Σάββατο 8 Απριλίου 2017

ΤΟ ΚΟΡΙΤΣΑΚΙ ΠΟΥ ΕΣΒΗΣΕ ΤΗΝ ΦΛΟΓΑ ΣΤΟΥΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΤΟΥ 2004... ΜΕ ΥΠΟΤΡΟΦΙΑ ΣΕ ΚΟΡΥΦΑΙΟ ΚΕΝΤΡΟ ΜΟΡΙΑΚΗΣ ΒΙΟΛΟΓΙΑΣ ΤΩΝ ΗΠΑ

Γράφει ο κ. Γιάννης Ματσούκας
Καθηγητής Χημείας

Συγχαρητήρια στην Φωτεινή Παπαλεωνιδοπούλου, φοιτήτρια του Βιολογικού Τμήματος του Πανεπιστημίου Πατρών για την επιλογή της με υποτροφία στο Watson School of Biological Sciences στο Cold Spring Harbor Laboratory (CSHL) στις ΗΠΑ.
Το Watson School είναι ένα κορυφαίο Κέντρο Μοριακής Βιολογίας, παγκοσμίως πρωτοπόρο στην έρευνα αιχμής και την υψηλή εκπαίδευση που προσφέρει κάθε καλοκαίρι σε επιλεγμένους, μετά από αξιολόγηση, άριστους προπτυχιακούς φοιτητές που θέλουν να σπουδάσουν και να σταδιοδρομήσουν στις Βιολογικές Επιστήμες (http://www.cshl.edu/).
Η Φωτεινή είναι πολυτάλαντη και άριστη φοιτήτρια του Βιολογικού Τμήματος και η μόνη Ελληνίδα ανάμεσα σε 20 φοιτητές και φοιτήτριες που επιλέχτηκαν μεταξύ 800 υποψηφίων από όλο τον κόσμο για να παρακολουθήσουν μαθήματα, σεμινάρια και να πραγματοποιήσουν εργαστηριακή διατριβή σε καινοτόμα θέματα Μοριακής Βιολογίας, υπό την επίβλεψη των καθηγητών του ερευνητικού κέντρου. Η επιλογή της αποτελεί τιμή για το Πανεπιστήμιο Πατρών!
Για όσους δεν το γνωρίζουν, η Φωτεινή είναι το κοριτσάκι των Ολυμπιακών Αγώνων της Αθήνας του 2004, όταν έσβησε τη φλόγα στην Τελετή Λήξης των Αγώνων.
Συγχαρητήρια και ένα μεγάλο Μπράβο στη Φωτεινή!