Τρίτη 25 Απριλίου 2017

ΑΘΗΝΑ:Πανελλήνια διάκριση για το 1ο ΕΠΑΛ Παλαμά

ΣΤΟ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΟ ΚΟΛΛΕΓΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

Το 1ο ΕΠΑΛ ΠΑΛΑΜΑ για τέταρτη συνεχή χρονιά συμμετείχε στον Εθνικό Τελικό του Πανελλήνιου διαγωνισμού “Young Business Talents” που αφορά στη Νεανική Επιχειρηματικότητα και πραγματοποιήθηκε το Σάββατο στις 22 Απριλίου στο Αμερικανικό Κολλέγιο της Αθήνας, όπου συμμετείχαν οι 75 καλύτερες ομάδες από όλα τα σχολεία-Λύκεια (ιδιωτικά, δημόσια γενικά – ΕΠΑ.Λ.) της χώρας.
Από τις 800 περίπου ομάδες που συμμετείχαν εξ’ αρχής στον διαγωνισμό οι ομάδες του ΕΠΑ.Λ. Παλαμά «Worldaround» και «3dfire» κατάφεραν να προκριθούν στον εθνικό τελικό κατακτώντας μία αξιόλογη θέση, συνεχίζοντας την καλή παράδοση με την κατάκτηση της πρώτης θέσης που πήρε το 2014 με την ομάδα «Surprise».
Το “Young Business Talents” είναι ένας πρωτοποριακός διαγωνισμός, που τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας και διοργανώνεται σε όλα τα Λύκεια της. Ο διαγωνισμός βασίζεται στη χρήση επιχειρηματικού προσομοιωτή (business simulator) στο internet και έχει ως στόχο να καλλιεργήσει την επιχειρηματικότητα στους νέους. Ο “Επιχειρηματικός Προσομοιωτής” είναι ένα προηγμένο λογισμικό, που αναπαριστά με μεγάλη ακρίβεια τη λειτουργία μιας επιχείρησης και της αγοράς σε πραγματικό ανταγωνισμό και χρησιμοποιείται σαν επιχειρηματικό παιχνίδι για πρακτική εκπαίδευση.
Ο συγκεκριμένος διαγωνισμός ξεκίνησε τον Νοέμβριο του 2016 με τη συμμετοχή σχολείων απ’ όλη την Ελλάδα και διήρκησε μέχρι τέλος Φεβρουαρίου 2017, με τη διεξαγωγή της ημιτελικής φάσης στο διαδίκτυο. Σε όλες τις ομάδες απονεμήθηκαν διπλώματα συμμετοχής στο διαγωνισμό.
Οι ομάδες που συμμετείχαν στον τελικό της Αθήνας ήταν:
Η ομάδα «Worldaround» με τους μαθητές: Καλαθαρά Έυη, Νασιάκο Βασίλειο, Γιώτα Φρειδερίκη και Γιώτα Βίκυ και η δεύτερη ομάδα «3dfire» με τους μαθητές: Κολώνα Βασιλική, Νικολούλη Σπύρο, Γιώτα Παναγιώτα και Τσούκα Βάγια, με συντονιστή τον καθηγητή κ. Μιχαήλ Δουλγεράκη. Επίσης στο πρόγραμμα συμμετείχαν και οι καθηγητές Καλογεροπούλου Αικατερίνη, Πετράκη Ιωάννα, Χλωρός Ιωάννη, Σιαφαρίκας Νικόλαος και Τασιόπουλος Βασίλειος.

ΠΗΓΗ:http://www.eleftheria.gr/