Παρασκευή 28 Απριλίου 2017

Τρία ελληνικά μετάλλια στην πρεμιέρα του 2nd WTF Presidents Cup Europe


Τρία μετάλλια, όλα χάλκινης απόχρωσης, ήταν ο ελληνικός απολογισμός στην πρεμιέρα του 2nd WTF Presidents Cup Europe που ολοκληρώθηκε... 30 λεπτά μετά τα μεσάνυχτα της Πέμπτης, στο Ολυμπιακό Κέντρο Άνω Λιοσίων. Στην κατηγορία των ανδρών, ο Γιώργος Σιμιτσής κατετάγη 3ος στα -58 κιλά, στην κατηγορία των Juniors η Μαρία Τσαντέ ήταν 3η στα -49 κιλά, ενώ στα Cadets η Αρετή Τσίγκα βρέθηκε στο τρίτο σκαλοπάτι του βάθρου των νικητριών στα -29 κιλά. Και οι τρεις, εξασφάλισαν την πρόκρισή τους στα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα των αντίστοιχων ηλικιακών κατηγοριών.

Η κορυφαία βαθμολογούμενη διοργάνωση κατηγορίας G2, συνεχίζεται την Παρασκευή (08:00) με το εξής πρόγραμμα: 08.00 Προκριματικά - Cadet Άνδρες:-45 kg,-49 kg, Cadet Γυναίκες:-37 kg.-59 kg, Junior Άνδρες:-59 kg,-63 kg,-68 kg, Junior Γυναίκες: -52 kg,-55 kg,-59 kg, Senior Άνδρες: -80 kg,-87 kg, Senior Γυναίκες: -67 kg,+73 kg. 20:00 Προκριματικά / Προημιτελικά, Ημιτελικά, Τελικοί
«Χάλκινος» ο Σιμιτσής στα -58 κιλά, εξασφάλισε πρόκριση για το Ευρωπαϊκό
Στους άνδρες, ο Γιώργος Σιμιτσής, παρά τα προβλήματα με τον τραυματισμό (έσω πλάγιο) που τον ταλαιπώρησε το τελευταίο πεντάμηνο, με αποτέλεσμα να μην έχει πολλούς αγώνες στα «πόδια» του, κατάφερε να κατακτήσει το χάλκινο μετάλλιο στην κατηγορία των -58 κιλών, έχοντας απολογισμό τέσσερις νίκες σε πέντε αγώνες. Παράλληλα, ο αθλητής του ΑΓΣ Βύρωνα εξασφάλισε το απευθείας «εισιτήριο» για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ολυμπιακών κατηγοριών που είναι προγραμματισμένο να γίνει στο Μίνσκ τον προσεχή Σεπτέμβριο.

«Δυστυχώς η περίοδος που διανύσαμε τους τελευταίους μήνες δεν ήταν η καλύτερη γιατί είχα κάποιους τραυματισμούς πάνω στην προπόνηση που έπρεπε να τους είχα προλάβει. Σήμερα μπόρεσα να κλωτσήσω με το δεξί μου πόδι και κατάφερα σιγά σιγά και αγώνα με τον αγώνα να ανεβαίνω και ψυχολογικά και σωματικά έτσι ώστε να καταφέρω να κατακτήσω την τρίτη θέση, που πιστεύω πως είναι ένα μετάλλιο το οποίο το δικαιούμαι κιόλας», είπε ο Σιμιτσής, ο οποίος αναφέρθηκε και στο σπουδαίο γεγονός που φιλοξενεί η χώρα μας.

«Πραγματικά 2.000 άτομα συμμετοχή και μάλιστα και με αρκετούς Ολυμπιονίκες, ήταν σαν να γινόταν ένα Ολυμπιακό, ένα Παγκόσμιο και ένα Ευρωπαϊκό τουρνουά ταυτόχρονα. Θεωρώ ότι είναι πάρα πολύ σημαντικό για τον προπονητή μου, για μένα, για την οικογένειά μου, για την Ελλάδα γενικότερα. Στην Ομοσπονδία είμαι σίγουρος ότι είναι πάρα πολύ χαρούμενοι, που καταφέραμε να έχουμε μία τέτοια διάκριση και τώρα πλέον το Ευρωπαϊκό Ολυμπιακών Κατηγοριών είναι ο επόμενος στόχος για να έχουμε και εκεί μία διάκριση και να σηκώσουμε και εκεί την ελληνική σημαία ψηλά».

Σχετικά με τη συνέχεια είπε πως «επειδή τώρα στο πρόγραμμά μου έχω βάλει πολλά τουρνουά και πολλά άλλα σημαντικά πράγματα, δε νομίζω ότι θα προλάβω να κάνω την προετοιμασία που θέλω. Οπότε μάλλον μετά το καλοκαίρι θα είμαι στην κατάσταση που θέλω. Στόχος μου βασικά είναι το Γκραν Πρι τον Αύγουστο».

