Τετάρτη 12 Ιουλίου 2017

♥ ΚΑΡΔΙΤΣΑ: Η ΕΚΠΟΜΠΗ "ΤΑΞΙΔΕΥΟΝΤΑΣ ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΥΖΙΝΑ" ΣΤΑ ΜΕΡΗ ΜΑΣ(ΔΡΑΚΟΤΡΥΠΑ-ΚΕΡΑΜΑΡΙΟ/ΒΙΝΤΕΟ+ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ)


Μια από τις τελευταίες μας εξορμήσεις για την φετινή τηλεοπτική σεζόν είναι αυτή σε ένα υπέροχο μέρος την Δρακότρυπα Καρδίτσας και το ξενώνα εστιατόριο "Κεραμαριό"
Η Δρακότρυπα είναι χωριό πολύ κοντά στο Μουζάκι , Απέχει 40 χιλιόμετρα από την Καρδίτσα και 30 από τα Τρίκαλα. Η περιοχή είναι πολύ γνωστή για την κατασκευή σπαθιών εξου και η ονομασία της «Σπάθες»
Το χωριό χάνεται στο πράσινο και τα άφθονα νερά.
Βρίσκεται σε υψόμετρο 650 μέτρων.

Κάπου εκεί κοντά είναι και ο Πολυχώρος «Κεραμαριό». Ένας χώρος που μας θυμίζει άλλες εποχές. Ένας χώρος που όμοιο του σίγουρα δεν έχετε ξαναδεί. Θυμίζει κάτι από κινηματογράφο. Στους πρόποδες των Αγράφων δίπλα στο ποταμό Πάμισο, εκεί όπου οι Νεράιδες και οι Νύμφες συναντούσαν τον Απόλλωνα και τον Πάνα, εκεί που όλοι σας μπορείτε να ζήσετε το όνειρο, την παράδοση, το καλό σπιτικό φαγητό. Φαγητό από τα χέρια τις εξαιρετικής μας μαγείρισσας Κας Κικής Σταμούλη.

Θα δείτε δύο υπέροχες παραδοσιακές Καρδιτσιώτικες συνταγές αλλά και πολλά ακόμη πιάτα τα οποία επιμελήθηκε η ίδια,. Όμορφες εικόνες και περιπλάνηση εκτός από την Δρακότρυπα, στο ιστορικό Μουζάκι και την μαγευτική αυτή την εποχή, λίμνη Πλαστήρα.

Παραδοσιακούς χορούς με την συνοδεία ζωντανής ορχήστρας από τους συλλόγους της Δρακότρυπας, του Λαμπερού και του Αμπελικού εντός της κεντρικής πλατείας του χωριού.
Θα θέλαμε πολύ να ευχαριστήσουμε τον πρόεδρο του Συλλόγου Δρακότρυπας Γιάννη Γλυνό και τους συνεργάτες του για την βοήθεια τους στα γυρίσματα της εκπομπής μας, τον ξενώνα εστιατόριο «Κεραμαριό» την Κα Κική Σταμούλη και τον σύζυγο της για την φιλοξενία και τις υπέροχες συνταγές, τον χοροδιδάσκαλο Κο Γιάννη Κουτή, τα παιδιά που μας χόρεψαν και έδωσαν τον καλύτερο τους εαυτό και τέλος όλα τα παιδιά από την ορχήστρα, Φώτη Γούσια (Κλαρίνο), Βασίλη Τσιόλα (τραγούδι), Κωνσταντίνο Κατσόγιαννο (λαούτο) και Βασίλη Καρδούλα (Κρουστά)