Τετάρτη 29 Μαρτίου 2017

ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ(Α.ΚΕ.Θ.):e-Services Education - 2η Δραστηριότητα Κατάρτισης


Στα πλαίσια του ευρωπαϊκού σχεδίου «e-Services Education» του προγράμματος ERASMUS+, το ΑΚΕΘ οργάνωσε και υλοποίησε μαθήματα στην δημιουργία διαδραστικού περιεχόμενου, τα οποία αναρτήθηκαν σε πλατφόρμα εξ’ αποστάσεως ή απομακρυσμένης κατάρτισης.  Στα μαθήματα συμμετείχαν 15 εκπαιδευτικοί δευτεροβάθμιας εκπ/σης από το Αναμούρ - Μυρσίνης της Τουρκίας. Η κατάρτιση υλοποιήθηκε στο #AKETHLab του ΑΚΕΘ από τις 21-25/3/2017 και είχε διάρκεια 40 ωρών.
Παράλληλα, δόθηκε η ευκαιρία στους συντονιστές των δύο εταίρων, την κ. Ε. Ντόνα και την κ. Esra Ogur, με την συμμετοχή των Recep CIKIT και Alp ASLAN να συζητήσουν θέματα που αφορούσαν την πρόοδο του έργου και αξιοποίηση των αποτελεσμάτων του.
Στα πλαίσια των κοινωνικών δραστηριοτήτων και της ενδυνάμωσης των σχέσων μεταξύ των τοπικών αρχών των δύο χωρών. Αντιπροσωπεία της Τούρκικης αποστολής επισκέφτηκε το Δημαρχείο Τρικάλων όπoυ την υποδέχτηκε η Αντιδήμαρχος κα Δήμα Ντίνα, στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε επίσκεψη στην Δ/νση Δ/θμιας Εκπαίδευσης Τρικάλων, με την κ. Κάκλα Βάσω να δίνει συνέχεια στην ανάπτυξη των σχέσεων μεταξύ των δύο εκπαιδευτικών οργανισμών, συζητώντας κοινά θέματα που απασχολούν τις εκπαιδευτικές κοινότητες.

Στο πολιτιστικό κομμάτι του προγράμματος, η αποστολή των εκπαιδευτικών επισκέφτηκε τα Μετέωρα και τη λίμνη Πλαστήρα, ενώ είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν τις εκδηλώσεις της 25ης Μαρτίου.