Τρίτη 16 Μαΐου 2017

Δήμος Παλαμά: Η είσοδος στο μουσείο και στην μουσική εκδήλωση θα είναι ελεύθερη. Ελάτε να γιορτάσουμε όλοι μαζί αυτή την ξεχωριστή βραδιά... Πέμπτη 18 Μαΐου 2017

Το Διεθνές Συμβούλιο Μουσείων, στην προσπάθειά του να αναδείξει τον ρόλο των μουσείων στη σύγχρονη κοινωνία, καθιέρωσε από το 1977 τη 18η Μαΐου ως Διεθνή Ημέρα Μουσείων (International Museum Day). Το μήνυμα της επετείου είναι να γίνουν τα μουσεία φορείς πολιτισμικών ανταλλαγών με σκοπό την ενίσχυση της μόρφωσης, την προώθηση της αμοιβαίας κατανόησης, την ειρήνη και τη συνεργασία μεταξύ των λαών.

O Δήμος Παλαμά, όπως έχει καθιερώσει πλέον για τρίτη συνεχή χρονιά, την Πέμπτη 18 Μαΐου 2017 Διεθνή Ημέρα Μουσείων, διοργανώνει εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί στον πανέμορφο αύλειο χώρο του Αγροτικού-Λαογραφικού Μουσείου Ιτέας. Συγκεκριμένα το Μουσείο θα είναι ανοικτό, για επισκέψεις σε σχολεία, συλλόγους ή ομάδες ατόμων από το πρωί της Πέμπτης 18 Μαΐου μέχρι αργά το βράδυ. Στις 20.30" στον χώρο του Μουσείου και κάτω από τα αστέρια θα γίνει μία σύντομη παρουσίαση της ιστορίας του. Στη συνέχεια η μπάντα του Δήμου θα αποδώσει τραγούδια Ελλήνων συνθετών. Η εκδήλωση θα κλείσει με την κεντρική συναυλία έντεχνου – λαϊκού τραγουδιού με τούς μουσικούς: Ρίτσα Πέτσα - τραγούδι, Αρη Φαλιάγκα - τραγούδι, Παύλο Σαμαρά - κιθάρα, Ναπολέων Μουλιάκο - μπουζούκι, Γιώργο Πρασσά - πιάνο, Κώστα Κοκκινόπουλο - κρουστά Οι εκδήλωση θα γίνει για πρώτη φορά φέτος και με την βοήθεια του νεοσύστατου Συλλόγου Φίλων Αγροτικού-Λαογραφικού Μουσείου Ιτέας Δήμου Παλαμά.