί της οδού Κιερίου
Μετά την παρέλαση θα δοθεί δεξίωση στο ισόγειο του Δημαρχείου (αίθουσα συνεδριάσεων Δ.Σ.) προς τιμήν των Πολιτικών, Στρατιωτικών, Αστυνομικών Αρχών και όλων των δημοτών.