Ο Σιμιτσής στον δρόμο για το χάλκινο μετάλλιο νίκησε κατά σειρά 2-0 (χρυσό πόντο) τον Ρώσο Μαξίμ Ντολγκόφ, 38-20 τον Ρώσο Στάνισλαβ Ντενίσοφ, 5-2 τον Ιωάννη Τσιπλικιάρη, ενώ στα προημιτελικά επικράτησε 19-16 του Ισπανού Αντριάν Ντελ Ρίο Γκερέρο. Στον αγώνα για την είσοδό του στον τελικό, ηττήθηκε 19-12 από τον Μολδαβό Σεργκέι Ουσκόφ, καταλαμβάνοντας έτσι την τρίτη θέση.

Επιστροφή στη δράση με χρυσό μετάλλιο για τη δις Ολυμπιονίκη, Τζέιντ Τζόουνς
Η Τζέιντ Τζόουνς, δις «χρυσή» Ολυμπιονίκης σε Ρίο και Λονδίνο, στην επανεμφάνισή της στα τατάμι μετά από τέσσερις μήνες, κατάφερε να φτάσει στην κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου. Στον τελικό, η κορυφαία αθλήτρια του κόσμου στην κατηγορία των -57 κιλών, νίκησε την Εκατερίνα Κιμ από την Ρωσία και εξασφάλισε την απευθείας πρόκριση για το Ευρωπαϊκό Ολυμπιακών κατηγοριών του Μινσκ.

«Αισθάνομαι πολύ ωραία που επέστρεψα στην αγωνιστική δράση μετά από μεγάλο διάστημα αποχής. Μου έλειψε πραγματικά. Είχα έντονη την επιθυμία να επιστρέψω στους αγώνες. Είμαι πολύ χαρούμενη που πήρα το πρώτο μου χρυσό μετάλλιο με την επιστροφή μου στη δράση και ετοιμάζομαι πυρετωδώς για το παγκόσμιο πρωτάθλημα της Κορέας. Έχω δύο μήνες για να προετοιμαστώ κατάλληλα. Θέλω να κατακτήσω το μοναδικό τίτλο που λείπει από τη συλλογή μου, ένα χρυσό παγκόσμιο μετάλλιο», δήλωσε η Τζόουνς.

Οι τρεις πρώτοι/ες στις κατηγορίες ανδρών/γυναικών:
ΑΝΔΡΕΣ
-58 κιλά
1. Μοχαμάντ Καζεμί (Ιράν)
2. Σεργκέι Ουσκόφ (Μολδαβία)
3. ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΙΜΙΤΣΗΣ 
3. Μιχαίλ Αρταμόνοφ (Ρωσία)

-63 κιλά
1. Μιρχασέμ Χοσεϊνί (Ιράν)
2. Μπράντλι Σίντεν (Μ. Βρετανία)
3. Λόβρε Μπρέσιτς (Κροατία)
3. Γιαουάντ Ατσάμπ (Βέλγιο)

ΓΥΝΑΙΚΕΣ
-49 κιλά
1. Μπλάνκα Πάλμερ Σολέρ (Ισπανία)
2. Κόρτνεϊ Ίρντλεϊ (Μ. Βρετανία)
3. Ρεγκίν Σακχαουτντίνοβα (Ρωσία)
3. Αναστασία Ανόκινα (Ρωσία)
-57 κιλά
1. Τζέιντ Τζόουνς (Μ. Βρετανία)
2. Εκατερίνα Κιμ (Ρωσία)
3. Γιαπράκ Ερίς (Αζερμπαϊτζάν)
3. Χατισέ Κούμπρα Ιλγκούν (Τουρκία)

Μέσω live streaming και η 2η ημέρα του Presidents Cup
Οκτώ κάμερες, από τις 8 το πρωί έως και τη λήξη του αγωνιστικού προγράμματος, θα καλύψουν όλη τη δραστηριότητα και τη 2η ημέρα της διοργάνωσης. Οι φίλοι του ταεκβοντό και όχι μόνο, θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν ζωντανά όλο το αγωνιστικό πρόγραμμα, από τον πρώτο έως και τον τελευταίο αγώνα της ημέρας, στο επίσημο κανάλι της ΕΤΑΝΕ στο YouTube (@ETANE Taekwondo).

Οι κωδικοί ενσωμάτωσης του αγωνιστικού προγράμματος της Παρασκευής:

2nd WTF Presidents Cup – Europe / Day 2 – Mat 1
2nd WTF Presidents Cup – Europe / Day 2 – Mat 2
2nd WTF Presidents Cup – Europe / Day 2 – Mat 3
2nd WTF Presidents Cup – Europe / Day 2 – Mat 4
2nd WTF Presidents Cup – Europe / Day 2 – Mat 5
2nd WTF Presidents Cup – Europe / Day 2 – Mat 6
2nd WTF Presidents Cup – Europe / Day 2 – Mat 7
2nd WTF Presidents Cup – Europe / Day 2 – Mat 8

Το 2nd WTF Presidents Cup διοργανώνεται από την Ευρωπαϊκή Ένωση Ταεκβοντό (ETU) και γίνεται με την υποστήριξη της Ένωσης Ταεκβοντό Νοτίου Ελλάδος (ΕΤΑΝΕ).


Χορηγοί επικοινωνίας είναι η ΝOVA, η πρώτη ψηφιακή πλατφόρμα στην Ελλάδα, ο ραδιοφωνικός σταθμός ΣΠΟΡ FM 94,6, το αθλητικό site SPORT-FM.GR και η αθλητική εφημερίδα GOAL NEWS.