Κυριακή 30 Απριλίου 2017

Με ακόμα εννέα μετάλλια έπεσε η αυλαία για τα ελληνικά χρώματα στο 2nd WTF Presidents Cup Europe

Η πιο παραγωγική μέρα από πλευράς μεταλλίων, ήταν η σημερινή για το ελληνικό ταεκβοντό στο 2nd WTF Presidents Cup Europe G2 που έριξε αυλαία στο Ολυμπιακό Κέντρο Άνω Λιοσίων. Συνολικά, οι Έλληνες αθλητές και αθλήτριες βρέθηκαν εννέα φορές στο πόντιουμ των νικητών, με τον Δημήτρη Γκογκάκη (+65κ. cadets, WTF Ιωαννίνων) να κατακτά το τρίτο χρυσό μετάλλιο του ελληνικού ταεκβοντό στη διοργάνωση. Τα ασημένια μετάλλια πήραν οι Μαρία Κουκουμέλου (-68κ juniors, Αργολίδα), Ανδρέας Ροδόπουλος (-61 cadets, Αττική Δύναμη) και τα χάλκινα οι Αφροδίτη Αμερίδη (+68κ. cadets, Αττική Δύναμη), Αντωνία Ιωάννου (-51κ. cadets, Ποσειδώνας Άνω Τούμπας), Αναστασία Ανδριανού (+59κ. cadets, ΑΣ Ανδρεία), Γιώργος Θεοδοσίου (-61κ. cadets, Αμύντωρ), Άγγελος Παρθένιος (+65κ. cadets, Θεαγένης Καλλιθέας), Δήμητρα Σωτηρία Μπιτσικώκου (Θησέας, -55κ. cadets).
Συνολικά, το ελληνικό ταεκβοντό πανηγύρισε την κατάκτηση 22 μεταλλίων καθ` όλη τη διάρκεια της κορυφαίας βαθμολογούμενης διοργάνωσης που θα πραγματοποιηθεί εφέτος στη χώρα μας.
Την πρώτη θέση στη γενική κατάταξη όλων των κατηγοριών πήρε η εθνική ομάδα ανδρών του Ιράν με τέσσερα χρυσά και ένα χάλκινο, ενώ ακολούθησαν η εθνική ομάδα της Τουρκίας (3-6-12) και η ομάδα της Σαμάρα από την Ρωσία (3-2-2).
Το 2nd WTF Presidents Cup διοργανώθηκε από την Ευρωπαϊκή Ένωση Ταεκβοντό (ETU) και γίνεται με την υποστήριξη της Ένωσης Ταεκβοντό Νοτίου Ελλάδος (ΕΤΑΝΕ).
Χορηγοί επικοινωνίας ήταν η ΝOVA, η πρώτη ψηφιακή πλατφόρμα στην Ελλάδα, ο ραδιοφωνικός σταθμός ΣΠΟΡ FM 94,6, το αθλητικό site SPORT-FM.GR και η αθλητική εφημερίδα GOAL NEWS.


Πρωτάρης σε G2, αλλά... χρυσός!
Ήρθε στο Presidents Cup γνωρίζοντας ότι δεν διαθέτει τεράστια εμπειρία από βαθμολογούμενα τουρνουά υψηλών απαιτήσεων και προδιαγραφών, έστω κι αν έχει συμμετάσχει σε αρκετές διεθνείς διοργανώσεις σε Βουλγαρία, Αλβανία κ.α. Στόχος του ήταν να αποκτήσει αγωνιστικές εικόνες και εμπειρίες, χρήσιμες για την μετέπειτα πορεία του στο ταεκβοντό, έχοντας πάντα ως δεύτερη -αλλά βασική- σκέψη, μια θέση στην πρώτη τριάδα και την απευθείας πρόκριση για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα cadets.
Όλα αυτά μέχρι τη στιγμή που πάτησε το πόδι του στα τατάμι του Ολυμπιακού Κέντρου Άνω Λιοσίων. Γιατί ο Δημήτρης Γκογκάκης, όσο κι αν δεν θέλει να το παραδεχθεί, ήταν έτοιμος για την κορυφή των +65 κιλών. Και την... πάτησε μετά από συναρπαστικούς αγώνες.
«Η συμμετοχή μου στη διοργάνωση ήταν ένα μεγάλο όνειρο και ένας στόχος που είχα θέσει εδώ και καιρό. Ήξερα ότι ερχόμενος εδώ θα έπαιρνα σημαντικές εμπειρίες, ανεξαρτήτως αν κέρδιζα ή αν έχανα. Γνώριζα πως τις συγκεκριμένες αγωνιστικές εικόνες και εμπειρίες, θα τις κουβαλούσα μαζί μου για πάντα. Νοιώθω τυχερός που κατάφερα τελικά να συνδυάσω την παρουσία μου εδώ, με το χρυσό μετάλλιο και την πρόκριση για το Ευρωπαϊκό της κατηγορίας μου», είπε ο νεαρός αθλητής του συλλόγου ΑΣ «Ζήκος» Ιωαννίνων.
Όσο για το μέλλον «ευελπιστώ να μπω στην πρώτη πεντάδα και γιατί όχι και στα μετάλλια του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος. Ξέρω ότι είναι δύσκολο καθώς ο συναγωνισμός θα είναι έντονος, αλλά θα προσπαθήσω για το καλύτερο με τη βοήθεια του δάσκαλου μου, τον οποίο και ευχαριστώ πολύ. Όπως συμβαίνει σε κάθε αγώνα, έτσι και σήμερα, με τη βοήθεια του μπόρεσα να έχω την ενέργεια που χρειαζόταν για να πετύχω το στόχο μου. Είμαστε ένα εξαιρετικό δίδυμο που μπορούμε να καταφέρουμε πολλά».