Πέμπτη 15 Ιουνίου 2017

Εκδήλωση λήξης της σχολικής χρονιάς στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Σοφάδων

Τα σχολεία κλείνουν και … «Πέρα βρέχει…»
  • Εκδήλωση λήξης της σχολικής χρονιάς στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Σοφάδων
Με μια καταπληκτική εκδήλωση με τίτλο: «Το νερό πηγή έμπνευσης και δημιουργίας…» έκλεισε η σχολική χρονιά 2016- 17 του 2ου Δημοτικού Σχολείου Σοφάδων, την οποία επιμελήθηκε η εκπαιδευτικός κ. Νάνσυ Οικονόμου.
Πανδαισία ήχων, θεατρικών δρώμενων, χορογραφιών, τραγουδιών, αφιερωμένα στο πολύτιμο υγρό στοιχείο και πλαισιωμένα με ταλέντο, έμπνευση και μεράκι από τους μαθητές και τις μαθήτριες, πλημμύρισαν το απόγευμα της Τρίτης την αυλή του σχολείου.
Οι μικροί μαθητές μάς παρουσίασαν πόσο σημαντικό είναι στη ζωή του ανθρώπου το νερό, περνώντας ένα σπουδαίο μήνυμα, για το πώς το διαχειριζόμαστε σωστά, δεν το σπαταλάμε αλόγιστα, δεν το ρυπαίνουμε και το υπερασπιζόμαστε για να υπάρχει παντοτινά.
Δεν υπάρχει ζωή χωρίς νερό, γι’ αυτό το ζωογόνο αγαθό θεοποιήθηκε, υμνήθηκε, τραγουδήθηκε, και αποτέλεσε στοιχείο έμπνευσης για τον λαϊκό πολιτισμό σε μύθους, δοξασίες, ήθη και έθιμα.
Με μια ξεχωριστή ζωντάνια, τα παιδιά παρουσίασαν τα επαγγέλματα της θάλασσας, ζωντάνεψαν τις γοργόνες και το ζωικό βασίλειο του βυθού της, αναβίωσαν το έθιμο της Περπερούνας, μετέφεραν στην αυλή μας τον Ποσειδώνα με τις Νηρηίδες, τον Νάρκισσο με τις Νεράιδες και ασφαλώς υποδύθηκαν τους μικρούς πειρατές. Απ’ όλο αυτό το πλούσιο πρόγραμμα δεν έλειψε ο χορός της βροχής, η Γερακίνα, το Ένα νερό κυρα- Βαγγελιώ, ο νησιώτικος χορός και μια εντυπωσιακή χορογραφία με ομπρέλες.
Η εκδήλωση εμπλουτίστηκε με το θεατρικό δρώμενο: «Αχ, γιατί να είμαι γάτα;» που σκηνοθέτησε η θεατρολόγος κ. Ευγενία Φραγκιαδάκη και έκλεισε με το τραγούδι «Αποχαιρετισμός» από τους μαθητές της ΣΤ΄ τάξης που επιμελήθηκε η μουσικός κ. Μαρία Μπουλασίκη.

Ικανοποιημένοι και χαρούμενοι οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί, ενθουσιασμένοι και συγκινημένοι οι γονείς και όσοι παρακολούθησαν την εκδήλωση αντάλλαξαν ευχές για καλό καλοκαίρι και έδωσαν ραντεβού τον Σεπτέμβρη.