Παρασκευή 17 Νοεμβρίου 2017

Πρόσκληση-Παρουσίαση από τον Σύλλογο των Απανταχού Καρδιτσιωτών της Συνεταιριστικής Τράπεζας Καρδίτσας στην Αθήνα

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Έχουμε την τιμή να σας προσκαλέσουμε στην εκδήλωση του Συλλόγου μας παρουσίασης της Συνεταιριστικής Τράπεζας Καρδίτσας με τίτλο «Γνωρίζουμε την Τράπεζα του Τόπου μας - Συνεταιριστική Τράπεζα Καρδίτσας».
Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Δευτέρα, 27 Νοεμβρίου 2017 και ώρα 18.30’ στην αίθουσα εκδηλώσεων του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος (Τ.Ε.Ε.) στην Αθήνα {οδός Νίκης αρ. 4, ΣΥΝΤΑΓΜΑ – 1ος όροφος (στάση μετρό/λεωφορείων/τρόλευ «Σύνταγμα»)}.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ
Σύντομος χαιρετισμός
  • Βασίλειος Τσιάκος, Αντιπεριφερειάρχης Καρδίτσας

Εισαγωγική τοποθέτηση (Ιστορική αναδρομή και φιλοσοφία ίδρυσης της Τράπεζας)
  • Αναστάσιος K. Παλάσκας, Ιδρυτικός Πρόεδρος Συνεταιριστικής Τράπεζας Καρδίτσας

Εισηγητές
  • Γεώργιος Μπούκης, Πρόεδρος Δ.Σ. Συνεταιριστικής Τράπεζας Καρδίτσας
  • Παναγιώτης Τουρναβίτης, Διευθύνων Σύμβουλος Συνεταιριστικής Τράπεζας Καρδίτσας
  • Χαράλαμπος Φύλλος, Διευθύνων Σύμβουλος Συνεταιριστικής Τράπεζας Καρδίτσας

Στο τέλος των εισηγήσεων το ακροατήριο θα έχει την δυνατότητα να θέσει ερωτήματα αλλά και να κάνει σύντομες παρεμβάσεις-τοποθετήσεις.
Την εκδήλωση θα συντονίσει ο Πρόεδρος του Δ.Σ. του διοργανωτή Συλλόγου των Απανταχού Καρδιτσιωτών, Κων/νος Κουσαής.
Σε όλους όσους παρευρεθούν θα διανεμηθεί από τον διοργανωτή Σύλλογό φάκελος της εκδήλωσης με έντυπο ενημερωτικό υλικό της Συνεταιριστικής Τράπεζας Καρδίτσας.

Η εκδήλωση αφορά όλους τους Καρδιτσιώτες ως φυσικά πρόσωπα αλλά και τους επιχειρηματίες, εμπόρους, ελεύθερους επαγγελματίες (μηχανικούς, λογιστές κλπ), οικονομολόγους κλπ, διότι θα παρουσιαστούν θέματα που αφορούν την συνεργασία των αποδήμων Καρδιτσιωτών με την Τράπεζα του Τόπου τους και ειδικότερα:
  • Η λειτουργία, η φιλοσοφία και το μοντέλο της συνεταιριστικής τράπεζας και η συμβολή της στην ανάπτυξη της τοπικής οικονομίας της ιδιαίτερης πατρίδας μας
  • Τα αποταμιευτικά, δανειακά, επενδυτικά και λοιπά προγράμματα της τράπεζας (μερίδες τράπεζας, e-banking, καταθετικοί λογαριασμοί, δανειακά προϊόντα κλπ)
  • Η χρήση μέσω της Τράπεζας Ευρωπαϊκών και λοιπών οικονομικών προγραμμάτων (ΕΣΠΑ, ΕΞ-ΟΙΚΟΝΟΜΩ κλπ)

Η παρουσία σας στην εκδήλωση θα είναι ιδιαίτερα τιμητική
Με εκτίμηση,
Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου μας

Πρόεδρος: Κωνσταντίνος Κουσαής
Α’ Αντιπρόεδρος: Γεώργιος Τσιμητράς
Β’ Αντιπρόεδρος: Απόστολος Κοτοπούλης
Γενική Γραμματέας: Θωμαϊς Τσίπρα
Σύμβουλος Δημοσίων Σχέσεων: Βασιλική Τσιαπώκη
Ταμίας: Δέσποινα Γερακίτου
Ειδική Γραμματέας: Ιωάννα Κορομπίλια

1994
Ίδρυση του πιστωτικού συνεταιρισμού με πρώτο πρόεδρο τον Αναστάσιο Παλάσκα.
1996
Ίδρυση καταστήματος του συνεταιρισμού στην κεντρική πλατεία της Καρδίτσας και έναρξη χορήγησης μικρό δανείων στα μέλη του.
1998
Μετά την συγκέντρωση του απαιτούμενου κεφαλαίου του ενός δισεκατομμυρίου διακοσίων εκατομμυρίων δραχμών (1.200.000.000 δρχ) ο πιστωτικός συνεταιρισμός υποβάλλει αίτηση στην Τράπεζα της Ελλάδος και παίρνει την άδεια λειτουργίας ως Συνεταιριστική Τράπεζα Καρδίτσας.
1999-2009

