Τετάρτη 18 Οκτωβρίου 2017

Παύλος Ραγιάς Πρώην Δήμαρχος Ρεντίνας: «Ανοιχτή επιστολή στους Ρεντινιώτες»

Θεωρώ ότι οφείλω ως πρώην Δήμαρχος Ρεντίνας να ενημερώσω τους συμπατριώτες Ρεντινιώτες για τα εξής:
Στη 13η/2017 συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Σοφάδων που έγινε στις 8/9/2017 αποφασίστηκε η έγκριση μελέτης του έργου «πλακοστρώσεις – τσιμεντοστρώσεις και κατασκευή λιθοδομών στη ΔΕ Ρεντίνας» προϋπολογισμού 85.000 ευρώ. Οι πιστώσεις του έργου προέρχονται από τη δωρεά του αείμνηστου Κονταξή Αντρέα.
Κανένας δεν έχει αντίρρηση να πλακοστρωθούν και να τσιμεντοστρωθούν ορισμένα προβληματικά δρομάκια του οικισμού μας για να ανακουφιστούν οι συγκεκριμένες οικογένειες που κατοικούν στα σημεία αυτά. Αυτό όμως οφείλει ο Δήμος να το κάνει χρησιμοποιώντας πιστώσεις από τη ΣΑΤΑ ή άλλα τακτικά έσοδα όπως είναι για παράδειγμα τα έσοδα της εκμετάλλευσης των δασών. Μόνο το δάσος της Ρεντίνας απέφερε περισσότερα από 200.000 ευρώ τα τελευταία δύο χρόνια στο Δ. Σοφάδων.
Γιατί η δημοτική αρχή δεν χρησιμοποιεί ένα μέρος αυτών των εσόδων για τις τσιμεντοστρώσεις; Δεν το δικαιούνται οι Ρεντινιώτες;
Γιατί εδώ και τρία χρόνια δεν αντιδρά ο τοπικός εκπρόσωπος μας στο Δημοτικό Συμβούλιο προκειμένου να διεκδικήσει ένα μέρος, τουλάχιστον, των εσόδων απ’ το δάσος της Ρεντίνας για τις ανάγκες του χωριού που τον εξέλεξε;
Γιατί ξοδεύεται η «δωρεά Κονταξή» για έργα που καμία σχέση δεν έχουν με το σκοπό της δωρεάς;
Η δωρεά αυτή του συμπατριώτη μας στόχο είχε την προώθηση κοινωφελών έργων και δράσεων για την προαγωγή του συνόλου του χωριού μας. Μ αυτό το σκεπτικό οι προηγούμενες δημοτικές αρχές προχώρησαν στο παρελθόν χρησιμοποιώντας μέρος της δωρεάς για:
  1. Την ανέγερση δημοτικού ξενώνα
  2. Την αγορά κτιρίου για τη στέγαση των πολύτιμων μουσειακών εκθεμάτων του τόπου μας.
Ένα σημαντικό κεφάλαιο, που ξεπερνάει το μισό εκατομμύριο, απομένει ακόμα από τη «δωρεά Κονταξή». Οφείλουμε να σεβαστούμε την επιθυμία του δωρητή και να εκμεταλλευτούμε αυτό το ποσό προς όφελος όλου του χωριού. Για έργα διαχρονικά που θα λειτουργούν προς όφελος όλων των κατοίκων.
Η «δωρεά Κονταξή» γίνεται παρανάλωμα στο βωμό σκοπιμοτήτων της δημοτική αρχής προκειμένου η τελευταία να δικαιολογήσει την τρίχρονη ανυπαρξία της απ’ το χωριό μας. Καλώ όλους τους φορείς του τόπου αλλά και τους απλούς δημότες να πάρουν δημόσια θέση.


Παύλος Ραγιάς

Πρώην Δήμαρχος Ρεντίνας