Παρασκευή 26 Μαΐου 2017

Ο Καρδιτσιώτης Στέφανος Τσιτσιπάς έγραψε ιστορία... Στο κυρίως ταμπλό του Roland Garros !



Ο Στέφανος Τσιτσιπάς
* έγραψε ιστορία αφού μετά τη νίκη του επί του Γερμανού, Όσκαρ Ότε με 6-3, 6-2 προκρίθηκε στο κυρίως ταμπλό του Roland Garros και έγινε ο πρώτος Έλληνας που το καταφέρνει από το 2007!

Τις υψηλές προσδοκίες που έχουν οι φίλοι του τένις από εκείνον φροντίζει να επαληθεύει ο Στέφανος Τσιτσιπάς. Ο 19χρονος Έλληνας τενίστας επιβλήθηκε με 6-3, 6-2 επί του Γερμανού, Όσκαρ Ότε και προκρίθηκε στον κυρίως ταμπλό του Roland Garros.

Για να γίνει καλύτερα αντιληπτό το μέγεθος της επιτυχίας του αξίζει να τονίσουμε ότι η τελευταία φορά που κάποιος Έλληνας τενίστας αγωνίστηκε στο κυρίως ταμπλό του συγκεκριμένου τουρνουά ήταν το 2007, ενώ γενικότερα σε Grand Slam το 2008. Ο λόγος για τον Κωνσταντίνο Οικονομίδη!

Αυτή τη φορά ο Στέφανος Τσιτσιπάς επιβεβαιώνει όλους όσους πιστεύουν στο μεγάλο ταλέντο του που τον έφτασε μέχρι την πρώτη θέση της κατηγορίας των Junior και πλέον δείχνει ότι είναι έτοιμος να κάνει μεγάλα βήματα και σε αυτή των ανδρών. Για να τα καταφέρει χρειάστηκε να κάνει μία μεστή εμφάνιση απέναντι στον 23χρονο Γερμανό αντίπαλο του ο οποίος βρίσκεται στο Νο 164 της Παγκόσμιας κατάταξης.

Ο Τσιτσιπάς συνάντησε αντίσταση μόνο στα ξεκινήματα των σετ. Στο πρώτο ο Ότε κατάφερε να προηγηθεί με 3-2 games για να απαντήσει ο 19χρονος Έλληνας τενίστας με τέσσερα κερδισμένα δικά του για να προηγηθεί με 6-3. Στο δεύτερο σετ ο Τσιτσιπάς έχοντας το ψυχολογικό πλεονέκτημα κατάφερε να προηγηθεί με 5-1 και στη συνέχεια το κατέκτησε με 6-2!


Ο 18χρονος Στέφανος Τσιτσιπάς στο επόμενο παιχνίδι θα βρεθεί αντιμέτωπος με τον 38χρονο Ίβο Κάρλοβιτς, Νο 24 στον κόσμο, έναν παίκτη που βασίζει το παιχνίδι του στο εκπληκτικά γρήγορο σερβίς του, το οποίο ως γνωστόν στην χωμάτινη επιφάνεια δεν είναι τόσο αποτελεσματικό.

Οι δύο τους δεν έχουν συναντηθεί ποτέ στο παρελθόν, με τον Κροάτη στις 11 προηγούμενες συμμετοχές του στο γαλλικό όπεν να έχει αποκλειστεί τον πρώτο γύρο τις επτά και η καλύτερη πορεία που έχει κάνει να είναι ως τον τρίτο γύρο της διοργάνωησης το 2014 και 2016.


*Βιογραφία: Ο Στέφανος Τσιτσιπάς είναι επαγγελματίας παίκτης του τένις που γεννήθηκε στην Αθήνα. Ο πατέρας είναι από την Καρδίτσα(Προάστιο) και η μητέρα είναι από τη Μόσχα, τη Ρωσίας. Και οι δύο γονείς έχουν ειδικότητα και εργάζονται στον τομέα του τένις.Ο Πατέρας  του σπούδασε τένις στο Πανεπιστήμιο. Η μητέρα του ήταν πρωταθλητής τένις της Σοβιετικής Ένωσης και μέλος της ομάδας του Fed Cup της Σοβιετικής Ένωσης.
Ο Στέφανος με τον πατέρα του,Απόστολο Τσιτσιπά

*Biography:Stefanos Tsitsipas is a professional Tennis player born in Athens, Greece. Father is from Karditsa(Proastio), Greece and mother is from Moscow, Russia. Both parents are specified in the field of Tennis. Father studied Tennis at the University. Mother was a Soviet Union Tennis champion and member of the Soviet Union Fed Cup team.


https://www.facebook.com/StefTsitsipas/ 


ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΣΤΕΦΑΝΕ!

http://www.gazzetta.gr/