Συνεχής ανάπτυξη και διπλασιασμός των μελών και των κεφαλαίων
2010
Εγκαινιάζει το πρώτο περιφερειακό κατάστημα της τράπεζας στον Παλαμά.
2011
Μετά από 18 χρόνια στο τιμόνι της τράπεζας ο ιδρυτής Αναστάσιος Παλάσκας παραδίδει τη σκυτάλη στο νέο διοικητικό συμβούλιο με πρόεδρο τον Γεώργιο Μπούκη.
2012
Εγκαινιάζεται το δεύτερο περιφερειακό κατάστημα στους Σοφάδες.
2013
Εγκαινιάζεται το τρίτο περιφερειακό κατάστημα στο Μουζάκι και έτσι ολοκληρώνεται η ανάπτυξη καλύπτοντας όλους τους μεγάλους Δήμους του Νομού Καρδίτσας.
2015
-Η Συνεταιριστική Τράπεζα Καρδίτσας αποκτά ανεξάρτητο rating από ανεξάρτητο οργανισμό του εξωτερικού
-Η Συνεταιριστική Τράπεζα Καρδίτσας γίνεται η πρώτη Ελληνική Τράπεζα, μέλος του Ευρωπαϊκού Συνδέσμου Ηθικών και Εναλλακτικών Τραπεζών (FEBEA)


2016
Η Συνεταιριστική Τράπεζα Καρδίτσας γίνεται η πρώτη Ελληνική Τράπεζα που υπογράφει συμφωνία με το Ευρωπαϊκό Ταμείο Επενδύσεων για την παροχή πιστώσεων
2016
Η πρώτη Ελληνική Τράπεζα που γίνεται δεκτή στο European Microfinance Network (EMN)
ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΠΡΟΕΔΡΟΥ Δ.Σ. ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΤΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ, κ. ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΜΠΟΥΚΗ, ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΑΠΑΝΤΑΧΟΥ ΚΑΡΔΙΤΣΙΩΤΕΣ

Αγαπητοί συντοπίτες και συντοπίτισσες,
Με ιδιαίτερη χαρά και ενθουσιασμό δεχθήκαμε την πρόσκληση του συλλόγου των απανταχού Καρδιτσιωτών και του προέδρου κ. Κώστα Κουσαή να παρουσιάσουμε την τράπεζα του τόπου μας σε εκδήλωση στην Αθήνα.
Η Συνεταιριστική Τράπεζα Καρδίτσας ήταν ιδέα μιας ομάδας ανθρώπων οραματιστών και πρωτοπόρων, που σκέφτηκαν ότι θα ήταν σημαντικό να αποκτήσει ο Νομός μας τη δική του τράπεζα που θα διαχειρίζονταν τα κεφάλαια και θα χρηματοδοτούσε την οικονομία της περιοχής.
Οι άνθρωποι αυτοί με επικεφαλής τον Αναστάσιο Παλάσκα, τότε πρόεδρο του επιμελητηρίου Καρδίτσας, ίδρυσαν το 1994 τον πιστωτικό συνεταιρισμό που ήταν η βάση για την συγκέντρωση των απαιτούμενων κεφαλαίων. Το 1998 έλαβε από την εποπτική αρχή την απαιτούμενη τραπεζική άδεια και άρχισε πλέον να λειτουργεί ως συνεταιριστική τράπεζα.
Η Συνεταιριστική Τράπεζα Καρδίτσας, έχοντας ήδη ξεπεράσει τα 20 χρόνια λειτουργίας, υλοποίησε το όραμα των Ιδρυτών και της Διοίκησής της για τη δημιουργία μιας Τράπεζας διαφορετικής, που να στηρίζει την τοπική ανάπτυξη και οικονομία.
Μιας Τράπεζας ευέλικτης, που επιλύει τα χρηματοοικονομικά προβλήματα των μελών της με ευελιξία, ταχύτητα στη λήψη αποφάσεων και διαφάνεια, και που παρέχει προϊόντα σχεδιασμένα με βάση τις συνθήκες της Τοπικής Αγοράς.
Η Τράπεζα σήμερα δραστηριοποιείται σε όλες τις κύριες τραπεζικές εργασίες, καταθέσεις, χρηματοδοτήσεις, εμβάσματα, εγγυητικές επιστολές, χρηματιστηριακές εργασίες, ασφάλειες και συνεχώς αναπτύσσει νέες δραστηριότητες.
Η Συνεταιριστική Τράπεζα Καρδίτσας γνωρίζοντας πολύ καλά ως τοπική Τράπεζα τις ιδιαιτερότητες και τις ανάγκες της τοπικής κοινωνίας, έχει σαν στόχο να στέκεται δίπλα στα μέλη της, προσφέροντας τους σύγχρονα, ανταγωνιστικά και προσαρμοσμένα στις ανάγκες τους τραπεζικά προϊόντα, προάγοντας παράλληλα την τοπική οικονομία.
Θα θέλαμε λοιπόν, με την ευκαιρία της εκδήλωσης αυτής, να φέρουμε κοντά μας τους συντοπίτες μας που ζουν και εργάζονται μακριά από την Καρδίτσα. Να γνωρίσουν το τραπεζικό ίδρυμα που σήμερα θεωρείται, από τις εποπτικές αρχές ως το κορυφαίο της χώ
ρας.
Σκοπός να σας κάνουμε κοινωνούς αυτής της προσπάθειας, να σας δώσουμε ακόμη ένα κίνητρο πέρα από την πλούσια ιστορία του τόπου μας, να αισθάνεστε υπερήφανοι και μαζί να μεγαλώσουμε την τράπεζα μας, να την κάνουμε την τράπεζα όλων των Καρδιτσιωτών, όπου αυτοί και εάν βρίσκονται.
Για το Διοικητικό Συμβούλιο
Γιώργος Μπούκης
Πρόεδρος ΔΣ

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΤΩΝ ΑΠΑΝΤΑΧΟΥ ΕΚ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ ΚΑΤΑΓΟΜΕΝΩΝ

ΓΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΑΠΕΥΘΥΝΘΕΙΤΕ ΣΤΟΝ ΣΥΛΛΟΓΟ ΜΑΣ (βλ. παρακάτω στοιχεία επικοινωνίας) ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΤΟΥ

www.karditsiwtes.gr