Σάββατο 21 Οκτωβρίου 2017

ΤΕΝΙΣ: ΕΓΡΑΨΕ ΙΣΤΟΡΙΑ Ο ΚΑΡΔΙΤΣΙΩΤΗΣ ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΤΣΙΤΣΙΠΑΣ ♥

Ο 19χρονος τενίστας με καταγωγή από το Προάστιο Καρδίτσας νίκησε το Νο.10 της παγκόσμιας κατάταξης, τον  Βέλγο Νταβίντ Γκοφέν και έγινε ο πρώτος Έλληνας  που μπαίνει στην πρώτη 100αδα της παγκόσμιας κατάταξης στο επαγγελματικό τένις!!!

Παράλληλα, πήρε την πρόκριση για τα ημιτελικά του European Open της Αμβέρσας αλλά με τους βαθμούς που έχει συγκεντρώσει είναι μέσα στους 100 κορυφαίους. Η λίστα θα ανακοινωθεί τη Δευτέρα.  
Η προηγούμενη καλύτερη επίδοση από Έλληνα τενίστα ήταν αυτή του Κώστα Οικονομίδη στο νούμερο 112.

Ύστερα από μία συγκλονιστική αναμέτρηση που κρίθηκε στο tie break, ο Στέφανος Τσιτσιπάς* επικράτησε 2-1 σετ του Βέλγου Νταβίντ Γκοφέν και πήρε την πρόκριση για τα ημιτελικά του European Open!
Ο 19χρονος τενίστας παρότι έχασε εύκολα το πρώτο σετ με 6-2, έδειξε τεράστια ψυχικά αποθέματα και στηριζόμενος στο εξαιρετικό backhand, πήρε το δεύτερο στο tie break με 7-1. Το τρίτο σετ είχε συναρπαστική εξέλιξη, αφού γίνονταν διαρκώς break στο break. Ο Τσιτσιπάς προηγήθηκε με 5-4 και 6-5, αλλά ο Γκοφέν κατάφερε να ισοφαρίσει.

Τελικά, στο tie break, ο Έλληνας πρωταθλητής επικράτησε 7-4 και πήρε το εισιτήριο για την επόμενη φάση, όπου θα αντιμετωπίσει το απόγευμα του Σαββάτου (21/10) το νικητή του ζευγαριού Νταβίντ Φερέρ (Νο.31) - Ντιέγκο Σβάρτσμαν (Νο.26). Ο άλλος ημιτελικός είναι μεταξύ του Ρουμπέν Μπεμελμάν και του Ζο Βιλφρίντ Τσονγκά.

*Βιογραφία: Ο Στέφανος Τσιτσιπάς είναι επαγγελματίας παίκτης του τένις, γεννήθηκε στην Αθήνα στις 12 Αυγούστου του 1998. Ο πατέρας του είναι από το Προάστιο Καρδίτσας και η μητέρα του είναι από τη Μόσχα, τη Ρωσίας. Και οι δύο γονείς έχουν ειδικότητα και εργάζονται στον τομέα του τένις.Ο Πατέρας  του σπούδασε τένις στο Πανεπιστήμιο. 
Η μητέρα του ήταν πρωταθλήτρια  τένις της Σοβιετικής Ένωσης και μέλος της ομάδας του Fed Cup της Σοβιετικής Ένωσης.
Ο Στέφανος με τον πατέρα του,Απόστολο Τσιτσιπά

*Biography:Stefanos Tsitsipas is a professional Tennis player born in Athens, Greece. Father is from Karditsa(Proastio), Greece and mother is from Moscow, Russia. Both parents are specified in the field of Tennis. Father studied Tennis at the University. Mother was a Soviet Union Tennis champion and member of the Soviet Union Fed Cup team.
ΟΙ ΣΕΛΙΔΕΣ ΤΟΥ ΣΤΕΦΑΝΟΥ:

https://www.steftsitsipas.com/el/live-gr-new/stefanos

https://www.facebook.com/StefTsitsipas/ 


ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΣΤΕΦΑΝΕ!