Τρίτη 11 Απριλίου 2017

ΕΘΝΙΚΗ ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΑΤΟΜΩΝ ΜΕ ΑΝΑΠΗΡΙΕΣ:Ποδόσφαιρο / Κολύμβηση / Τζούντο / Μπότσια


ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΤΥΦΛΩΝ 5Χ5: Την 3η θέση κατέλαβε η εθνική μας στην προκριματική φάση του Ευρωπαϊκού

Την τρίτη θέση στην προκριματική φάση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος ποδοσφαίρου τυφλών 5x5, κατέλαβε η εθνική μας ομάδα. Το συγκρότημα του Παναγιώτη Στεφανίδη, στον «μικρό» τελικό της διοργάνωσης που φιλοξενήθηκε στην πόλη Μπακάου της Ρουμανίας, επικράτησε 5-2 της Τσεχίας και πήρε την τρίτη θέση πίσω από Ρουμανία και Γεωργία. Στον τελικό, η Ρουμανία νίκησε 1-0 την Γεωργία, η οποία να θυμίσουμε πως είχε «κόψει» τον δρόμο της εθνικής μας ομάδας τόσο προς τον τελικό της διοργάνωσης όσο και προς την τελική φάση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος.

ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ: Πανελλήνιο ρεκόρ η Mαρία Τσάκωνα στα 400μ. ελεύθερο 

Το πανελλήνιο ρεκόρ στα 400μ. ελεύθερο κατηγορίας S6 κατέρριψε η Μαρία Τσάκωνα κατά τη διάρκεια του διεθνούς μίτινγκ κολύμβησης που διεξήχθη στο Αϊντχόφεν της Ολλανδίας. Η αθλήτρια του Σπάρτακου, κάλυψε την απόσταση σε 6:34.39 και κατέρριψε το ρεκόρ που κατείχε η ίδια πριν από δύο χρόνια επίσης στην Ολλανδία με 6:44.93. Η Τσάκωνα, η οποία στο 400άρι κατετάγη 5η, συμμετείχε και στα 100μ ύπτιο όπου πήρε την 8η θέση με 1:44.87 (στον προκριματικό είχε επίδοση 1:44.21).

ΤΖΟΥΝΤΟ: Πρώτευσαν Παπαχρήστος, Πασχαλίδου και Κολιός

Ο Θεόκλητος Παπαχρήστος, η Θεοδώρα Πασχαλίδου και ο Χριστόφορος Κολιός, πρώτευσαν στο πανελλήνιο πρωτάθλημα τζούντο τυφλών που διεξήχθη στο Λιτόχωρο, παράλληλα με το διεθνές τουρνουά Olympus Cup. Οι τρεις πρώτοι/ες ανά κατηγορία:
Όπεν Νέων Ανδρών
1. Χριστόφορος Κολιός (Πύρρος)
2. Παναγιώτης Γκίκας (Πύρρος)

Όπεν Γυναικών
1. Θεοδώρα Πασχαλίδου (Πυρσός)
2. Εμμανουέλα Μουσούρου (Κεραυνός)

Όπεν Ανδρών
1. Θεόκλητος Παπαχρήστος (Πυρσός)
2. Παναγιώτης Τριανταφύλλου (Κεραυνός)
3. Γεώργιος Μήτσης (Πύρρος)
3. Χρήστος Τσιούρης (Πύρρος)

ΜΠΟΤΣΙΑ: Με ελληνική συμμετοχή το Ευρωπαϊκό Όπεν της Ισπανίας

Με ελληνική συμμετοχή, θα πραγματοποιηθεί στην πόλη Σαντ Κουγκάτ της Ισπανίας, το Ευρωπαϊκό Όπεν μπότσια (11-16 Απριλίου). Στη διάθεση του ομοσπονδιακού προπονητή και υπεύθυνου της αποστολής, Γιώργου Τζίμα, θα βρίσκονται οι Παναγιώτης Σουλάνης (ΑΣΑΧ, ΒC1), Γρηγόρης Πολυχρονίδης (Αετοί, BC3), Άννα Ντέντα (AΣΑΧ, BC3), Νίκο Βασίλη (Τυρταίος, BC3), Μόρφη Μέτζου Χρυσή (ΑΣΑΧ, BC4) και Μαρίνος Γωνιάς (Τυρταίος, BC4). 
Στην ελληνική αποστολή μετέχουν ακόμη οι Sports Assistants Ελένη Καλογεροπούλου, Κατερίνα Πατρώνη και Κριστίνα Ντέντα καθώς και οι συνοδοί-προπονητές, Αθηνά Νίτα, Κατερίνα Παυλίδου, Αιμιλία Νταγάκη και Ανδρέας Κεραμίδας.
Στη διοργάνωση συμμετέχουν 13 χώρες.